Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020

Δεν πάει ο νους σας ότι το κρεμμύδι έχει αυτή τη «μαγική» ιδιότητα! Θα σας σώσει!

Ιδού!

14 Οκτωβρίου 2019 13:25
Δεν πάει ο νους σας ότι το κρεμμύδι έχει αυτή τη «μαγική» ιδιότητα! Θα σας σώσει!

Επιστήμονες έκαναν έρευνες και ανακάλυψαν ότι το κρεμμύδι όταν καθαρίσουμε την εξωτερική στοιβάδα από τις φλούδες του γίνεται πόλος έλξης για κάθε είδους μικρόβιο αλλά και για τον ιό της γρίπης. Καθαρίσατε κρεμμύδι; 4+1 τρόποι για να καταπολεμήσετε την άσχημη μυρωδιά!

Σε πειράματα καθάρισαν ένα ή δύο κρεμμύδια τα τοποθέτησαν σε χώρο με ασθενείς του ιού της γρίπης την άλλη ημέρα κάνανε μικροβιολογικές εξετάσεις στο μαυρισμένο κρεμμύδι, και είχε τον ιό της γρίπης και δεν είχε κολλήσει ένας υγιής οργανισμός.

undefined

Δηλαδή την ώρα που θέλει να μετοικήσει ο ιός σε άλλο σώμα ξενιστή, (σε ένα υγιές άτομο) το έλκει και πηγαίνει στο… κρεμμύδι. Aν κάποιος από τους ανθρώπους που μένουμε μαζί, ή τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε (στην εργασία μας) έχει γρίπη, καθαρίζουμε το εξωτερικό μόνο από ένα ή δύο κρεμμύδια και τα τοποθετούμε στον χώρο, την άλλη μέρα το κρεμμύδι έχει απορροφήσει τον ιό της γρίπης ή το μικρόβιο, μαυρίζει, και σώζει εμάς!

Μια κυρία, δεν πολύ πίστευε σε αυτό, έπαθε πνευμονία, της το είπαν και το δοκίμασε: ένα κρεμμύδι καθαρισμένο, έκοψαν τις δύο άκρες, το πηρουνίσαν και το έβαλε στο κομοδίνο δίπλα της όλο το βράδυ, την άλλη μέρα αισθανόταν περίφημα. Σε αντίθεση με το κρεμμύδι που είχε τα μαύρα του χάλια!

Απίστευτο: Χρησιμοποιείτε κρεμμύδι στο φαγητό... δείτε τι θα πάθετε!

Απίστευτο: Χρησιμοποιείτε κρεμμύδι στο φαγητό... δείτε τι θα πάθετε!

Το κρεμμύδι είναι ένα βασικό υλικό για να μαγειρέψετε πολλά φαγητά και να δώσετε μια ξεχωριστή μυρωδιά σε αυτά! Αν όμως χρησιμοποιείτε πολύ συχνά το κρεμμύδι στα φαγητά σας τότε θα πρέπει να διαβάστε τις ιδιότητες που έχει! Μην τρομάζετε μόνο καλό μπορεί να σας κάνει!

Μεταξύ άλλων το κρεμμύδι περιέχει σημαντικές ποσότητες ενός φλαβονοειδούς που ονομάζεται κερκετίνη και η οποία θεωρείται ότι λειτουργεί κατά των καρδιακών νοσημάτων. H ουσία αυτή υπάρχει και σε άλλες τροφές, όπως το τσάι και το μήλο, αλλά όταν προέρχεται από το κρεμμύδι η απορρόφησή του από τον οργανισμό μας είναι διπλάσια από αυτήν του τσαγιού και τριπλάσια από αυτήν του μήλου. Δείτε ακόμα πως να φτιάξεις το πιο υγιεινό βραδινό!

Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι ανάλογα με το πώς μαγειρεύεται το κρεμμύδι, υπάρχει διαφορά στα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει.

Κρεμμύδι φαγητό

Γενικά, η μαγειρική επεξεργασία του κρεμμυδιού δεν φαίνεται να επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τα επίπεδα της κερκετίνης και των άλλων φλαβονοειδών που περιέχει. Δείτε παρακάτω τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματός του.

1. Oι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν το κρεμμύδι πιο πικρό. Tο ξεφλούδισμα και το κόψιμο του κρεμμυδιού πρέπει να γίνεται λίγο πριν το μαγείρεμα ή το σερβίρισμα, καθώς η γεύση και το άρωμά του μειώνονται με την έκθεσή του στο οξυγόνο.

2. Tο τηγάνισμα δεν επηρεάζει σημαντικά την περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή παρόλο που πολλοί θεωρούν ότι μπορεί να χάνει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του.

3. Tο βράσιμο του κρεμμυδιού οδηγεί σε μερική απώλεια της κερκετίνης σε ποσοστό 30%, αλλά η ποσότητα αυτή μεταφέρεται στο νερό. Η χρήση φούρνου μικροκυμάτων διατηρεί τα επίπεδα των φλαβονοειδών του κρεμμυδιού σχεδόν ανέπαφα και για το λόγο αυτό θεωρείται προτιμότερος σε σχέση με το βρασμό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share