Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

Απίστευτο: Βρίσκεται στον αέρα και προκαλεί τριχόπτωση!

Το ήξερες;

14 Οκτωβρίου 2019 13:14
Απίστευτο: Βρίσκεται στον αέρα και προκαλεί τριχόπτωση!

Η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει συσχετιστεί με σοβαρές νόσους όπως ο καρκίνος, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Φαίνεται όμως ότι μπορεί να συνιστά και σοβαρή απειλή για τα μαλλιά μας σύμφωνα με νέα έρευνα, αφού προκαλεί τριχόπτωση!

Δείτε επίσης: Πέφτουν τα μαλλιά σου μετά την ταλαιπωρία του καλοκαιριού; - 5+1 συμβουλές για να τα σώσεις!

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με την τριχόπτωση αποκαλύπτει νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο 28ο συνέδριο EADV στη Μαδρίτη και για πρώτη φορά έδειξε ότι η έκθεση σε κοινούς ατμοσφαιρικούς ρύπους, τα αιωρούμενα μικροσωματίδια (PM) συνδέεται με την απώλεια μαλλιών.

Η έρευνα διεξήχθη μέσω της έκθεσης των HFDPC κυττάρων, δηλαδή των κυττάρων του τριχωτού της κεφαλής στη βάση των τριχοθυλακίων σε διάφορες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων PM10 όπως η σκόνη και τα καύσιμα ντίζελ. Μετά από 24 ώρες οι ερευνητές πραγματοποίησαν την εργαστηριακή τεχνική western blotting για την ανίχνευση των επιπέδων συγκεκριμένων πρωτεϊνών στα κύτταρα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η παρουσία PM10 και καυσίμων ντίζελ μείωνε τα επίπεδα της β-κατενίνης της πρωτεΐνης που είναι «υπεύθυνη» για την μορφογένεση και ανάπτυξη της τρίχας.

Απίστευτο: Βρίσκεται στον αέρα και προκαλεί τριχόπτωση!

Παράλληλα η έρευνα έδειξε ότι τα επίπεδα τριών ακόμη πρωτεϊνών (cyclin D1, cyclin E και CDK2), που εμπλέκονται στην ανάπτυξη και τη διατήρηση της τρίχας μειώνονταν δοσοεξαρτώμενα εξαιτίας της έκθεσης στα αιωρούμενα μικροσωματίδια, γεγονός που σήμαινε ότι όσο μεγαλύτερη η μόλυνση, τόσο μεγαλύτερη και η μείωση των επιπέδων των πρωτεϊνών.

Ο επικεφαλής ερευνητής από το Ερευνητικό Κέντρο Επιστημών του Μέλλοντος της Δημοκρατίας της Κορέας σχολίασε ότι «ενώ ο συσχετισμός ανάμεσα στη μόλυνση της ατμόσφαιρας και σοβαρές νόσους όπως ο καρκίνος, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι καλά τεκμηριωμένος δεν έχουν γίνει μελέτες για την επίδραση της έκθεσης σε αιωρούμενα μικροσωματίδια σε ανθρώπινα κύτταρα δέρματος και τριχωτού. Η έρευνά μας εξηγεί τον τρόπο δράσης των αιωρούμενων ρύπων σε ανθρώπινα θυλακικά κύτταρα, δείχνοντας τον τρόπο που οι συχνότεροι ρύποι οδηγούν σε τριχόπτωση».

Τέλος η τριχόπτωση και η φαράκλα! Ήρθε η θεραπεία που θα βάλει τέλος στα βάσανα σας!

Αν είστε άντρας και χάνετε τα μαλλιά σας και παράλληλα την αυτοπεποίθησή σας τότε υπάρχει λύση! Τέλος η τριχόπτωση και η φαράκλα! Ήρθε η θεραπεία που θα βάλει τέλος στα βάσανα σας!

Θεραπεία του Χάρβαρντ αποτρέπει εντελώς την απώλεια μαλλιών και τετραπλασιάζει την ταχύτητα αναγέννησης τους σε πέντε εβδομάδες - το αποτέλεσμα επιβεβαιώθηκε από 61.334 ασθενείς

Χιλιάδες ασθενείς που είχαν εγκαταλείψει κάθε ελπίδα ανάκτησης των μαλλιών, με αυξανόμενη έκπληξη έβλεπαν στα κεφάλια τους να εμφανίζονται νέες, υγιείς και λαμπερές μπούκλες γερών μαλλιών. Πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν χωρίς φόβο τσατσάρα, και μερικοί χαρακτήρισαν τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν «θαύμα και όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Τριχόπτωση

Όλα αυτά χάρη σε μια νέα ανακάλυψη από γενετιστές του Χάρβαρντ, που ανέπτυξαν την επιστημονική μέθοδο νανοδιέγερσης των μαλλιών. Αυτή βασίζεται στην καινοτόμο εργαστηριακή ανακάλυψη, που επιτρέπει στα μαλλιά να πυκνώσουν περ. 64% -86% σε μόλις πέντε εβδομάδες και αυτό δίχως επιπλέον δίαιτες, ακριβές κοσμητικές θεραπείες ή επεμβατικές δράσεις. Η ανάλυση εργαστηριακών και κλινικών δοκιμών επιβεβαίωσε ότι η μέθοδος των Αμερικάνων γενετιστών δρα σε τέσσερις κύριους τομείς:

