Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η εξέταση που θα αντικαταστήσει την κολονοσκόπηση!

Τέλος οι κολονοσκοπήσεις!

18 Οκτωβρίου 2019 11:03
Η εξέταση που θα αντικαταστήσει την κολονοσκόπηση!

Μια νέα μη επεμβατική μέθοδος διάγνωσης των προβλημάτων του εντέρου ανοίγει το δρόμο για τη σταδιακή μείωση του αριθμού των εξετάσεων κολονοσκόπησεις! Έτσι θα διατηρείς την υγεία σου χωρίς κολονοσκόπηση!

Δείτε επίσης: Έκανε εμετό για ώρες μέχρι που πήγε στον γιατρό. Αυτό που έδειξε η ακτινογραφία, θα σας κάνει να ανατριχιάσετε!

Αυστραλοί ερευνητές ανέπτυξαν μια λιγότερο επεμβατική και αρκετά οικονομική μέθοδο διάγνωσης εντερικών παθήσεων, που το μόνο που απαιτεί από τον εξεταζόμενο είναι να αναπνεύσει.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση της σχετικής έρευνας στο Scientific Reports, η νέα μέθοδος που αναπτύχθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Flinders της Αδελαΐδας στη Νότια Αυστραλία θα μπορέσει να μειώσει τον αριθμό των επεμβατικών διαδικασιών όπως οι ενδοσκοπήσεις και οι κολονοσκοπήσεις. Αντ ‘αυτού, οι ασθενείς με εντερικά προβλήματα θα διαγιγνώσκονται με μια απλή μέτρηση της ποσότητας του ενζύμου DPP4 που βρίσκεται στην αναπνοή τους.

Το συγκεκριμένο ένζυμο παράγεται στο λεπτό έντερο και διασπά τις διαιτητικές πρωτεΐνες που έχουν συσχετιστεί με την κοιλιοκάκη (χρόνια πάθηση του εντέρου, που εμφανίζεται σε άτομα με γενετική προδιάθεση μετά την κατανάλωση προϊόντων με γλουτένη). Οι ασθενείς με κοιλιοκάκη έχουν μειωμένα επίπεδα αυτού του ενζύμου, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη διαδικασία διάσπασης της γλουτένης.

«Αυτό το τεστ αναπνοής ενδεχομένως αντιπροσωπεύει ένα νέο τρόπο μη επεμβατικής εξέτασης της κατάστασης των εντέρων, ο οποίος όχι μόνο θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών αλλά και θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήματα από το σύστημα υγείας, ειδικά εάν προσαρμοστεί για ελέγχους στα σημεία φροντίδας αγροτικών και απομακρυσμένων περιοχών», σχολιάζει ο επικεφαλής ερευνητής Ρότζερ Γιάζμπεκ.

Πρόκειται για μια εφεύρεση που πιθανότατα θα αλλάξει ριζικά το τοπίο στον τομέα της εξέτασης της εντερικής υγείας, καθώς η ενδοσκόπηση και η κολονοσκόπηση σαν διαδικασίες συνιστούν συχνά χάσιμο χρόνου και ενέργειας, τόσο από την πλευρά του ασθενή όσο και του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να τίθεται σε δεύτερη μοίρα και το γεγονός ότι αποτελούν ιδιαίτερα επεμβατικές διαδικασίες που προκαλούν άγχος τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες.

Ο Δρ. Γιάζμπεκ και η ομάδα του πρόκειται να αρχίσουν τις δοκιμές του τεστ στο Νοσοκομείο Γυναικών και Παίδων στην Αδελαΐδα με σκοπό την εμπορική διάθεση της μεθόδου μέσα σε μια δεκαετία.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις μαστού και συνταγογράφηση μαστογραφίας!

Τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθούν ψηφιακές μαστογραφίες. Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας διοργανώνουν αυτό το μήνα τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Δωρεάν κλινική εξέταση-ψηλάφηση στήθους, δωρεάν συνταγογράφηση μαστογραφίας, ενημέρωση κ.ά!

Δείτε επίσης: J&J: Αποζημίωση σε άντρα που ανέπτυξε στήθος από χρήση φαρμάκου για τον αυτισμό!

Επίσης, ο Δήμος Αθηναίων μέσω ΕΔΥΠΠΥ και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι», θα πραγματοποιήσει τον Νοέμβριο ψηφιακές μαστογραφίες. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, οι ψηφιακές μαστογραφίες αφορούν γυναίκες ηλικίας 40-69 ετών που δεν έχουν νοσήσει στο παρελθόν από καρκίνο μαστού και έχουν περάσει 12-18 μήνες από την προηγούμενη εξέταση.

Τι δεν πρέπει ποτέ μια γυναίκα να κάνει στο στήθος της;

Για τις περισσότερες γυναίκες το στήθος είναι σήμα κατατεθέν της θηλυκότητας και σύμβολο της μητρότητας. Για τους άντρες, πάλι, αποτελεί ίσως το πιο ελκυστικό σημείο στο σώμα ενός θηλυκού. Δείτε όμως και γιατί είναι επικίνδυνο για τη γυναικεία υγεία το σουτιέν!

