Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020

Τρέμουν οι φαρμακοβιομηχανίες! Αυτά είναι τα απίστευτα ευεργετικά οφέλη της νέας ζάχαρης!

Εσείς τα γνωρίζετε;

20 Σεπτεμβρίου 2019 18:46
Τρέμουν οι φαρμακοβιομηχανίες! Αυτά είναι τα απίστευτα ευεργετικά οφέλη της νέας ζάχαρης!

Δοκιμάστε την και θα δείτε τη διαφορά. Οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν τη ζάχαρη και γενικά ό, τι παρασκευάζεται με ζάχαρη. Είναι όμως γνωστό ότι η κατανάλωση ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο είναι βλαπτική για την υγεία, προκαλώντας μεταξύ άλλων παχυσαρκία, διαβήτη ή και καρκίνο. Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία μας;

Πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, αλλά αυτές είναι ακόμα πιο επικίνδυνες για την υγεία από ό, τι η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο. Και όμως υπάρχει μια φυσική ζάχαρη, η οποία όχι μόνο δεν είναι βλαπτική, αλλά και ευεργετεί τον οργανισμό και η κατανάλωσή της δεν προκαλεί αύξηση βάρους. Η ζάχαρη αυτή είναι η ζάχαρη από καρύδα (coconut sugar). Θέλετε να αποφύγετε τα γλυκά και δεν μπορείτε; Εύκολες και πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν!

Αυτή η ζάχαρη καρύδας ευεργετεί & δεν παχαίνει ενώ παράγεται από τα λουλούδια του δένδρου της καρύδας. Έχει χρησιμοποιηθεί ως παραδοσιακό γλυκαντικό για χιλιάδες χρόνια στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία. Οι μεγαλύτερες χώρες παραγωγής του είναι η Φιλιππίνες και η Ινδονησία. Είναι γλυκιά σαν την μαύρη ζάχαρη.

Ζάχαρη οφέλη

Η ζάχαρη καρύδας δεν προκαλεί υπεργλυκαιμία ή υψηλό σάκχαρο του αίματος. Ο γλυκαιμικός δείκτης της ζάχαρης της καρύδας είναι 35 και κατατάσσεται στις τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ως σύγκριση αναφέρουμε ότι ο γλυκαιμικός δείκτης της ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο κυμαίνεται από 65-100, του σιροπιού σφενδάμου είναι 69 και του μελιού είναι 70. Ο γλυκαιμικός δείκτης δείχνει πόσο γρήγορα μια τροφή μετατρέπεται σε ζάχαρη. Τροφές χαμηλές σε γλυκαιμικό δείκτη μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο ασθενειών, όπως διαβήτης και παχυσαρκία.

Η κατανάλωση τροφών χαμηλών σε γλυκαιμικό δείκτη προστατεύει από ασθένειες όπως καρδιοπάθεια και υπογλυκαιμία. Όταν καταναλώνουμε μια τροφή πλούσια σε γλυκαιμικό δείκτη, εκκρίνεται υπερβολική ινσουλίνη και τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος πέφτουν χαμηλότερα τις επόμενες ώρες από ό, τι όταν καταναλώνουμε μια τροφή χαμηλή σε γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό εξηγεί γιατί η κατανάλωση τροφών υψηλών σε γλυκαιμικό δείκτη συμβάλλει σε απόκτηση βάρους και παχυσαρκία, διότι η πείνα επιστρέφει συντομότερα και κάποιος τρώει περισσότερο και με λιγότερο κορεσμό. Μια δίαιτα υψηλή σε γλυκαιμικό δείκτη συνδέεται με αυξημένα επίπεδα της CRP (C αντιδρώσα πρωτεΐνη), έναν δείκτη φλεγμονής που σχετίζεται με την καρδιοπάθεια.


Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι μια δίαιτα υψηλή σε γλυκαιμικό δείκτη αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και καρκίνο του ορθού εντέρου. Δεδομένου ότι η κανονική ζάχαρη είναι μια τροφή πλούσια σε υψηλό γλυκαιμικό δείκτη που είναι γνωστό ότι η κατανάλωσή της οδηγεί σε ένα σωρό προβλήματα υγείας, η αντικατάσταση της ζάχαρης του εμπορίου με ζάχαρη καρύδας θα έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Όπως αντιλαμβάνεστε, η ζάχαρη της καρύδας είναι κατάλληλη για τους διαβητικούς.