αναστέλλει τη διαδικασία της τριχόπτωσης σε 5 ημέρες από την πρώτη εφαρμογή,
δυναμώνει κατά 4 φορές τους θύλακες των τριχών και θρέφει τα κύτταρα της τρίχας ήδη μετά από λίγες ώρες
αυτομάτως προωθεί την αναγέννηση των μαλλιών μετά από μια εβδομάδα χρήσης
διατηρεί τα αποτελέσματα, εξασφαλίζοντας αδιάλειπτη ανάπτυξη κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της θεραπείας
Γιατί η τεχνική αυτή είναι ανώτερη από όλες τις άλλες μεθόδους για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης;

Όπως εξηγεί ο καθηγητής Τέρι Μάρλοου, ιδρυτής της επιστημονικής μεθόδου:

«Η μέθοδος νανοδιέγερσης των τριχών είναι μια εντελώς νέα αντίληψη για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης. Ξεχάστε τις ακριβές κοσμητικές επεμβάσεις. Τις θυσίες, την έλλειψη αποτελσμάτων και την αυξανόμενη απογοήτευση. Χάρη σε αυτή τη νέα προσέγγιση, θα ανακτήσεις υγιή και πυκνά μαλλιά - θα σταματήσεις την τριχόπτωση και θα επιταχύνεις την αναγέννηση τους κατά 4 φορές σε 5 εβδομάδες.

Αυτό είναι δυνατόν χάρη στην παροχή στον οργανισμό ενός ειδικού, πατενταρισμένου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, μίγματος ουσιών που θρέφει τα κύτταρα της τρίχας και αναστέλλει τη σύσπαση των θυλάκων των τριχών. Εξαιτίας τους, οι μηχανισμοί που ευθύνονται για την τριχόπτωση αναστέλλονται εντελώς 421% αποτελεσματικότερα. Το ίδιο το σώμα αρχίζει να παράγει μαλλιά υγιή και ιδυνατά, έτσι ώστε να μπορείς και πάλι με ασφάλεια να τα στεγνώνεις με μια πετσέτα, να τα βάφεις και να τα κάνεις αλογοουρά. Χωρίς τον φόβο, ότι θα αρχίσουν να πέφτουν, να σπάνε ή να αποδυναμώνονται.

Μέθοδος νανοδιέγερσης των μαλλιών...

4 φορές πιο γρήγορη ανάπτυξη μαλλιών εντός 5 εβδομάδων
εγγυάται ανάπτυξη νέων κατά 93% δυνατότερων μαλλιών
κατά 84,7% βελτιώνει την αντοχή των μαλλιών σε στρεσογόνες καταστάσεις και τοξίνες.
Και όλα αυτά με έναν απλό και ασφαλή τρόπο. Χρησιμοποιώντας τη φυσική ικανότητα του σώματος για την ανάπλαση και αναδόμηση των κυττάρων, η οποία παραμένει αδρανής λόγω του στρες, των τοξίνων και την πάροδο των ετών.

Τριχόπτωση- Έξι αιτίες για την εμφάνιση της!

Μπορούν, να μας προειδοποιήσουν ότι κάτι δεν πάει καλά ακόμα και όταν δεν υπάρχει κανένα άλλο σύμπτωμα νόσου.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτό συμβαίνει καθώς τα μαλλιά δεν είναι απαραίτητα για την επιβίωσή μας. Έτσι, όταν χρειάζεται ο οργανισμός να διαλέξει ανάμεσα στην διατήρησή τους ή στην συντήρηση ενός ζωτικού οργάνου, επιλέγει να τα θυσιάσει.

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες και αρκετοί άντρες παρουσιάζουν απρόσμενη τριχόπτωση.

Σε ποιες αιτίες μπορεί να οφείλεται; Δείτε τις επικρατέστερες:

Φυσικά αφού διαβάσετε τι σας το προκαλέι, μπορείτε να δείτε Βάλε τέλος στην τριχόπτωση με απλά και εύκολα βήματα!

Ανεπάρκεια σιδήρου

Πρόκειται για τη συνηθέστερη αιτία. Αν χάνετε 40-120 τρίχες την ημέρα, είναι φυσιολογικό. Εάν χάνετε περισσότερο, πρέπει να ελέγξετε τα επίπεδα σιδήρου και φερριτίνης στο αίμα σας.

Πολυκυστικές ωοθήκες

Πρόκειται για τη δεύτερη συχνότερη αιτία τριχόπτωσης. Χαρακτηρίζεται από ακανόνιστη έμμηνο ρύση, αυξημένο σωματικό βάρος, ακμή και αυξημένη επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα που προκαλούν έντονη τριχοφυΐα στο σώμα και τριχόπτωση, η οποία αποκαλείται ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία.

Τριχόπτωση- Έξι αιτίες για την εμφάνιση της!

Γρήγορες δίαιτες

Τα πολύ αυστηρά προγράμματα που υπόσχονται ταχύτατη απώλεια βάρους και στερούνται πρωτεϊνών, κάτι που μπορεί να πυροδοτήσουν την τριχόπτωση.

Υπερθυρεοειδισμός ή υποθυρεοειδισμός

Προκαλούν λέπτυνση των μαλλιών και να οδηγήσουν σε τριχόπτωση. Όταν ο θυρεοειδής ρυθμιστεί η τριχόπτωση αντιστρέφεται.

Έντονο στρες

Μπορεί να προκαλέσει αιφνίδια απώλεια των μαλλιών, ενώ το χρόνιο στρες που οφείλεται σε κάποιο μεγάλο ψυχικό σοκ μπορεί να προκαλέσει μια ειδική μορφή τριχόπτωσης που λέγεται γυροειδής αλωπεκία.

Δερματολογικές παθήσεις

Βαριά σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, ψωρίαση, εκζέματα κ.λ.π. μπορεί να οδηγήσουν σε θραύση ή απώλεια των μαλλιών και αραίωσή τους. Με την αντιμετώπισή τους το πρόβλημα διορθώνεται.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share