Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που κάνουμε χρόνια λάθος!

Καθημερινά λάθη!

23 Σεπτεμβρίου 2019 12:52
Οι 10 καθημερινές συνήθειες που κάνουμε χρόνια λάθος!

Υπάρχουν ενέργειες που εκτελούμε καθημερινά χωρίς να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο αν τις κάνουμε σωστά ή όχι. Πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποιες από τις καθημερινές μας συνήθειες, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές. Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε πώς να κάνουμε ντους ή να λούσουμε τα μαλλιά μας, αλλά το κάνουμε με τον σωστό τρόπο;

Δείτε επίσης:9 Συνήθειες που έχουν οι αποτυχημένοι και μίζεροι άνθρωποι

Θα σας δείξουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα ρίξουν ακόμα περισσότερο φως στο πώς να εκτελέσετε σωστά καθημερινές ενέργειες. Κάποιες από αυτές μπορεί να σας εκπλήξουν.

Πώς να λούσετε τα μαλλιά σας

Στεγνώστε τα βρεγμένα μαλλιά με ένα μπλουζάκι αντί για μια πετσέτα για να μην έχετε φριζαρισμένα μαλλιά. Χρησιμοποιήστε τα δάκτυλά σας για να κάνετε απαλά μασάζ το σαμπουάν στα μαλλιά σας. Στις ρίζες δεν θα πρέπει ποτέ να βάζετε κοντίσιονερ. Στη συνέχεια, σκουπίστε τα μαλλιά σας πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε μαλακτικό μαλλιών.

Πώς να φορέσετε ένα σακίδιο πλάτης στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τους πορτοφολάδες ενώ βρίσκεστε στα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι καλύτερο να έχετε το σακίδιο σας μπροστά στο οπτικό σας πεδίο.

Πώς να κρατήσετε το τιμόνι

Το ασφαλέστερο μέρος για να τοποθετήσετε τα χέρια σας είναι στην κεντρική γραμμή (όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα). Αυτή η θέση εμποδίζει το άνοιγμα των αερόσακων στα χέρια σας, προστατεύοντας έτσι το κεφάλι και το σώμα σας.

Πώς να βουρτσίζετε τα δόντια σας

Δεν χρειάζεται να καλύπτετε κάθε τρίχα στην οδοντόβουρτσα με οδοντόκρεμα όπως βλέπετε σε διαφημίσεις οδοντόκρεμας. Στην πραγματικότητα, χρειάζεστε μόνο μια μικρή σταγόνα.

Πώς να εφαρμόσετε ένα έμπλαστρο σε ένα κόψιμο στο δάχτυλό σας

Κόψτε τα 2 κολλητικά άκρα στο μισό και κολλήστε τα στο δάχτυλό σας σε διασταυρωμένο μοτίβο. Τώρα μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε χωρίς να χρειάζεται να είστε πολύ προσεκτικοί.

Πώς να διορθώσετε ένα σφιχτό σουτιέν

Αν διαπιστώσετε ότι το σουτιέν σας γίνεται πολύ σφιχτό ακόμα και όταν το μέγεθος του κυπέλλου είναι σωστό, χρησιμοποιήστε μια επέκταση για σουτιέν για να αυξήσετε το μέγεθος της ζώνης.

Πώς να κρεμάσετε το χαρτί υγείας

Είναι καλύτερο να κρεμάτε το χαρτί υγείας με το αποσπώμενο άκρο στραμμένο μακριά από τον τοίχο και όχι εναντίον του. Με αυτόν τον τρόπο, τα χέρια σας δεν θα αγγίξουν τον τοίχο που μπορεί να έχει επιβλαβή βακτηρίδια σε αυτό.


Πώς να κρατάτε τα χέρια σας καθαρά

Μόνο τα τζελ που περιέχουν όχι λιγότερο από 60% αλκοόλ είναι τα πιο χρήσιμα. Άλλα απολυμαντικά χεριών δεν αφαιρούν όλα τα διαφορετικά είδη μικροοργανισμών. Αν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να πλύνετε τα χέρια σας.

Πώς να κάνετε ντους

Όπως το ζεστό νερό, το μακροχρόνιο μπάνιο στεγνώνει το δέρμα πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να αποκτάτε εξανθήματα και κνησμό. Η βέλτιστη διάρκεια του ντους είναι περίπου 10 λεπτά.

Πώς να αποφύγετε τα λάθη μετά το γυμναστήριο

Μετά την γυμναστική, η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται, οπότε αν θέλετε ένα δροσερό ντους, μην περιμένετε. Ένα δροσερό ντους βοηθά στη διαδικασία ανάκαμψης όσον αφορά τους μυς σας. Μειώνει τον πόνο και βοηθά τους μύες να ανοικοδομούνται γρηγορότερα.

Η άσκηση κάνει τις μυϊκές σας ίνες να τεντώνονται και να χρησιμοποιούν γλυκογόνο για να τροφοδοτήσουν το σώμα σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αναπλήρωση αυτών των ζημιών γρήγορα είναι τόσο σημαντική. Δοκιμάστε να φάτε ένα γεύμα που αποτελείται από πρωτεΐνες και λίγο υδατάνθρακες, όχι περισσότερο από 30 λεπτά μετά την προπόνηση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share