Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βάλε φλούδες πατάτας στα μαλλιά σου και δες τι θα συμβεί!

Το ήξερες;

6 Οκτωβρίου 2019 13:59
Βάλε φλούδες πατάτας στα μαλλιά σου και δες τι θα συμβεί!

Εάν μαγειρεύετε φλούδες πατάτας στο νερό, θα σας λύσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που κάθε γυναίκα έχει. Τα γκρίζα μαλλιά επηρεάζουν κανονικά την αυτοπεποίθησή τους, αφού είναι ένα σημάδι της γήρανσης του πληθυσμού. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχετε ένα φυσικό βάψιμο της τρίχας!

Δείτε επίσης: Πώς να εφαρμόζεις σωστά το καστορέλαιο στα μαλλιά!

Για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση, πολλές γυναίκες απευθύνονται σε βαφές μαλλιών, οι περισσότερες από τις οποίες είναι φορτωμένες με χημικά και μπορεί να εκθέσουν την υγεία τους σε σοβαρούς κινδύνους.

Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχει μια σειρά από φυσικές θεραπείες που μπορούν να λύσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα των γκρίζων μαλλιών.

Είναι απίστευτο αλλά οι φλούδες της πατάτας είναι ένα τέτοιο φάρμακο!

Μια φυσική συνταγή με χυμό πατάτας (για την ακρίβεια με φλούδες από πατάτες) που ο φυσικός Anthony Youn,στο παρακάτω video ισχυρίζεται πως καλύπτει- σκουραίνει τα γκρίζα μαλλιά.

Δείτε τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε:

Συστατικά

4 κούπες ζεστό νερό
6 πατάτες
σουρωτήρι
αιθέρια έλαια (προαιρετικά)
καθαρό μπολ

Οδηγίες

Καθαρίστε τις πατάτες και βάλτε τις φλούδες σε ένα σκεύος με τις 4 κούπες νερού. Βράστε για 25 λεπτά, κλείστε την κουζίνα και αφήστε το σκεύος πάνω για άλλα 15 λεπτά.

Σουρώστε το υγρό σε ένα καθαρό μπολ και πετάξτε τις φλούδες.
Προσθέστε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο αιθέριο έλαιο και αφήστε τον χυμό να κρυώσει.
Ενώ κάνετε ντους, πλύντε τα μαλλιά σας όπως συνήθως. Μετά, χωρίστε το σε κομμάτια και καλύψτε τα με τον κρύο χυμό πατάτας.
Κάντε μασάζ με το υγρό στο κρανίο σας για μερικά λεπτά και μετά ξεπλύντε με κρύο νερό.

Αποτελέσματα

Να θυμάστε πως θα πρέπει να βάζετε συχνά το μείγμα, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ειδικά αν έχετε πολλές γκρι τρίχες.

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Δείτε το video.

Τα αξιοσημείωτα αποτελέσματα θα σας αφήσουν άναυδες!

Ποια είναι η σωστή μέθοδος για να περιποιηθείτε τα βαμμένα μαλλιά σας;

Ποια είναι η σωστή μέθοδος για να περιποιηθείτε τα βαμμένα μαλλιά σας; Αν ψάχνετε να δείτε ποια είναι η σωστή μέθοδος για να τα περιποιείστε τα μαλλιά σας τότε διαβάζετε το σωστό άρθρο!

Είναι γεγονός ότι κάθε χημική διεργασία που αλλάζει το χρώμα ή τη δομή της τρίχας μπορεί να προκαλέσει βλάβη. Έτσι, τα βαμμένα μαλλιά έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη τη σωστή περιποίηση για να δείχνουν λαμπερά και υγιή. Ρίχνει αλάτι στο σαμπουάν και μπαίνει για μπάνιο! Μόλις δείτε το αποτέλεσμα, θα τρέξετε να κάνετε το ίδιο!

Ας δούμε, λοιπόν, πέντε tips για να φροντίσετε σωστά τα βαμμένα μαλλιά σας.

Μη φοβάστε το κούρεμα

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο πολλές γυναίκες διστάζουν να κόψουν τα μαλλιά τους και κάπως έτσι καταλήγουν με «ουρές» στο τελείωμα των μαλλιών τους. Δεν είναι ανάγκη να υιοθετήσετε τη μόδα του καρέ, αλλά σίγουρα είναι απαραίτητο να κόψετε τις άκρες των μαλλιών σας μετά τη βαφή.

Περιμένετε προτού λουστείτε

Περιμένετε τουλάχιστον δύο ημέρες από τη στιγμή που θα βάψετε τα μαλλιά σας για να λουστείτε, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί απολύτως το χρώμα.

