Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δεν έχεις λεφτά για να φτιάξεις τα δόντια σου; Στάσου και… διάβασε αυτό!

Θα σας λύσει όλα τα προβλήματα!

9 Οκτωβρίου 2019 14:22
Δεν έχεις λεφτά για να φτιάξεις τα δόντια σου; Στάσου και… διάβασε αυτό!

Δεν έχεις πολλά λεφτά να φτιάξεις τα δόντια σου; Δεν πειράζει, να είναι καλά οι οδοντιατρικές σχολές… Με απλά λόγια σου κάνουν σφράγισμα με 10 ευρώ!

Δεν είναι ψέμα, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Όπως αποκαλύπτουν πληροφορίες, οι οδοντιατρικές σχολές ζητούν ασθενείς με χαλασμένα δόντια για την εξάσκηση των φοιτητών στα εργαστήρια της σχολής.

Το μόνο που πληρώνει ο ασθενής είναι το κόστος των υλικών και αναλωσίμων που χρησιμοποιούνται. Τι πρέπει να κάνεις για φτιάξεις τα δόντια; Ανακάτεψε 2 υλικά και τα έβαλε στα δόντια του - Το αποτέλεσμα; Δεν υπάρχει!

Πρώτα απ΄όλα.. παίρνεις ένα τηλέφωνο να κλείσεις ραντεβού.

Μετά αφού δώσεις τα στοιχεία σου, θα σε πάρουν από την γραμματεία να πας στην οδοντιατρική σχολή. Εκεί στη σχολή, θα σε υποδεχτούν oi φοιτητές και θα σε πάρουν μια μίνι συνέντευξη.

Στη συνέχεια.. αν όλα πάνε καλά, θα σας πάρει τηλέφωνο ένας φοιτητής για να σας φτιάξει τα δόντια σας.

Οι φοιτητές καθοδηγούνται πάντα από τους καθηγητές, δεν κάνουν τίποτα μόνοι τους.

Στα εργαστήρια που θα πάτε για την επιδιόρθωση των δοντιών σας δεν θα είστε μόνοι σας. Θα έχει κι άλλους ασθενείς με προβλήματα στα δόντια τους.

Το μόνο που πρέπει να έχεις είναι τα ρημάδια τα λεφτά. Πριν γίνει το σφράγισμα στα δόντια σας, θα πηγαίνετε πρώτα να πληρώνετε στα ταμείο της σχολής.

Μετά δίνετε την απόδειξη στον φοιτητή, και αυτός με τη σειρά του σας δίνει το αντίτυπο της απόδειξης.

Να θυμάστε ένα πράγμα, οι φοιτητές μπορεί να σας πονέσουν λιγουλάκι, ειδικά στην ένεση και στον τροχό, αλλά αξίζει τον κόπο.

Όσοι έφτιαξαν τα δόντια τους στις οδοντιατρικές σχολές δεν το μετάνιωσαν ποτέ…

Η εμπειρία που θα περάσετε εκεί θα είναι μοναδική.

Προσοχή: Eπικίνδυνη η οδοντόκρεμα για την υγεία!

Οι περισσότεροι οδοντίατροι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η οδοντόκρεμα που χρησιμοποιούμε για να προστατεύσουμε τα δόντια μας μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει κακό στην υγεία μας. Μάθετε το τέλος για τα σφραγίσματα δοντιών! Ποια νέα ουσία τα «αντικαθιστά»;

Διάφορες χημικές ουσίες έχουν συνδεθεί κατά καιρούς με προβλήματα στην στοματική κοιλότητα, την καρδιά και όχι μόνο.

Ποια είναι τα συστατικά που πρέπει να προσέχουμε στις ετικέτες των προϊόντων αυτών.

- Συστατικό που ευθύνεται για στοματικά έλκη

Το λαυριλοσουλφονικό ή λαουρυλοθειικό νάτριο (SLS) βρίσκεται σε δεκάδες οδοντόκρεμες (85% των συνολικών προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά) και χρησιμοποιείται ώστε η οδοντόκρεμα να είναι παχύρρευστη και να απλώνεται εύκολα. Ωστόσο, το συστατικό αυτό διανοίγει τα κενά μεταξύ των βλεννωδών κυττάρων της στοματικής κοιλότητας, με αποτέλεσμα να εισχωρούν στον οργανισμό τοξίνες και καρκινογόνες ουσίες που λαμβάνουμε από το περιβάλλον μας.

- Συστατικό που συνδέεται με την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων

Πριν από ένα περίπου χρόνο, μεγάλη εταιρία παραγωγής προϊόντων στοματικής φροντίδας απομάκρυνε από την αμερικανική αγορά οδοντόκρεμες που περιέχουν τρικλοζάνη, συστατικό που θεωρείται ότι προλαμβάνει τις παθήσεις των ούλων. Αν και η εταιρία υποστήριξε ότι η τρικλοζάνη είναι ασφαλής προς χρήση σε μικρές ποσότητες, επακόλουθες έρευνες κατέδειξαν ότι η οδοντόκρεμα είναι αποτελεσματικό μέσο για να εισχωρήσει το πιθανώς επικίνδυνο χημικό στο σώμα. Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε ζώα κατέδειξαν ότι η χημική ουσία μπορεί να επηρεάσει την ορμονική λειτουργία και να έχει πιθανώς καρκινογόνο δράση.

- Λευκαντικές ουσίες που φθείρουν τα ούλα

Τα υπεροξείδια χρησιμοποιούνται ευρέως ως λευκαντικό μέσο για τα δόντια, έχουν όμως τοξική και ερεθιστική δράση για τους μαλακούς ιστούς του σώματος. Έτσι, φθείρουν τις βλεννώδεις μεμβράνες της στοματικής κοιλότητας και μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στα επιφανειακά κύτταρα των ούλων.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share