Η ζάχαρη καρύδας θεωρείται πιο υγιεινή ακόμα και από τη μαύρη ζάχαρη

Είναι υψηλή σε μέταλλα. Αποτελεί πλούσια πηγή καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, σιδήρου, χαλκού, μαγγανίου, φωσφόρου και βόριου. Περιέχει επίσης 12 από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, πυριδοξίνη, νικοτινικό οξύ, βιοτίνη και ινσιτόλη. Σε σύγκριση με τη μαύρη ζάχαρη, η ζάχαρη καρύδας περιέχει 36 φορές περισσότερο σίδηρο, 4 φορές περισσότερο μαγνήσιο και 10 φορές περισσότερο ψευδάργυρο. Περιέχει ινοσιτόλη σε ποσότητα μεγαλύτερη από ό, τι από άλλες βιταμίνες. Η ινοσιτόλη είναι μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β που το σώμα χρειάζεται σε μικρές ποσότητες, για να λειτουργήσει και να παραμείνει υγιές. Η ινοσιτόλη είναι ένα συστατικό των φωσφολιπιδίων στον εγκέφαλο, του σκελετού, της καρδιάς και των ανδρικών αναπαραγωγικών ιστών.


Περιέχει 16 από τα 20 αμινοξέα. Είναι ιδιαίτερα υψηλή στο αμινοξύ γλουταμικό οξύ, το οποίο παράγει γλουταμίνη, θρεονίνη, ασπαρτικό οξύ και σερίνη. Η γλουταμίνη ανακατεύεται σε περισσότερες μεταβολικές διαδικασίες από ό, τι άλλα αμινοξέα. Βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας αλκαλικών και οξέων στο σώμα και αποτελεί τη βάση για τη σύνθεση του RNA και του DNA. Η γλουταμίνη μειώνει επίσης την επιθυμία για γλυκά και ζάχαρη. Το γλουταμικό οξύ είναι ένα συστατικό του φολικού οξέος και πρόδρομος της γλουταθειόνης, που είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Είναι επίσης ένας σημαντικός νευροδιαβιβαστής που ανακατεύεται στην μεταφορά του καλίου διά μέσου του αιματικού φραγμού του εγκεφάλου. Δεδομένου ότι η γλουταμίνη περνά διά μέσου του αιματικού εγκεφαλικού φραγμού θεωρείται ένα εξαιρετικό καύσιμο του εγκεφάλου.

Η ζάχαρη αυτή μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που υποφέρουν από ασθένειες όπως διαβήτης, χολόλιθοι, καρκίνο, καρδιοπάθεια και παχυσαρκία

Η ζάχαρη από καρύδα είναι ένα τέλειο και υγιές υποκατάστατο των τεχνητών γλυκαντικών τα οποία είναι τοξικά και είναι ένα καλύτερο εναλλακτικό των άλλων φυσικών γλυκαντικών που βασίζονται στο ζαχαροκάλαμο. Θεωρείται ακόμα καλύτερο από γλυκαντικά όπως σιρόπι σφενδάμου ή μέλι, διότι αυτά αν και περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα, έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Μπορεί να θεωρηθεί ισάξιο της στέβιας ή της ξυλιτόλης.

Η ζάχαρη καρύδας δεν είναι προϊόν χημικών εργαστηρίων σαν τα τεχνητά γλυκαντικά, με άλλα λόγια δεν είναι ένα τεχνητό γλυκαντικό. Είναι μια φυσική, πλήρης τροφή. Δεν περιέχει φυτοφάρμακα, χημικά, πρόσθετα, συντηρητικά και τεχνητά αρώματα και χρώματα. Σύμφωνα με τον φυσικοπαθητικό Bruce Fife, διευθυντή του Coconut Research Center, «ένας γεωργός μπορεί να φυτέψει ένα δένδρο καρύδας, όταν είναι παιδί, και να το έχει για παραγωγή σε όλη του τη ζωή. Χημικά λιπάσματα σπάνια χρησιμοποιούνται. Οι μικροί παραγωγοί, που είναι οι κύριοι παραγωγοί, δεν χορηγούν χημικά και προτιμούν να αφήσουν τη φύση να κάνει τη δουλειά της. Σάπιοι φλοιοί και φύλλα καρύδας χρησιμοποιούνται ως φυσικά λιπάσματα. Γι’ αυτούς τους λόγους, το νέκταρ και το φρούτο της καρύδας είναι φιλικά στο περιβάλλον».

Η ζάχαρη από καρύδα είναι ένα από τα καλύτερα γλυκαντικά που μπορούμε να καταναλώνουμε τόσο από άποψη γεύσης όσο και από άποψη υγείας.

Ταχίνι: Η υπερτροφή και τα πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας!

