Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Μήπως τελικά τα τατουάζ έχουν επιπτώσεις στην υγεία μας;

Τι συμβαίνει;

9 Οκτωβρίου 2019 15:00
Μήπως τελικά τα τατουάζ έχουν επιπτώσεις στην υγεία μας;

Εκτός του δεδομένου ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πλέον ένα τατουάζ, μαθαίναμε συχνά για υποτιθέμενες επιπτώσεις. Τώρα αυτό αλλάζει.

Δείτε επίσης: Ελληνίδες με tattoo: Δέκα γυναίκες της showbiz που τόλμησαν να κάνουν έστω και ένα! (Photos)

Το τατουάζ εισάγει στο σώμα μελάνη με μικροσκοπικά τρυπήματα κάτω από το ανώτατο στρώμα του δέρματος.

Τι συμβαίνει τότε; Το σώμα ερμηνεύει ένα νέο τατουάζ ως πληγή και απαντά αναλόγως, με δύο τρόπους:

Οι ενδογενείς ανοσοαποκρίσεις περιλαμβάνουν γενικές αντιδράσεις σε ένα ξένο υλικό. Ετσι, ο άνθρωπος στου οποίου το σώμα γίνεται το νέο τατουάζ πυροδοτεί το ανοσοποιητικό του σύστημα να στείλει τα λευκά αιμοσφαίρια που ονομάζονται μακροφάγα να φάνε τους «εισβολείς».
Στην ουσία, "θυσιάζουν" τους εαυτούς τους για να προστατεύσουν το σώμα από τη μόλυνση.

Επίσης, το σώμα βάζει σε λειτουργία αυτό που οι ανοσολόγοι αποκαλούν προσαρμοστικές απαντήσεις. Δηλαδή, οι πρωτεΐνες στο αίμα προσπαθούν να πολεμήσουν και να απενεργοποιήσουν συγκεκριμένους εισβολείς που αναγνωρίζουν ως πρόβλημα.

Στην Αμερικανική Σαμόα, δύο ερευνητές της τέχνης του τατουάζ εκπόνησαν μια μελέτη και μίλησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Τα αποτελέσματα της μελέτης ήταν εντυπωσιακά. Από δείγμα 25 ατόμων συνέλεξαν σάλιο στην αρχή και στο τέλος κάθε συνεδρίας τατουάζ και μέτρησαν το βάρος, το ύψος και την πυκνότητα του λίπους.

Διαπίστωσαν ότι η ανοσοσφαιρίνη Α παραμένει υψηλότερη στην κυκλοφορία του αίματος, ακόμη και μετά την επούλωση των πληγών από τα τατουάζ. Ακόμα παραπάνω, οι άνθρωποι με περισσότερο χρόνο κάτω από τη βελόνα παρήγαγαν περισσότερη ανοσοσφαιρίνη Α, δηλαδή παρήγαγαν ενισχυμένη ανοσολογική απάντηση στην λήψη ενός νέου τατουάζ σε σύγκριση με εκείνους που είχαν λιγότερα ή καθόλου τατουάζ.

Αυτή η ανοσολογική ενίσχυση μπορεί να είναι ευεργετική στην περίπτωση άλλων τραυμάτων του δέρματος και γενικότερα για την υγεία.

Αλλες μελέτες διαπιστώνουν ότι το βραχυπρόθεσμο στρες ωφελεί επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα. Το στρες, όταν προέρχεται από χρόνιες μορφές, πραγματικά υπονομεύει την ανοσολογική κατάσταση και την υγεία. Αλλά σε μικρές δόσεις, όπως αυτές που καταγράφονται στο τατουάζ, είναι πραγματικά καλό για τον άνθρωπο και προετοιμάζει το σώμα για να καταπολεμήσει τα μικρόβια.

Λατρεύεις τα ζώα και τα tattoo; Αυτά είνα τα σχέδια που πρέπει να "χτυπήσεις"! (foto)

Λατρεύεις τα τατουάζ και σκέφτεσαι ποιο θα είναι το επόμενο σχέδιο που θα κοσμήσει το σώμα σου; Λατρεύεις και το κατοικίδιο σου και δεν μπορείς να φανταστείς την καθημερινότητα σου χωρίς αυτή τη γλυκιά μουσούδα να σε κοιτάει;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα από την «Όλυμπος»! Σπάει ταμεία το γάλα «φάρμακο»

Για σένα λοιπόν ακολουθούν μερικές ιδέες που συνδυάζουν τις δυο λατρείες σου.... Το ζωάκι σου και τα τατουάζ!

Απίστευτο ταλέντο: Είναι 11 χρονών και "βαράει" τατουάζ αξιοζήλευτα! (Photos & Video)

O 11χρονος, Ezrah, είχε πάντα σαν μεγάλη αγάπη τη ζωγραφική και το ταλέντο του τράβηξε την προσοχή αρκετών tattoo artists που τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την τέχνη του τατουάζ.

Το πρώτο του έργο το έκανε πάνω στη μαμά του...

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share