Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σπυράκια στους γλουτούς; Έτσι θα τα αντιμετωπίσεις!

Δες πώς!

24 Οκτωβρίου 2019 22:00
Σπυράκια στους γλουτούς; Έτσι θα τα αντιμετωπίσεις!

Αντιμετωπίζεις και εσύ σπυράκια στον ποπό που συνεχώς εμφανίζονται χωρίς λόγο και αιτία; Είναι επώδυνα και πάρα πολύ εκνευριστικά, δεν εξαφανίζονται εύκολα και χωρίς να τα αγγίζεις μπορεί να φουντώσουν. Κάτι βασικό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι η ακμή αυτής της περιοχής δεν έχει καμία σχέση με τα σπυράκια που βγαίνουν στο πρόσωπο σου!

Δείτε επίσης: Σπυράκια: Τι μπορεί να μαρτυρούν για την υγεία ανάλογα με το μέρος του σώματος που εμφανίζονται;

Η ακμή στους γλουτούς δεν είναι στην πραγματικότητα ακμή, αλλά προκαλείται από θυλακίτιδα, δηλαδή μια μορφή μόλυνσης ή φλεγμονής των αδένων από όπου προέρχονται οι τρίχες, δημιουργώντας έτσι κοκκινίλες και έκκριση πύον.

Με λίγα λόγια, κλείνουν οι αδένες, και μη μπορώντας να βγει στην επιφάνεια η τρίχα, παράγονται σπυράκια στους γλουτούς. Είναι, λοιπόν, ο συνδυασμός αυτού με βακτηριακή μόλυνση.

Πώς προκαλείται και ποιες οι αιτίες που οδηγούν σε αυτή;
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που προκαλούν ακμή στην περιοχή των γλουτών, κάποιοι αναμενόμενοι και “αηδιαστικοί” και κάποιοι που δεν θα μπορούσες να φανταστείς ποτέ!

Συνεχίζεις να φοράς τα ιδρωμένα σου ρούχα μετά από το γυμναστήριο. Ο ιδρώτας σου με αυτόν τον τρόπο εισέρχεται στους πόρους του δέρματος σου, και τα αποτελέσματα είναι αναμενόμενα και μη επιθυμητά. Επιβάλλεται να αλλάξεις τα ρούχα σου και αν γίνεται και τα εσώρουχα σου, αμέσως μετά το τέλος της γυμναστικής!

Καθιστική ζωή.

Μπορεί να μην το επιλέγεις και λόγω δουλειάς να είσαι αναγκασμένος να κάθεσαι πολλές ώρες σε ένα γραφείο, αλλά δυστυχώς αποτελεί ακόμα μια αιτία. Προσπάθησε να περπατάς περισσότερο και να κρατάς όση ενέργεια έχεις για το γυμναστήριο, ώστε να είσαι ενεργός.

Φοράς τα ίδια εσώρουχα περισσότερες μέρες από όσο πρέπει.

Το να αλλάζεις τα εσώρουχα σου είναι θέμα υγιεινής αρχικά, και αποδεδειγμένα κρατάνε τον ιδρώτα, το λάδι του δέρματος και κάθε είδους βρωμιάς πιέζοντας τους πόρους και οδηγώντας στη δημιουργία ακμής. Ακόμα ,το ίδιο ισχύει και με τα παντελόνια, στην περίπτωση που τα εσώρουχα είναι πιο μικροσκοπικά, αφήνοντας εκτεθειμένο το δέρμα που ακουμπάει στην επιφάνεια του ρούχου.

Στενά παντελόνια.

Όπως είπαμε, αποτελούν ακόμα μια αιτία, ειδικά όταν είναι ασφυκτικά στενά. Με αυτό τον τρόπο εγκλωβίζουν τον ιδρώτα και το λάδι του δέρματος, μην αφήνοντας τους πόρους να αναπνεύσουν και πιέζοντας τους θύλακες της τρίχας, δημιουργώντας σπυράκια! Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις την γκαρνταρόμπα σου;
Βέβαια υπάρχει τρόπος θεραπείας και δεν είναι κάτι που θα σε ταλαιπωρεί αιωνίως!

Εδώ σου έχουμε απλούς τρόπους που μπορείς να εφαρμόσεις και να βάλεις μια για πάντα τέλος σε αυτό το πρόβλημα, αφού είναι θέμα καθαρά υγιεινής.

Κάνε μπάνιο αμέσως μετά τη γυμναστική.

Καθαρίζοντας την επιφάνεια του δέρματος, απομακρύνεται ο ιδρώτας και τα άλλα παραγόμενα της επιδερμίδας, και όπως είπαμε, άλλαξε και τα ρούχα ώστε να αποφύγεις κάθε πιθανότητα.

Χρησιμοποίησε προϊόντα που περιλαμβάνουν υπεροξείδιο του βενζολίου.

Ενώ είσαι στο μπάνιο εφάρμοσέ το στην περιοχή των γλουτών σου. Είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία τόσο της πραγματικής ακμής όσο και της θυλακίτιδας, διότι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, για παράδειγμα καταπολεμά τα βακτηριδία. Δες το σαν μια μορφή θεραπείας και εφάρμοσε το με σωστό τρόπο.

Άνοιξε τους πόρους χρησιμοποιώντας σαλικικό οξύ.

Με το σαλικικό οξύ απομακρύνονται τα έλαια του δέρματος και τα νεκρά κύτταρα, παρεμποδίζοντας τα από το να εγκλωβιστούν στους πόρους και στους θύλακες.

