Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πώς θα απαλλαγείς από τις ψείρες μια για πάντα!

7 τρόποι για να πείτε αντίο στις ψείρες!

24 Σεπτεμβρίου 2019 15:04
Πώς θα απαλλαγείς από τις ψείρες μια για πάντα!

Επτά τρόποι να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάθε φθινόπωρο όλες τις μαμάδες, δηλαδή τις ψείρες στα παιδιά τους.

Δείτε επίσης:Προειδοποίηση SOS έχει εκπέμψει η χώρα: Ποιο πασίγνωστο οικιακό προϊόν προκαλεί λευχαιμία και καρκίνο σε παιδιά

Συμβαίνει κάθε φθινόπωρο, αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους «πονοκεφάλους» των μαμάδων! Ακολουθούν τακτικές με άρωμα ξυδιού, λεπτές χτένες, ειδικά σαμπουάν, εξειδικευμένες λοσιόν. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι όλα είναι θέμα πρόληψης.

1.Τσεκάρετε συχνά, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, το κεφαλάκι των παιδιών

Μια φορά την εβδομάδα ελέγξτε το κεφάλι των παιδιών σας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή πίσω από τα αυτά αλλά και τον λαιμό.

2. Δεν ανταλλάσσουμε ό,τι φοράμε στο κεφάλι

Μάθετε τα παιδιά πως καλό είναι να μην μοιράζονται ό,τι έχει άμεση επαφή με το κεφάλι τους. Ότι δεν δανείζουμε αλλά ούτε και δανειζόμαστε καπέλο, σκούφο, κοκαλάκια και κασκόλ

3. Ψεκάστε με αντιφθειρικό προϊόν

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές αντιφθειρικές λοσιόν που προσφέρουν 48ωρη προστασία κρατώντας μακριά από τις ψείρες χωρίς να λαδώνουν τα μαλλιά. Ψεκάστε το κεφαλάκι των παιδιών κάθε πρωί, πριν φύγουν για το σχολείο.

4. Μάθετε στα παιδιά να προφυλάσσονται από την άμεση επαφή

Οι ψείρες μεταδίδονται μέσω της άμεσης επαφής από κεφάλι σε κεφάλι. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν τα παιδιά ακουμπήσουν τα κεφάλια τους μεταξύ τους, αγκαλιαστούν, μοιραστούν το ίδιο κρεβάτι κλπ. Οι ψείρες δεν πετάνε και δεν πηδάνε. Επομένως μαθαίνουμε στα παιδιά να προφυλάσσονται από την άμεση επαφή.

5. Τα κορίτσια που έχουν μακριά μαλλιά, καλό είναι να τα πιάνουν αλογοουρά.

6. Κάθε παιδί στο σπίτι πρέπει να έχει τη δική του βούρτσα

Έτσι αν το ένα κολλήσει ψείρες, να μην τις μεταφέρει στο άλλο. Μία καλή ιδέα είναι το κάθε παιδί να έχει το δικό του χρώμα βούρτσας ώστε να αποφεύγεται το μπέρδεμα.

7. Μάθετε τα παιδιά πως όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού, καλό είναι να μην ξαπλώνουν σε κρεβάτια και χαλιά

Τέλος, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι ψείρες αποτελούν ένα συχνό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να κοινοποιείται στο σχολείο!

Κόλλησε το παιδί σας ψείρες στο σχολείο; Δείτε έναν πανέξυπνο τρόπο για τις ξεφορτωθείτε εύκολα και οικονομικά!

Κόλλησε το παιδί σας ψείρες στο σχολείο; Δείτε έναν πανέξυπνο τρόπο για τις ξεφορτωθείτε εύκολα και οικονομικά! Οι ψείρες είναι μικροσκοπικά έντομα που ζουν στα μαλλιά και τρέφονται με αίμα που ρουφούν από το δέρμα του κεφαλιού. Είναι εξαιρετικά ενοχλητικές, μεταδοτικές και πολύ δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτές!

Ωστόσο, αν και είναι δύσκολο και κουραστικό να τις ξεφορτωθούμε, δεν είναι επικίνδυνο. Ενώ συχνά προκαλούν ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής, δεν μεταδίδουν καμία ασθένεια. Αλλά, αν δεν λυθεί το πρόβλημα αμέσως, μπορεί να βγει εκτός ελέγχου, καθώς πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα. Προσοχή: 8χρονος έχασε την όρασή του από ένα παιχνίδι που όλοι έχουμε αγοράσει!

