Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέα έρευνα για το μακιγιάζ: Πόσο αθώο είναι τελικά;

44% των γυναικών δεν βγαίνει απ' το σπίτι χωρίς μακιγιάζ!

2 Οκτωβρίου 2019 12:32
Νέα έρευνα για το μακιγιάζ: Πόσο αθώο είναι τελικά;

Για τις περισσότερες γυναίκες, το μακιγιάζ είναι μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας. Έρευνα έδειξε ότι το 44% των γυναικών δεν φεύγει ποτέ το σπίτι του χωρίς μακιγιάζ – ναι, ακόμη και αν είναι μόνο για να μεταβούν στο σούπερ μάρκετ απέναντι.

Δείτε επίσης: Αυτό πρέπει να είναι το πιο έντονο στοιχείο στο μακιγιάζ σου!

Το μακιγιάζ έχει γίνει τόσο συνηθισμένο πλέον στην κουλτούρα μας που θαυμάζουμε όταν θα δούμε κάποιον που δεν φοράει.

Πρόσφατη ψυχολογική έρευνα κατέληξε σε πολλές αιτίες που οι γυναίκες επιλέγουν να μην αποχωρίζονται ούτε μέρα τα αγαπημένα τους καλλυντικά, με κύρια το ότι αισθάνονται πως με το make up «υπογραμμίζουν» τα φυσικά όμορφα μέρη τους – όπως τα μάτια, τα χείλη τους ή τα περιγράμματα του προσώπου τους.

Ωστόσο, μερικές γυναίκες παίρνουν την απόφαση να μην φορούν καλλυντικά σχεδόν ποτέ στη ζωή τους.

Το ερώτημα είναι ένα: Aυτό σημαίνει ότι είναι πιο υγιείς από όσες μακιγιάρονται;

Δεν μολύνονται τα μάτια

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανθρώπους που φορούν φακούς επαφής. Το «pink eye» ή η επιπεφυκίτιδα συνηθέστερα, οφείλεται στη χρήση και επαναχρησιμοποίηση καλλυντικών προϊόντων άλλων ανθρώπων.

Οπότε σκεφτείτε το πολύ καλά πριν μοιραστείτε τη mascara με την φίλη σας.

Έχετε μικρότερους πόρους

Εάν χρησιμοποιείτε αρκετό μακιγιάζ, είναι πολύ εύκολο για τους πόρους σας να φράξουν και μετά να μολυνθούν και να γεμίσουν με αποτέλεσμα να φαίνονται μεγάλοι.Όταν σταματήσετε να φοράτε καλλυντικά, θα δείτε τους πόρους σας να μειώνονται σε μέγεθος, επειδή δεν είναι πλέον γεμισμένοι με τα συστατικά του foundation ή του bronzer σας.

Το πρόσωπο σας επιβραδύνει τη γήρανση

Οι δερματολόγοι συμφωνούν στο γεγονός ότι η χρήση περισσότερου μακιγιάζ στην καθημερινή σας ζωή επιταχύνει τη γήρανση.

Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τα καλλυντικά για να καλύψετε τις ατέλειες, τόσο περισσότερο τις βγάζετε στο φως, γιατί ανεξάρτητα από το πόσο καθαρίζετε τα τα πινέλα σας, πάντα θα «εφαρμόζουν» πάνω σε μικρές ή μεγαλύτερες ρυτίδες σας.

Συμπέρασμα; Ναι στο μακιγιάζ, αλλά με μέτρο!

Ημερομηνία λήξης έχουν και τα καλλυντικά σας! Το γνωρίζατε;

Προϊόντα με βιταμίνες

Μόλις ανοιχτούν και έρθουν σε επαφή με τον αέρα, τα προϊόντα που περιέχουν βιταμίνες οξειδώνονται και χάνουν την αποτελεσματικότητά τους γρηγορότερα. Διατηρώντας τα στο ψυγείο παρατείνετε τις δυνάμεις τους.

Σπρέι προσώπου

Είτε είναι για τόνωση, ενυδάτωση, δροσιά ή οποιαδήποτε άλλη χρήση, διατηρήστε τα σπρέι προσώπου στο ψυγείο για τον απλούστατο λόγω του ότι θα σας φρεσκάρουν καλύτερα αν είναι δροσερά.

Μολύβια ματιών, χειλιών και κραγιόν

Η βάση αυτών των προϊόντων είναι κατά κύριο λόγο κέρινη κι έτσι είναι πιο επιρρεπή στο να αλλοιωθούν στις θερμοκρασίες δωματίου. Βάλτε τα λοιπόν στο ψυγείο και θα παραμείνουν άθικτα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share