Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

Το τρόφιμο που ρίχνει την πίεση και μειώνει την χοληστερόλη! Το έχουμε όλοι στην κουζίνα μας!

Θα σας σώσει!

17 Οκτωβρίου 2019 11:35
Το τρόφιμο που ρίχνει την πίεση και μειώνει την χοληστερόλη! Το έχουμε όλοι στην κουζίνα μας!

Η ρίγανη είναι το τρόφιμο που ρίχνει την πίεση και μειώνει την χοληστερόλη. Είναι πλούσια σε μια σειρά στοιχείων με ευεργετική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό είναι το βίντεο των 6εκ. views! Οι 25 τροφές που δεν γνώριζες ότι καταναλώνεις λάθος!

Φυτικές ίνες: Η ρίγανη είναι καλή πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες, ερχόμενες σε επαφή με τα χολικά άλατα και τις καρκινογόνες τοξίνες στο παχύ έντερο, τα απομακρύνουν από τον οργανισμό μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπαση της χοληστερόλης για τη δημιουργία και άλλων χολικών αλάτων. Οι δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.

undefined

Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία: Η ρίγανη είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Για παράδειγμα, 20γρ. αποξηραμένης ρίγανης παρέχουν 333,8 mg καλίου, 0,88 mg ψευδαργύρου, 8,8 mg σιδήρου, 2,2 γρ. πρωτεΐνης, 315,2 mg ασβεστίου και 0,92 μαγνησίου, όλες δηλαδή τις ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται το σώμα, για να παραμείνει υγιές και να εργαστεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Η ρίγανη είναι πλούσια σε βιταμίνες Β3 και Β6.

Αντιοξειδωτικά: Παράλληλα, η ρίγανη εμφανίζει και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Συγκεκριμένα, κάποια συστατικά της εμποδίζουν τη δράση των ελευθέρων ριζών και μάλιστα πειραματικά δεδομένα δείχνουν εντονότερη αντιοξειδωτική ικανότητα ακόμα και από δύο συνθετικά παρασκευασμένα αντιοξειδωτικά (BHT και ΒΗΑ) που χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα στα συσκευασμένα κρέατα.

undefined

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της ρίγανης

Σύμφωνα με την έρευνα, τα αιθέρια έλαια της ρίγανης και τα συστατικά της θυμόλη και καρβακρόλη μπορούν να βοηθήσουν στην αναστολή της ανάπτυξης πολλών βακτηρίων και μυκήτων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προκαλούν τροφιμογενείς λοιμώξεις. Επιπλέον, το έλαιο της ρίγανης αναστέλλει την ανάπτυξη των ζυμομυκητών, συμπεριλαμβανομένου του candida albicans, που μπορεί να προκαλέσει κολπίτιδα ή στοματικές λοιμώξεις.

Μελέτες έχουν δείξει επίσης πως ένα συστατικό της ρίγανης θα μπορούσε δυνητικά να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη. Ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται, ώστε να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο δρουν προστατευτικά τα συστατικά της ρίγανης.

undefined

Χρήσεις της ρίγανης

Η ρίγανη χρησιμοποιείται ως αφέψημα ή έγχυμα, διευκολύνει την πέψη και ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Επίσης, είναι ελαφρύ διουρητικό. Για το αφέψημα χρησιμοποιούνται οι βλαστοί του φυτού, όταν είναι ανθισμένο, γιατί τότε περιέχει το έλαιο με τη μεγαλύτερη θεραπευτική αξία. Το «τσάι» από ρίγανη βοηθάει στην υπέρταση και στην αρτηριοσκλήρυνση.

Προσοχή: Αυτές είναι οι τροφές «δηλητήριο» για τα νεφρά και βρίσκονται σε κάθε σπίτι!

Προσοχή: Αυτές είναι οι τροφές «δηλητήριο» για τα νεφρά και βρίσκονται σε κάθε σπίτι!

Οι βλαβερές διατροφικές συνήθειες συμβάλλουν στη δημιουργία στέρεων σχηματισμών στον ουρικό σωλήνα και τα νεφρά. Ποιες είναι όμως οι τροφές που είναι δηλητήριο για τα νεφρά σας;

Υπολογίζεται ότι το 80% της πέτρας των νεφρών αποτελείται από κοιτάσματα ασβεστίου.

Γι” αυτό και πρέπει να αποφεύγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα με υψηλό οξαλικό οξύ.

Τέτοιες είναι:

Νεφρά τρόφιμο

Το σπανάκι, η μελιτζάνα, η ντομάτα, η πατάτα, τα φιστίκια, η ζάχαρη, τα αμύγδαλα και το κακάο.

Τον κίνδυνο δημιουργίας πέτρας στα νεφρά μπορεί επίσης να αυξήσει η πρόσληψη υψηλής ποσότητας ζωικού λίπους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών, το γκρέιπφρουτ επίσης μπορεί να ενισχύσει τον κίνδυνο ανάπτυξης πέτρας στα νεφρά.

Καλό είναι επίσης να αποφεύγετε όλα τα είδη των τροφίμων που μπορούν να αποσπάσουν νερό από το σώμα προκαλώντας αφυδάτωση.

Αυτά περιλαμβάνουν το αλκοόλ, τον καφέ, τη ζάχαρη, το πολύ ασβέστιο κ.λπ.

πιβάλλεται τέλος να πίνετε πολύ νερό, που συνεπάγεται συχνότερη ούρηση και συντελεί στην αποβολή των ιχνοστοιχείων που προκαλούν τον σχηματισμό λίθων στους νεφρούς, μειώνοντας έτσι το ενδεχόμενο να μένουν στάσιμα και να σχηματίζουν μάζες στο ουροποιητικό σύστημα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share