Χρησιμοποιήστε τα σωστά προϊόντα

Τα φρεσκοβαμμένα μαλλιά είναι ευάλωτα στη φθορά. Για να διασφαλίσετε ότι το χρώμα διαρκεί περισσότερο και ότι τα μαλλιά σας παραμένουν υγιή, είναι σημαντικό να επενδύσετε σε μερικά εξειδικευμένα προϊόντα που προστατεύουν το χρώμα. Ενώ τα περισσότερα σαμπουάν και conditioners που προστατεύουν το χρώμα είναι εντάξει για τις πιο θερμές αποχρώσεις, προτιμήστε σαμπουάν χωρίς θειικό άλας αν έχετε επιλέξει μια πιο ψυχρή απόχρωση. Τα σαμπουάν χωρίς sulfates είναι πάντα μια καλή επιλογή, επειδή δεν απομακρύνουν τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σας και επίσης δεν αφήνουν υπολείμματα αλλάζοντας το χρώμα των μαλλιών σας.

Ενυδάτωση

To conditioner είναι φυσικά απαραίτητο στην περιποίηση των μαλλιών σας, αφού βοηθάει τα λέπια της τρίχας να κλείσουν και αφήνει τα μαλλιά σας απαλά και λεία. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο αυτό για να δείτε τα βαμμένα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά. Η ενυδάτωση της τρίχας σας πρέπει να είναι βασικό κομμάτι της ρουτίνας ομορφιάς σας. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον κομμωτή σας για κάποια θεραπεία ενυδάτωσης και αναδόμησης, αλλά και να κάνετε μόνη σας κάθε εβδομάδα μάσκες ενυδάτωσης. Επίσης, μετά το λούσιμο καλό είναι να ενυδατώνετε τις άκρες των μαλλιών σας εφαρμόζοντας ειδικό λαδάκι.

Προσοχή στη θερμοκρασία

Αυτό ισχύει τόσο για το νερό με το οποίο λούζετε τα μαλλιά σας όσο και για το σεσουάρ. Η χαμηλή θερμοκρασία κλείνει τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα να σφραγίζει την υγρασία και το χρώμα, ενώ η υψηλή θερμοκρασία κάνει ακριβώς το αντίθετο. Καλό θα είναι μάλιστα να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας με όσο πιο δροσερό νερό αντέχετε και στη συνέχεια να χρησιμοποιείτε το σεσουάρ στη ρύθμιση του κρύου αέρα. Φροντίστε προτού χρησιμοποιήσετε κάποιο εργαλείο styling με θερμότητα, να εφαρμόζεστε ένα προστατευτικό προϊόν.

Το μυστικό για τέλεια ισιωμένα μαλλιά!

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε αναλυτικά όλους τους τρόπους για το πως να κάνω τα μαλλιά μου ίσια με επιτυχία. Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να έχετε κατά νου, πως το πόσο εύκολο ή δύσκολο μπορεί να γίνει το ίσιωμα, εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σας, το ίδιο και ο χρόνος ισιώματος.

Δείτε επίσης: Θες τέλεια μαλλιά το πρωί; Δες τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν πέσεις για ύπνο

Επιθυμητό αποτέλεσμα:
Σκοπός σας είναι να μην ισιώσετε τα μαλλιά σας όπως-όπως, αλλά το αποτέλεσμα να είναι επαγγελματικό-να φαίνονται τέλεια ισιωμένα και καλογυαλισμένα. Να θυμάστε πάντα το στόχο – λεία και καλογυαλισμένα και όχι θαμπά και φριζαρισμένα. Για να γίνει κάτι τέτοιο, εκτός από την τεχνική σημαντικό ρόλο παίζουν και τα προϊόντα των μαλλιών που θα χρησιμοποιήσετε, γιαυτό θα πρέπει να προετοιμαστείτε κατάλληλα.

Προετοιμασία:
Τι θα χρειαστείτε:

1 ενυδατική μάσκα μαλλιών

1 γαλάκτωμα για ίσιωμα ( προαιρετικά)

Σιλικόνη για λάμψη μερικές σταγόνες

Προστατευτικό σπρέι για τη θερμότητα

Λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν των μαλλιών σας και στη συνέχεια κάντε μία μάσκα μαλλιών ενυδάτωσης. Αφήστε την τουλάχιστον 5 λεπτά για πιο βαθιά ενυδάτωση και ξεβγάλτε. Είναι πολύ σημαντικό τα μαλλιά μας να είναι από πριν καλά ενυδατωμένα, ώστε όταν προχωρήσουμε στη διαδικασία της ξήρανσης, να μην χάσουν εντελώς την υγρασία τους και ταλαιπωρηθούν. Αφού ξεβγάλετε και χτενίσετε τα μαλλιά σας, από τη μέση και κάτω απλώστε μερικές σταγόνες σιλικόνη λάμψης.

Η σιλικόνη θα χαρίσει μία μεταξένια όψη και τα μαλλιά σας θα φαίνονται υγιή και καλογυαλισμένα. Πολλές από σας χρησιμοποιείτε τη σιλικόνη μετά το ίσιωμα και δεν είναι λάθος, προσωπικά μ’αρέσει να τη χρησιμοποιώ σε αυτή τη φάση για να φαίνεται πιο φυσική η λάμψη. Για να είστε 100% σίγουρες ότι τα μαλλιά σας δεν θα ταλαιπωρηθούν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πριν το ίσιωμα ένα προιόν σε μορφή σπρέι που προστατεύει τα μαλλιά απ΄τη θερμότητα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share