Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Νύχι που μπαίνει στο δέρμα: Δείτε πώς οι Ιάπωνες βρήκαν την λύση [Βίντεο]

Απίστευτο!

21 Οκτωβρίου 2019 17:39
Νύχι που μπαίνει στο δέρμα: Δείτε πώς οι Ιάπωνες βρήκαν την λύση [Βίντεο]

Πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα με τα νύχια, κυρίως στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, τα οποία “γυρίζουν προς τα μέσα” και μεγαλώνουν εισχωρώντας στο δέρμα! Οι Ιάπωνες δημιούργησαν συσκευή για αυτό το πρόβλημα που ταλαιπωρει πολλούς ανθρώπους!

Δείτε επίσης: Οι μυστικές τροφές για να μυρίζει υπέροχα το δέρμα σου!

Το γνωστό πρόβλημα με το νύχι που μπαίνει στο δέρμα, λοιπόν, βάλθηκαν να λύσουν οι Ιάπωνες και, όπως συμβαίνει συνήθως όταν καταπιάνονται με ένα θέμα, βρήκαν την λύση.

Πολύ απλή και “προφανής”, θα πείτε μόλις την δείτε, αλλά είναι πολύ αποτελεσματική μέθοδος.

Παρακάτω θα δείτε μια συσκευή, που ονομάζεται “Makizume Robo Ingrown Toenail Fixer”, και η οποία, σύμφωνα με τους κατασκευαστές της, θα λύσει αυτό το πρόβλημα για σας μέσα σε 30 λεπτά!

Σε ένα βίντεο δημοσιεύτηκε από το Trend Shop, μπορείτε να δείτε πώς λειτουργεί αυτή η συσκευή. Αρχικά “γαντζώνει” τα δύο άκρα από το νύχι που μπαίνει στο δέρμα.

Στην συνέχεια, βιδώνοντας τον κεντρικό άξονα της συσκευής, τα άκρα ανασηκώνονται. Μετά, με την συσκευή επάνω στο νύχι, βάζετε το πόδι σας σε ζεστό νερό για περίπου 20 λεπτά. Το βγάζετε και ανασηκώνετε περισσότερο τις άκρες και το ξαναβάζετε στο νερό.

Μετά από λίγο, το νύχι έχει πάρει άλλη κλίση, με την οποία θα αρχίσει να μεγαλώνει κανονικά και όχι προς τα μέσα Δηλαδή δεν θα μπαίνει πια μέσα στο δέρμα. Δείτε το σχετικό βίντεο και θα καταλάβετε ακριβώς πώς λειτουργεί όλο αυτό:

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που προκαλούν την ανώμαλη ανάπτυξη των νυχιών. Μια πρόσφατη μελέτη εξέτασε τους διαφορετικούς τρόπους που τα νύχια μπορεί να καμπυλώνονται και να γυρίζουν προς τα μέσα, προκαλώντας οίδημα και πόνο. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το να κόβετε τα νύχια σας πολύ κοντά, ή αν δεν τα κόβετε ίσια, σε συνδυασμό με την στάση του σώματός σας, την γενικότερη υγιεινή των ποδιών σας, αλλά και το είδος των παπουτσιών που φοράτε, όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στο αν θα έχετε πρόβλημα με κάποιο νύχι που μπαίνει στο δέρμα.

Νύχι που μπαίνει στο δέρμα: Δες πως μπορείς να αντιμετωπίσεις τον πόνο!

Ένα νύχι του ποδιού που αναπτύσσεται ανώμαλα και μπαίνει μέσα στο δέρμα, μπορεί να είναι κάτι πολύ κουραστικό και επώδυνο. Το νύχι που “γυρίζει προς τα μέσα” είναι μια μόνιμη ενόχληση που μπορεί να προκαλέσει μόλυνση, πύον και σημαντικό πρόβλημα στο περπάτημα, στο τρέξιμο και στην επιλογή ενός παπουτσιού που θα σας ανακουφίσει. Για ποιους λόγους έχουμε ξηροδερμία στο κεφάλι;

Υπάρχει όμως ένας τρόπος με τον οποίο θα κάνετε το νύχι σας να σταματήσει να μπαίνει στο δέρμα του δαχτύλου. Μπορεί ακόμα και να σας κάνει να μην επισκεφτείτε κάποιον γιατρό ή χειρουργό που θα αφαιρέσει το νύχι που μπαίνει στο δέρμα από τη ρίζα του προκειμένου να μεγαλώσει εξαρχής κανονικά.