Συνήθως τα παιδιά είναι πιο επιρρεπή στις ψείρες και τείνουν να κολλήσουν στο σχολείο, αλλά και οι ενήλικες μπορούν



Θα κολλήσουν επίσης. Αυτές τις μέρες υπάρχουν πολλά φαρμακευτικά σαμπουάν για ψείρες που διατίθενται στην αγορά. Ωστόσο, το πρόβλημα με αυτά τα προϊόντα είναι ότι κοστίζουν συχνά μια μικρή περιουσία και τα περισσότερα από αυτά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά. Έτσι, μπορεί να χάσετε ώρες στην καταπολέμηση τους, αλλά μερικά παράσιτα θα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Αν έχετε βαρεθεί με αυτά τα αναποτελεσματικά προϊόντα και ψάχνετε για τη σωστή λύση, μην ψάχνετε άλλο! Η παρακάτω θεραπεία είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και τα αποτελέσματά της είναι ορατά μέσα σε λίγες ώρες!

Συστατικά:
Στοματικό διάλυμα
Σκούφος μπάνιου ή πλαστικές σακούλες
Λευκό ξύδι
Χτένα για ψείρες
Πετσέτες

Οδηγίες:
Πλύντε το κεφάλι σας ή το κεφάλι του παιδιού σας με το στοματικό διάλυμα.
Καλύψτε τα μαλλιά με ένα σκουφάκι μπάνιου ή τυλίξτε τα χρησιμοποιώντας μια πλαστική σακούλα.
Αφήστε το να δράσει για μια ώρα πριν την αφαίρεση του καλύμματος / πλαστική σακούλα.
Λούστε τα μαλλιά με λευκό ξύδι, καλύψτε τα μαλλιά με ένα σκουφάκι μπάνιου, για μια επιπλέον ώρα.
Αφαιρέστε το σκουφάκι και λούστε τα μαλλιά με ένα σαμπουάν που θα χρησιμοποιούσατε κανονικά.
Χτενίστε τα μαλλιά με μια χτένα ψείρες

Πως λειτουργεί;

Το στοματικό διάλυμα έχει μια ισχυρή μυρωδιά που απωθεί τις ψείρες, ενώ το ξύδι εξαφανίζει τα αυγά από τα μαλλιά.

Παιδιά κουρεύουν τους γονείς τους και τους φρικάρουν!

Η αλήθεια είναι πως αν αφήσεις την τύχη στα χέρια των παιδιών σου μπορεί να βγεις με φουξια χρώμα στη φράντζα, κόκκινες άκρες, πράσινα μούσια και τυρκουάζ μαλλιά. Απίστευτο: Γονείς σκαρφαλώνουν στο σχολείο για να κάνουν τα παιδιά τους σκονάκι!

Ναι, κάτι τέτοιο συνέβη στις παραπάνω περιπτώσεις και αξίζει να τις δείτε.

Είμαστε σίγουροι πως κανείς σας δεν θα το τολμούσε - εννοείται ούτε εμείς

Δείτε το απολαυστικό video:

Όταν οι γονείς αποφασίσουν να ρεζιλέψουν τα παιδιά τους στο Ίντερνετ!

Ένα ξεκαρδιστικό βίντεο συγκεντρώνει γονείς που έχουν σκοπό να κάνουν ρεζίλι στο διαδίκτυο τα ίδια τους τα παιδιά. Ληστής έγινε ρεζίλι: Του έπεσε το όπλο και το παντελόνι! (video)

Μην το χάσετε!

Οι γονείς πάντα έχουν σκοπό να εμφυσήσουν γνώσεις στο παιδί τους που θα τους φανούς χρήσιμες στο μέλλον. Τις περισσότερες φορές λειτουργούν ως πρότυπο συμπεριφοράς και ωριμότητας. Μεγαλώνοντας όμως, τα πράγματα αλλάζουν! Οι γονείς χαλαρώνουν και πολλές φορές συμπεριφέρονται σαν παιδιά!

Το παρακάτω βίντεο συγκεντρώνει ξεκαρδιστικές περιπτώσεις γονέων που έχουν βαλθεί να σπάσουν τα νεύρα των ίδιων τους των παιδιών με όποιον τρόπο σκαρφιστεί το κεφάλι τους. Σκοπός τους; Να τα κάνουν ρεζίλι στο διαδίκτυο.

Τι περιλαμβάνει το βίντεο; Γονείς που έκαναν “ντου” στα σχολεία των παιδιών τους για να τα πιέσουν να δώσουν το τεστ. Γονείς που αντέγραψαν την πιο γελοία φωτογραφία των παιδιών τους στα social media και μάζεψαν περισσότερα likes… Μαμάδες που έκαναν διαμαρτυρία στο facebook για τα παιδιά τους που ξεχνούν να τα πάρουν τηλέφωνο. Μπαμπάδες που περιμένουν τα παιδιά τους από το σχολικό ντυμένοι από σούπερ ήρωες έως και νύφες…

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share