Μερικοί, ελάχιστοι πλέον δεν ξέρουν καν τι είναι, άλλοι έχουν δεν το έχουν φάει ποτέ τους, και οι υπόλοιποι, σίγουρα οι περισσότεροι το λατρεύουν. Ο λόγος για ένα εξαιρετικό φυσικό προϊόν, το αγαπημένο μας ταχίνι.

Το ταχίνι προέρχεται από αλεσμένους σπόρους σησαμιού αποφλοιωμένους συνήθως ή και όχι οι οποίοι περνούν από διαδικασία ξήρανσης και πολτοποίησης. Το ταχίνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές συνταγές, ενώ τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί και στη λιγότερο κλασική εκδοχή του, αναμεμειγμένο με σοκολάτα ή μέλι για να δελεάσει όλο και περισσότερους να το δοκιμάσουν και να το αγαπήσουν.

Μία κουταλιά της σούπας ταχίνι (15γρ.) έχει περίπου 90 θερμίδες, 8γρ. λίπη τα περισσότερα από τα οποία είναι ακόρεστα ή καλά λιπαρά, 3γρ. υδατάνθρακες, 3γρ. πρωτεΐνη και 1γρ. φυτικές ίνες. Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για μια υπερτροφή, η οποία προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας. Αξίζει να αναφέρουμε μερικά από τα πιο σημαντικά παρακάτω:undefined

#1 Έχει τρομερή διατροφική αξία
Είναι πλούσιο σε Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και παρά το γεγονός ότι περιέχει αρκετό λίπος, το 90% αυτού (ναι ενενήντα!) είναι ωφέλιμο. Το ταχίνι, περιέχει επίσης σε ποσοστό 20% φυτικές πρωτεΐνες, οι οποίες όμως είναι χαμηλής βιολογικής αξίας. Όταν όμως συνδυαστεί με τρόφιμα, όπως τα όσπρια και οι ξηροί καρποί, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προκύπτουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ισάξιες των ζωικών πρωτεϊνών. Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι περιέχει μεταξύ άλλων ασβέστιο, κάλιο, μαγγάνιο, χαλκό, σίδηρο, αμινοξέα, υδατάνθρακες και βιταμίνες (τι άλλο να κάνει πια για εμάς).

#2 Ενδυναμώνει τον εγκέφαλο
Τα Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα που αναφέραμε και παραπάνω βοηθούν στην ανάπτυξη του νευρικού ιστού στον οργανισμό μας που με τη σειρά τους βελτιώνουν την υγεία τους εγκεφάλου μας. Επίσης, είναι αρωγοί στην επιβράδυνση της ανάπτυξης του Αλτσχάιμερ. Η σκέψη και η μνήμη βοηθούνται σημαντικά όταν καταναλώνουμε Ω-3 λιπαρά οξέα.

#3 Μας προστατεύει από καρδιαγγειακά νοσήματα
Συμβάλλει στην προστασία του οργανισμού μας από τους οξειδωτικούς παράγοντες, που ευθύνονται για μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης και διάφορες μορφές καρκίνου. Παράλληλα, μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στον οργανισμό, ενώ λόγω των λιγνανών που περιέχει συμβάλλει επίσης και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

#4 Παρέχει αντιοξειδωτικά στον οργανισμό
Ένα από τα πολύ σημαντικά στοιχεία που λαμβάνει ο οργανισμός μας από την κατανάλωση ταχινιού είναι επίσης και ο χαλκός, ο οποίος είναι γνωστός για την ικανότητά του να ανακουφίζει από τον πόνο και να βοηθά στο να μην πρηζόμαστε. Το μαγγάνιο και το σελήνιο που περιέχει έχουν επίσης έντονη αντιοξειδωτική δράση καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που σχετίζονται με τη γήρανση των κυττάρων του οργανισμού.

#5 Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημαundefined
Στο ταχίνι περιλαμβάνονται τέσσερα από τα πιο σημαντικά διατροφικά στοιχεία, ο χαλκός, ο σίδηρος, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος. Ο χαλκός και ο σίδηρος περιλαμβάνονται στα ένζυμα που βοηθούν τη στήριξη του ανοσοποιητικού μας συστήματος ενώ παράλληλα συνεισφέρουν και στην παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων. Από την άλλη ο ψευδάργυρος βοηθά μαζί με αυτά στην καταπολέμηση των μικροβίων.

Μετά από όλα αυτά εσύ αρνείσαι ακόμα να δοκιμάσεις; Εμείς πάντως προτείνουμε να το ξανασκεφτείς.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share