Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι πιο ανυπόφοροι ήχοι για το ανθρώπινο αυτί!

Δες ποιοι είναι!

3 Οκτωβρίου 2019 15:28
Οι πιο ανυπόφοροι ήχοι για το ανθρώπινο αυτί!

Κάποιοι ήχοι μας αγχώνουν παραπάνω, προκαλούν ταραχή, είναι δυσάρεστοι και εντείνουν την επιθετικότητα. Ποιοι είναι αυτοί και για ποιο λόγο δεν αντέχει το ανθρώπινο αυτί και έχουν αυτή την επίδραση πάνω μας;

Δείτε επίσης:99+1 πράγματα που δεν γνώριζες για το σώμα σου!

Ορισμένες ηχητικές συχνότητες μας προκαλούν περισσότερο άγχος απ’ ό,τι άλλες, σύμφωνα με νέα ελβετική έρευνα που δημοσιεύθηκε στη Le Parisien και αναλύει τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας στο άκουσμα διαφορετικών ήχων.

Όταν ακούμε κάποιον κοντά μας να ουρλιάζει, ταραζόμαστε και γινόμαστε επιθετικοί σαν να αντιδράμε σε έναν εσωτερικό συναγερμό. Τι συμβαίνει όμως πραγματικά στον εγκέφαλό μας εκείνη τη στιγμή;

Οι μελετητές ανέλυσαν τις αντιδράσεις ατόμων που υποβλήθηκαν στο άκουσμα διαφορετικών ήχων, προκειμένου να μπορέσουν να καθορίσουν τα όρια των συχνοτήτων μέσα στα οποία οι επαναλαμβανόμενοι ήχοι θεωρούνται δυσάρεστοι. Στη συνέχεια παρατήρησαν ποιες εγκεφαλικές περιοχές ενεργοποιούνταν στο άκουσμα ήχων διαφορετικών συχνοτήτων.

Φάνηκε λοιπόν ότι ενεργοποιούνται οι φλοιώδεις και υποφλοιώδεις περιοχές του εγκεφάλου, και μάλιστα κατά παρόμοιο τρόπο με αυτόν που παρατηρείται στη θεραπεία αποστροφής (τύπος συμπεριφορικής θεραπείας όπου ένα αποσπασματικό ερέθισμα συνδυάζεται με μια αρνητική συμπεριφορά με την ελπίδα ότι η συμπεριφορά θα αλλάξει στο μέλλον για να αποφευχθεί η έκθεση στο αποσπασματικό ερέθισμα). Το συγκεκριμένο εύρημα συνιστά μια πρώτη εξήγηση γιατί στο άκουσμα ουρλιαχτών ο οργανισμός τίθεται σε κατάσταση επιφυλακής.

Συγκεκριμένα, 16 συμμετέχοντες έπρεπε να ακούσουν ορισμένους επαναλαμβανόμενους ήχους των οποίων η συχνότητα κυμαινόταν μεταξύ 10 και 250 Hz. Οι ερευνητές αναλύοντας τις απαντήσεις των συμμετεχόντων κατέληξαν ότι το διάστημα στο οποίο ένας ήχος θεωρείται δυσάρεστος βρίσκεται μεταξύ 40 και 80Hz ή είναι ανάμεσα στους ήχους που θυμίζουν προειδοποίηση ή συναγερμό, όπως το ανθρώπινο ουρλιαχτό, ειδικά αυτό του μωρού. Αυτός είναι ο λόγος που οι συναγερμοί χρησιμοποιούν αυτές τις επαναλαμβανόμενες συχνότητες για να μεγιστοποιηθεί η πιθανότητα να τραβήξουν την προσοχή.

Για να μάθουν περισσότερα, οι ερευνητές εξέτασαν πιο συγκεκριμένα τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν εκτίθεται σε «τραχείς» ήχους. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι οι ήχοι αυτοί ενεργοποιούν περιοχές του εγκεφάλου όπως η αμυγδαλή, ο ιππόκαμπος και ο πρόσθιος εγκεφαλικός φλοιός, τις περιοχές δηλαδή που ενεργοποιούνται σε περίπτωση πόνου και αποστροφής – γι’ αυτό και οι ήχοι αυτοί θεωρούνται ανυπόφοροι.

Δεν θα πιστέψετε τι μπορεί να κάνει αυτό το σημείο του αυτιού μας - Πιέστε το μια φορά και...

Δεν θα πιστέψετε τι μπορεί να κάνει αυτό το σημείο του αυτιού μας

Στις μέρες μας, αρκετοί άνθρωποι έχουν στραφεί στην εναλλακτική ιατρική όσον αφορά την θεραπεία ασθενειών.

Τα συνήθη συνταγογραφούμενα φάρμακα όχι μόνο είναι γεμάτα με χημικά, αλλά συνήθως έχουν και παρενέργειες.
Αν δεν σας αρέσει η ιδέα της κατάποσης ακόμα ενός χαπιού και ψάχνετε να επεκτείνετε τους ορίζοντες σας, θα πρέπει να μάθετε ότι υπάρχουν αρκετοί εναλλακτικοί δρόμοι, όπως αυτός του βελονισμού.

Σύμφωνα με αυτή την κινεζική μορφή εναλλακτικής ιατρικής, υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο στο αυτί του ανθρώπου που ενεργεί ως πύλη γενικής ευεξίας: Το «Shen Men», το οποίο μεταφράζεται ως η «πύλη του παραδείσου». Η τεχνική του εφαρμόζεται στην Κίνα εδώ και αιώνες. Η πίεση αυτού του σημείου στο εξωτερικό του αυτιού μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες, του άγχους, των αλλεργιών, των πονοκεφάλων, του εθισμού, της φλεγμονής, της κατάθλιψης και του πόνου.


Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Shen Men, πιέζοντας το πάνω μέρος του αυτιού σας με τον δείκτη και τον αντίχειρα. (Δείτε την παρακάτω εικόνα)

Κουνήστε τα δάχτυλα σας κάνοντας κυκλικές κινήσεις, κάντε μασάζ σε αυτό το σημείο μία ή δύο φορές την ημέρα για 1 λεπτό.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το παρακάτω βίντεο με τις οδηγίες:

Αυτή η θεραπεία είναι απίστευτα απλή και μπορεί να την εφαρμόσει ο καθένας μας, ανά πάσα στιγμή Το καλύτερο απ’όλα? Δεν έχει καμία παρενέργεια! Αν μείνετε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα αυτής της τεχνικής, μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.
Να είστε πάντα καλά!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share