Απολέπιση με γλυκολικό οξύ.

Όπως και τα προϊόντα με το σαλικικό οξύ, έτσι και αυτά με το γαλακτικό και το γλυκολικό οξύ καταπολεμούν την ακμή των γλουτών, διατηρώντας καθαρούς τους πόρους σου. Έχει επίσης το πλεονέκτημα της απομάκρυνσης των σημαδιών, τα οποία μπορεί να δημιουργηθούν από τα σπυριά ή την θυλακίτιδα, λειαίνοντας την επιδερμίδα.

Ενυδάτωση.

Κρατώντας ενυδατωμένη την επιδερμίδα μπορεί να νομίζεις ότι κλείνεις τους πόρους , η οποία δεν θα μπορεί να αναπνεύσει. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ειδικά αν χρησιμοποιήσεις μια λοσιόν με γαλακτικό οξύ, που βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος και στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων.

Δείτε πώς το σχήμα του ποπού σας επηρεάζει την ελκυστικότητά σας!

Ο ποπός μας, προσθέτει πολλά στην προσωπικότητά μας και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το πόσο ελκυστικές είμαστε. Ένας καλά σχηματισμένος ποπός, για παράδειγμα, προσθέτει ιδιαίτερη ελκυστικότητα στο σώμα μας! Δες τι σημαίνει το κάθε σχήμα!

Δείτε επίσης: 5+1 σχέδια για κοντά νύχια για το φθινόπωρο 2019!

Λοιπόν, μάθετε ποιο είναι το σχήμα σας και θα σας αποκαλύψουμε πώς αυτό προσθέτει στην προσωπικότητά σας.

1 Σχήμα καρδιά

Είναι από τα πιο καλοσχηματισμένα σχήματα. Αυτό το σχήμα είναι εξαιρετικά ελκυστικό στα μάτια. Η συμμετρία του σχήματος προσθέτει περαιτέρω στο σώμα σας και εάν είναι καλά διατηρημένος, θα μπορούσε να είναι ακαταμάχητος.

Οι άνθρωποι με αυτό το σχήμα είναι γενικά πιο αθλητικοί τύποι. Αυτός ο ποπός είναι fit και προσελκύει ανθρώπους παρόμοιας φύσης. Τα επίπεδα φυσικής κατάστασης τους προσθέτουν αυτοπεποίθηση και τους κάνουν άκρως ελκυστικούς.

2 Στρογγυλό σχήμα

Τα άτομα με στρογγυλό ποπό, είναι γενικά πιο χαλαρά από τη φύση. Τους αρέσει να ζουν κάθε στιγμή της ζωής τους και συνήθως δεν αναστατώνεται από τα προβλήματα. Είναι ζωντανοί, πνευματώδεις και αστείοι, καθιστώντας τους ιδιαίτερα ελκυστικούς.

Η συμμετρία τους επίσης μπορεί να είναι ακαταμάχητη. Οι άνθρωποι με στρογγυλά οπίσθια είναι πολύ χαριτωμένοι και οι προσωπικότητες τους κάνουν τους άλλους να τους είναι αδύνατο να τους αντισταθούν.

3 Σχήμα V

Οι άνθρωποι με αυτό το σχήμα στα οπίσθια, είναι φιλόδοξοι από τη φύση τους. Είναι έξυπνοι, με πνεύμα και επιφυλακτικοί στις αλλαγές γύρω τους. Έχουν εσωτερικά κίνητρα για να πετύχουν και συνήθως προσελκύονται από άτομα με ουσία και όχι με στυλ.

Η ελκυστικότητά τους έγκειται περισσότερο στην προσωπικότητά τους, από το σώμα τους. Είναι η ενέργειά τους που τους καθιστά τόσο ελκυστικούς. Αυτοί που μπορούν να διαχειριστούν την αληθινή εσωτερική δύναμη, μπορούν να διαχειριστούν και αυτούς.

4 Τετράγωνο σχήμα

Οι άνθρωποι με τετράγωνα οπίσθια είναι ιδιαίτερα συντηρητικοί. Συνήθως είναι αυτοί που παίρνουν το χρόνο τους για να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα και στη συνέχεια επιμένουν στις απόψεις τους.

Είναι ισχυροί και υπερασπίζονται σθεναρά τις σκέψεις τους καθώς δαπανούν χρόνο και προσπάθεια για να τις διαμορφώσουν. Είναι έντονα ανεξάρτητα άτομα. Το μυαλό τους είναι συνήθως ήρεμο καθώς ξοδεύουν πολύ χρόνο σε σκέψεις.

5 Σχήμα Α

Οι άνθρωποι με ποπό σε σχήμα Α, είναι ειλικρινείς, ευθείς προς τα εμπρός και μπορεί επίσης να είναι πολύ απότομοι. Θα πούνε πάντα αυτό που σκέφτονται για σας, μπροστά σας. Μισούν κάθε είδους εξαπάτηση, τα ψέματα και τη χειριστικότητα.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι πιστοί και πολύ εμπιστευτικοί. Αλλά η απλότητα τους μπορεί να είναι και εκφοβιστική. Η ελκυστικότητά τους, συνεπώς, προέρχεται από τη δύναμη της θέλησής τους και έχει να κάνει περισσότερο με τον χαρακτήρα τους παρά με το σώμα.

Η ελκυστικότητα επομένως, προέρχεται από ένα συνδυασμό των φυσικών χαρακτηριστικών και του χαρακτήρα σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share