Προκειμένου η σπιτική αυτή επέμβαση να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να κάνετε τα ακόλουθα:

Βάλτε τα δάχτυλα των ποδιών σας σε ζεστό νερό, έτσι ώστε το δέρμα και τα νύχια σας να μαλακώσουν.

Μπορείτε να προσθέσετε και 2 ή 3 κουταλιές της σούπας διττανθρακικού νατρίου σε 5 λίτρα νερού, ή να βάλετε λίγο αλάτι. Η θερμοκρασία του νερού δεν θα έπρεπε να είναι περισσότερο από 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην συνέχεια επιχειρήστε να ανασηκώσετε την γωνία του νυχιού που εισχωρεί στο δέρμα του δαχτύλου.

Πρέπει επίσης να τοποθετήσετε ένα κομμάτι βαμβάκι βουτηγμένο στο ιώδιο ή κάποια αντιβακτηριακή κρέμα κάτω από εκείνο το σημείο του νυχιού, για να ανασηκωθεί και να έχετε καλύτερη πρόσβαση στο σημείο που έχει πρόβλημα.

Βάλτε βαμβάκι βυθισμένο σε ιώδιο και στην εξωτερική πλευρά του νυχιού και τυλίξτε το.

Θα πρέπει να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μετά από 24 ώρες. Θυμηθείτε να αλλάξετε το περιτύλιγμα και το βαμβάκι.

Κάντε ολόκληρη αυτή τη διαδικασία για 12-14 ημέρες. Το νύχι θα “υποχρεωθεί” να μεγαλώσει σε αυτό το διάστημα έξω από το δέρμα. Έτσι θα μπορέσετε να το κόψετε άνετα και να μην εισχωρήσει ξανά στο δέρμα.
Είναι πολύ σημαντικό να μαλακώνετε το δέρμα και να αλλάζετε το βαμβάκι τακτικά κάθε μέρα (μεταξύ του νυχιού και του δέρματος).

Προσοχή: Αν αναπτυχθεί οποιαδήποτε μόλυνση, είτε πριν, είτε κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

6+1 σημάδια του καρκίνου του δέρματος που δεν πρέπει να αγνοείτε!

Το δέρμα μας πρέπει να το προσέχουμε ιδιαίτερα και ειδικά όταν μπορούμε να προλάβουμε άσχημες εξελίξεις.. Υπάρχουν κάποια σημάδια στο δέρμα μας που προδίδουν ότι έχουμε καρκίνο! Δεν πρέπει να αγνοείτε αυτά τα σημάδια για κανέναν λόγο! Υπάρχει όμως κάτι που χρησιμοποιούμε καθημερινά και μας προκαλεί καρκίνο!

Ο καρκίνος του δέρματος εμφανίζεται συχνότερα στην περιοχή του δέρματος που εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία, μπορεί όμως να εμφανιστεί και σε σημεία του σώματος που δεν είναι εκτεθειμένα.

Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί τον πιο συχνό τύπο καρκίνου και ειδικά στις χώρες με αυξημένη ηλιακή ακτινοβολία, όπως η Ελλάδα!

Υπάρχουν τρεις τύποι καρκίνου του δέρματος:

Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα

Το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα

Το μελάνωμα, που αποτελεί και τον σοβαρότερο τύπο καρκίνου δέρματος.

Και οι τρεις τύποι καρκίνου του δέρματος μπορεί να προληφθούν.

Σε αντίθεση με άλλα είδη καρκίνου, περισσότερες από 1 στις 4 περιπτώσεις διαγιγνώσκονται σε άτομα κάτω των 50 ετών.