Οι περισσότερες γυναίκες θυμούνται πότε ξεκίνησε να μεγαλώνει το στήθος τους. Αυτή η άβολη στιγμή που καμπουριάζεις επειδή δεν θέλεις οι συμμαθητές σου να το προσέξουν.

Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου, η αμηχανία αυτή έφυγε και οι πιο πολλές έχουν καταφέρει να νιώσουν καλύτερα με το σώμα τους.

Εκτός όμως από τα προφανή, υπάρχουν κάποιες αλήθειες για το στήθος μιας γυναίκας που ίσως να μην τις γνωρίζετε, αλλά θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να τις μάθετε.

Λάθη που κάνουμε και βλάπτουν την υγεία μας. Για να δούμε ποια είναι σύμφωνα με τους ειδικούς:

1. Κολλητική ταινία

Τη χρησιμοποιούν πολλές διάσημες για να ανορθώσουν το στήθος τους. Για παράδειγμα, η Κιμ Καρντάσιαν έχει παραδεχτεί ότι χρησιμοποιεί κολλητική ταινία για να ανορθώσει το στήθος της. Mια τέτοια πρακτική όμως είναι εντελώς λάθος. Οι ειδικοί τονίζουν ότι αν το κάνετε αυτό, κινδυνεύετε με σοβαρό δερματικό ερεθισμό. Μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας και να προκαλέσει εξάνθημα, ειδικά γύρω από τις θηλές σας, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες.

2. Μπότοξ στο στήθος

Η τοξίνη που ισιώνει τις ρυτίδες φαίνεται ότι μπορεί να μεγαλώσει το στήθος κατά ένα νούμερο. Αντί για νυστέρια και εμφυτεύματα, οι γυναίκες που δεν αντέχουν στην ιδέα του χειρουργείου, επιλέγουν να κάνουν μπότοξ στο στήθος τους για να βελτιώσουν την εικόνα του στήθους τους. Το Breastox-Botox εξελίσσεται γρήγορα σε αναπόσπαστο κομμάτι πολλών γυναικών στο Xόλιγουντ πριν κάνουν εμφάνιση στο κόκκινο χαλί. Απαιτεί μόλις μισή ώρα και το αποτέλεσμα διαρκεί ένα εξάμηνο. Αλλά η αμερικανική ένωση πλαστικών χειρούργων υποστηρίζει ότι η ενέσιμη ανόρθωση στήθους είναι μια συνολική αποτυχία.

3. Αποτρίχωση με κερί γύρω από τις θηλές

Μια τέτοια πρακτική μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, έγκαυμα και τοπική φλεγμονή. Η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο για να εξετάσετε την δυνατότητα αποτρίχωσης με λέιζερ που είναι μια πιο μόνιμη λύση.

4. Γυμναστική και τρέξιμο χωρίς αθλητικό σουτιέν

Αν πρόκειται να γυμναστείτε και να τρέξετε πρέπει οπωσδήποτε να φορέσετε ένα αθλητικό σουτιέν, και όχι το σουτιέν που είναι σέξι και θηλυκό. Αφήστε στη άκρη την εμφάνισή σας και την εικόνα που θέλετε να δείξετε στο γυμναστήριο και δώστε προτεραιότητα στην υγεία σας. Τα σουτιέν που δεν είναι κατάλληλα για γυμναστική είναι άβολα στο τρέξιμο. Αλλά εκτός από αυτό, μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβες στον συνδετικό ιστό στο στήθος σας, προκαλώντας χαλάρωση.

5. Piercing στις θηλές

Κάθε σημείο του σώματος στο οποίο γίνεται πίρσινγκ, διατρέχει κίνδυνο μόλυνσης. Πολύ περισσότερο στις θηλές, μιας και βρίσκονται πολύ κοντά στο λεμφικό σύστημα και τα βακτήρια μπορούν να εξαπλωθούν γρηγορότερα μέσω της κυκλοφορίας του αίματος.

Το συγκεκριμένο piercing τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να κλέβει την πρωτιά από τη διαχρονική τρύπα στη μύτη. Πολλές είναι οι κοπέλες που προτιμούν να τρυπήσουν τη μία ή ακόμα και τις δύο θηλές. Οι ειδικοί όμως τονίζουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να βλάψει τους αδένες παραγωγής γάλακτος, το οποίο μπορεί να είναι σημαντικό πρόβλημα αν χρειαστεί να θηλάσετε αργότερα στην ζωή σας.

Επίσης, όσες είναι αλλεργικές στο μέταλλο, μπορεί να εμφανίσουν εξάνθημα στην περιοχή. Η διαδικασία του nipple piercing χωρίς να γίνει κατάλληλη απολύμανση των εργαλείων, μπορεί να κολλήσετε ηπατίτιδα Β, ηπατίτιδα Cή και AIDS/HIV. Τέλος, το piercing στις θηλές αυξάνει 10 φορές τον κίνδυνο εμφάνισης αποστήματος.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share