Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έτσι θα ξεχωρίσεις τα φρέσκα αβγά!

Σημαντικές συμβουλές!

27 Σεπτεμβρίου 2019 15:31
Έτσι θα ξεχωρίσεις τα φρέσκα αβγά!

Τα αβγά είναι σχεδόν απαραίτητα σε όλες τις συνταγές μαγειρικής, ακόμα και στη ζαχαροπλαστική. Είναι επίσης μια καλή επιλογή, όταν δεν έχεις χρόνο για μαγείρεμα, αφού γίνονται εύκολα και με πολλούς τρόπους. Με τον παρακάτω τρόπο θα βεβαιωθείς ότι είναι φρέσκα!

Δείτε επίσης: Kάνει ένεση σ' ένα αβγό και βάζει το… σπέρμα του! Το αποτέλεσμα είναι εφιαλτικό

Μια πρώτη ματιά

• Αν τα αβγά είναι συσκευασμένα, ελέγχετε τα στοιχεία της συσκευασίας για την κατηγορία ποιότητας (Α,Β,Γ), βάρος, ημερομηνία συσκευασίας ή ωοσκόπησης, ημερομηνία γέννησης και λήξης του αβγού. Αν τα αγοράσετε χύμα σε καρτέλες, από λαϊκή, μίνι μάρκετ κ.λπ. φροντίστε να ενημερωθείτε από τους ανθρώπους που θα τα προμηθευτείτε.
• Αγοράζετε πάντα αβγά που δεν είναι ραγισμένα και το κέλυφός τους δεν έχει ίχνη αίματος ή ακαθαρσιών:

Πόσο φρέσκο είναι τελικά;

• Ο «κανόνας» λέει ότι όσο λιγότερο φρέσκο το αβγό, τόσο πιο ελαφρύ. Αν κάνετε το τεστ με το αβγό με το νερό, το φρέσκο αβγό (5 ημερών το πολύ) πάει στον πάτο και παραμένει σε οριζόντια θέση, το λιγότερο φρέσκο (1 εβδομάδας περίπου) αιωρείται σε κάθετη θέση, το μπαγιάτικο (3 εβδομάδων) επιπλέει, άρα είναι και ακατάλληλο για κατανάλωση.
• Δοκιμάστε και με τον «ηχητικό έλεγχο». Απλά βάζετε το αβγό δίπλα από το αφτί σας και το κουνάτε ελαφρά. Ο κρόκος δεν πρέπει να χτυπάει στα τοιχώματα.
• Το φρέσκο βρασμένο αβγό αφήνει αρκετό από το ασπράδι του πάνω στο τσόφλι καθώς το καθαρίζετε.
• Όταν σπάσετε σε πιατάκι ένα ωμό αβγό, ο κρόκος και το ασπράδι είναι ενωμένα. Το λιγότερο φρέσκο αβγό έχει πιο νερουλό ασπράδι και ο κρόκος τείνει να γίνει επίπεδος.
• Η μυρωδιά ενός φρέσκου αβγού δεν είναι έντονη και δυσάρεστη, το ασπράδι είναι λευκό και ομοιογενές και ο κρόκος βρίσκεται στο κέντρο. Όταν σπάσετε ένα μπαγιάτικο αβγό η μυρωδιά είναι το πρώτο χαρακτηριστικό που σας «προειδοποιεί» ότι είναι ακατάλληλο για κατανάλωση.

Γιατί το τσάι έχει περισσότερα οφέλη από τον καφέ;

Όλοι μας λατρεύουμε τον καφέ, αλλά μην ξεχνάμε ότι το τσάι είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα παγκοσμίως μετά το νερό. Δες, λοιπόν, 9 λόγους που το κάνουν να υπερέχει έναντι του καφέ, και για τους οποίους θα έπρεπε να το προτιμήσεις!

Δείτε επίσης: Αυτό το τσάι καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα!

1. Το τσάι περιέχει λιγότερη καφεΐνη σε σχέση με τον καφέ, άρα είναι λιγότερο πιθανό να σου προκαλέσει ταχυκαρδία, νευρικότητα, αύξηση της καρδιακής πίεσης ή να σε κρατήσει άυπνο.

2. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Μάλιστα, οι πολύτιμες πολυφαινόλες του τσαγιού, οι κατεχίνες που υπάρχουν στο πράσινο τσάι το κάνουν περισσότερο φάρμακο παρά ρόφημα, τονώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και θωρακίζοντας το απέναντι στις ασθένειες.

3. Μπορεί να σε ξυπνήσει καλύτερα από ότι ο καφές. Τυχαία νομίζεις το προτιμούν κάποιοι για πρωινό ρόφημα;

4. Το τσάι και ειδικά το πράσινο δίνει ώθηση στον μεταβολισμό και σε βοηθάει να χάσεις βάρος.

5. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Φαντάσου να ζεις στην Ευρώπη το 17ο αιώνα. Το νερό είναι σχεδόν ακατάλληλο για κατανάλωση και προκαλεί πολλές μορφές στομαχικών διαταραχών. Έτσι, για να αποφύγεις την ταλαιπωρία και τις ασθένειες έχεις τις εξής επιλογές: γάλα, ένα λαχταριστό ποτήρι σκέτο βραστό νερό και μπίρα! Γι’ αυτό, το τσάι αποτέλεσε μια ευχάριστη εναλλακτική λύση. Τονωτικό για τον οργανισμό, με πλούσια γεύση και χωρίς καμία από τις παρενέργειες της μπίρας.

6. Κάνει καλό στο άσθμα, τη βρογχίτιδα και τις στομαχικές διαταραχές. Επιπλέον, η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική ακόμα και σήμερα το συνιστά ενάντια στους πονοκεφάλους, τη δυσπεψία και ως αντικαταθλιπτικό και αντιγηραντικό.

7. Η καθημερινή κατανάλωσή του θωρακίζει την καρδιά, προστατεύει από συγκεκριμένους τύπους καρκίνου, μειώνει την «κακή» χοληστερίνη (LDL), ευνοεί τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας βοηθώντας στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και χαρίζει λαμπερό χαμόγελο, μια και έχει υψηλή περιεκτικότητα φθορίου.

8. Πέρα από τα φλαβονοειδή αντιοξειδωτικά που περιέχει, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνες P, E και B, καροτενοειδή, τοκοφερόλες και μέταλλα όπως το χρώμιο, το μαγγάνιο, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος.

9. Όσο για το δικό μας τσάι του βουνού, έχει εξίσου πολλές ευεργετικές ιδιότητες, οι οποίες οφείλονται επίσης στα φλαβονοειδή. Έχει ευεργετική επίδραση σε κρυολογήματα και φλεγμονές του αναπνευστικού συστήματος, βακτηριοστατική και αντιοξειδωτική δράση, ενώ θεωρείται εφιδρωτικό, τονωτικό, αντιερεθιστικό και αντιαναιμικό γιατί περιέχει σίδηρο.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share