Ποιες αλλαγές στο δέρμα σας σχετίζονται με καρκίνο και δεν πρέπει να αγνοήσετε;

Σκούρα ράβδωση στα νύχια

Οι ανεξήγητες αλλαγές στα νύχια μπορεί να είναι σημάδια διαφόρων τύπων καρκίνου. Το μελάνωμα είναι η τρίτη συχνότερη μορφή καρκίνου του δέρματος. Είναι όμως η χειρότερη γιατί η πορεία της νόσου καταλήγει συχνά στη μετάσταση και το θάνατο του αρρώστου. Αντίθετα με τις άλλες μορφές καρκίνου του δέρματος που προσβάλλουν συνήθως άτομα μεγάλης ηλικίας, το μελάνωμα εμφανίζεται συχνά και στο δέρμα νέων ανθρώπων. Η εμφάνισή του στις άκρες των δακτύλων και ειδικότερα στην περιοχή των νυχιών, περιγράφεται συχνότερα σε άτομα της κίτρινης ή της μαύρης φυλής, ενώ είναι σπάνια σε ανθρώπους της καυκάσιας φυλής. Το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού, ο αντίχειρας και το μικρό δάκτυλο, αποτελούν τις συχνότερες θέσεις ανάπτυξής του. Δείτε ακόμα: Πρόωρα σημάδια που δείχνουν την ανάπτυξη του καρκίνου στο σώμα μας!

Μία «άσχημη» ελιά

Αν παρατηρήσετε στο δέρμα σας μια ελιά που δεν μοιάζει με τις υπόλοιπες που έχετε στο σώμα σας, μην την αγνοήσετε. Δεν είναι πάντως μόνο οι νέες ελιές επικίνδυνες, αλλά και αυτές που έχετε από τη γέννησή σας και μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο του δέρματος. Πολλοί άνθρωποι έχουν αρκετές κρεατοελιές στα μπράτσα και στην πλάτη. Αυτή που διαφέρει από τις υπόλοιπες είναι συνήθως η προβληματική.

Σπυράκι που δεν υποχωρεί

Κάποιες μορφές καρκίνου εμφανίζονται σαν σπυράκια που δεν φεύγουν ή υποχωρούν προσωρινά και επανεμφανίζονται στο ίδιο σημείο.

Ελιά στο πόδι

Πολλοί άνθρωποι έχουν στίγματα στα πέλματα των ποδιών, τα οποία χρήζουν ιατρικής εξέτασης. Επειδή οι περισσότεροι δεν ελέγχουν συστηματικά τα πόδια τους, τέτοια σημάδια περνούν συχνά απαρατήρητα.

Προβλήματα όρασης

Ο δεύτερος συχνότερος τύπος μελανώματος είναι το μελάνωμα του ματιού, το οποίο μπορεί να διαγνωστεί μόνο μέσω οφθαλμολογικών εξετάσεων. Ονομάζεται οφθαλμικό μελάνωμα και πρόκειται για καρκίνο των χρωστικών ιστών του ματιού. Το οφθαλμικό μελάνωμα σχεδόν πάντα ξεκινάει στο μάτι και σπάνια κάνει μετάσταση εκεί από κάποιο άλλο σημείο του σώματος. Πρόκειται για δυνητικά θανατηφόρο καρκίνο και όπως με όλα τα είδη καρκίνου, η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία είναι σημαντικές.

Αλλαγή στο χρώμα του δέρματος

Αν έχετε αφαιρέσει μια ελιά από το δέρμα και γύρω από το σημείο παρατηρείτε αλλαγές στο χρώμα του δέρματος, επισκεφθείτε δερματολόγο.

Μαύρο σημάδι στο μάγουλο

Το εσωτερικό του μάγουλου, η ρινική κοιλότητα, αλλά και ο κόλπος είναι σημεία που επίσης μπορεί να εκδηλωθεί μελάνωμα. Γι’ αυτό αν εντοπίσετε ύποπτα σημάδια πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share