Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε σκόρδο με άδειο στομάχι!

Δεν θα το πιστέψετε!

20 Σεπτεμβρίου 2019 12:19
Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε σκόρδο με άδειο στομάχι!

Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε σκόρδο με άδειο στομάχι!

Φάτε σκόρδο με άδειο στομάχι και δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας. Δεν θα πιστέψετε το πόσο καλό μπορεί να σας κάνει.

Πολλές έρευνες έχουν συγκεντρωθεί στις ιδιότητες του σκόρδου, και έχουν καταλήξει ότι όταν το τρώμε με άδειο στομάχι, μετατρέπεται σε ένα πανίσχυρο αντιβιωτικό. Είναι πιο αποτελεσματικό όταν το τρώτε πριν από το πρωινό επειδή τα βακτηρίδια είναι εκτεθειμένα και δεν μπορούν να αμυνθούν και υποκύπτουν στην δύναμη του.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε σκόρδο με άδειο στομάχι

Έχετε καούρες; Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε!

Αν ταλαιπωρείστε συχνά από καούρες, δείτε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε για να μην έχετε αυτό το δυσάρεστο σύμπτωμα μετά το φαγητό.

Η καούρα είναι σύμπτωμα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και το ακολουθεί συχνά μια ξινή ή πικρή γεύση στο λαιμό και το στόμα, που διαρκεί κάποια λεπτά ή ακόμη και ώρες.

Ντομάτες

Οι ντομάτες παρουσιάζουν υψηλό βαθμό οξύτητας, οδηγώντας στο δυσάρεστο αυτό αίσθημα. Το αντίδοτο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι κάτι που βοηθά στην παραγωγή σάλιου, όπως μια καραμέλα, καθώς το σάλιο εξουδετερώνει το γαστρικό οξύ που ανεβαίνει από το στομάχι.

Εσπεριδοειδή

Τα πορτοκάλια, το γκρέιπφρουτ και ο χυμός πορτοκάλι αποτελούν κλασικούς «ενόχους» σε περιπτώσεις καούρας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι όξινα και είναι ιδιαιτέρως επίφοβα όταν καταναλωθούν με άδειο στομάχι.

Πικάντικα φαγητά

Το πιπέρι, το τσίλι και όλα τα πικάντικα φαγητά μπορεί να προκαλούν καούρες. Μείνετε μακριά από τέτοιου είδους τροφές και βρείτε εναλλακτικές, πιο ήπιας γεύσης, έτσι ώστε να κρατήσετε τις καούρες μακριά.


Δυόσμος

Αποφύγετε τις καραμέλες δυόσμου για να καθαρίσετε την αναπνοή σας μετά το φαγητό, αν έχετε τάση για καούρες, καθώς ο δυόσμος χαλαρώνει το σφιγκτήρα ανάμεσα στο στομάχι και τον οισοφάγο, επιτρέποντας στα γαστρικά οξέα να ανέβουν προς τα πάνω.

Τυρί, ξηροί καρποί, μπριζόλες

Όλες αυτές οι τροφές είναι διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά έχουν ένα κοινό: παρουσιάζουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και παρ’ όλο που δεν κατηγορούνται όσο οι όξινες τροφές για πρόκληση καούρας, μπορούν να θεωρηθούν κι αυτές ύποπτες. Το λίπος καθυστερεί το «καθάρισμα» του στομαχιού, αφήνοντας μεγάλη πιθανότητα για φούσκωμα, κάτι που αυξάνει την πίεση στον οισοφαγικό σφιγκτήρα, προκαλώντας καούρες. Προσπαθήστε να μην τελειώσετε το γεύμα σας με τυριά, καθώς θα σας επιβαρύνουν.

Αλκοόλ

Το κρασί, η μπίρα και γενικά τα οινοπνευματώδη είναι επικίνδυνα για πρόκληση καούρας όταν απορροφούνται με ένα μεγάλο γεύμα. Το αλκοόλ, όπως και ο δυόσμος, «ανοίγει» το σφιγκτήρα.

Καφεΐνη

Καφές, αναψυκτικά, τσάι και οτιδήποτε περιέχει καφεΐνη θέλει προσοχή, γι’ αυτό μην ξεπερνάτε τα 85-110 γραμμάρια την ημέρα.

Σοκολάτα

Λόγω της καφεΐνης που περιέχει, είναι επικίνδυνη για καούρα.

Πώς να θεραπεύσετε το στομάχι σας φυσικά και ανώδυνα!

Ταλαιπωρείστε από πόνους στο στομάχι και δεν μπορείτε να ησυχάσετε; Το Athensmagazine.gr σας βρήκε ποια είναι η φυσική θεραπεία που θα δώσει τέλος στους πόνους! Το «αλφαβητάρι» των βοτάνων και οι θεραπείες τους!

Όσο πιο έγκαιρα το συνειδητοποιήσεις, τόσο πιο γρήγορη και αποτελεσματική θα είναι η θεραπεία σου και η πλήρης και οριστική ίαση της ασθένειάς σου.

Για να συμβεί τούτο θα πρέπει να ξεριζώσεις όλες τις χρονίζουσες αιτίες. Τις αιτίες, δηλαδή, που σε οδήγησαν στη σημερινή οξεία ή χρόνια δυσχερή θέση σου.

Εν συντομία, οι κυριότερες αιτίες που ευθύνονται για όλες τις πεπτικές σύγχρονες ασθένειες του ανθρώπου ειναι:

Έντονη αφυδάτωση

Λήψη φαγητού χωρίς πείνα

Λήψη υγρών κατά τη διάρκεια του γεύματος

Σύντομη και βιαστική διάρκεια γεύματος

Εκνευρισμός, νεύρα, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το γεύμα

Στεναχώρια, θυμός, θλίψη, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το γεύμα

Ερεθισμός του στομάχου λόγω κατανάλωσης καυτών ή πικάντικων φαγητών

Χρόνιος ερεθισμός του στομάχου λόγω κατανάλωσης καφέ, νικοτίνης και αλκοόλ

Κακός συνδυασμός τροφίμων (άμυλα και πρωτεΐνες στο ίδιο γεύμα, π.χ. πατάτες με κρέας, μακαρόνια με κιμά ή σάντουιτς με αλλαντικά)

Φαγητό πέρα από τα όρια αντοχής και χωρητικότητας του στομάχου

Μάσημα τσίχλας πριν και μετά το γεύμα

Αλάτι και πιπέρι στα φαγητά

Φαγητό από το ψυγείο ή ξαναζεσταμένο (από την προηγούμενη μέρα)

Πολλά λαδερά φαγητά

Τηγανητά, παστά, αλλαντικά

Πολλά γαλακτοκομικά

Όσπρια που δε μούσκεψαν πριν μαγειρευτούν για τουλάχιστον 12 ώρες

Σόδα στο μαγείρεμα

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις αιτίες που οδηγούν σε πεπτικά προβλήματα.

Η οριστική θεραπεία:

Ο καθένας μπορεί να αυτοθεραπευτεί μέσα σε 30 – 90 ημέρες. Τόσες είναι οι μέρες που απαιτούνται για την «αναγέννηση» ενός νέου στομάχου. Μέσα σε 1 – 3 μήνες, μπορείς να έχεις ένα καινούργιο στομάχι με τέλεια πέψη και αφομοίωση. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να εξαλείψεις οριστικά όλες τις παραπάνω αιτίες.

Τι να κάνεις άμεσα:

Πίνε 0,5 λίτρο νερό κάθε πρωί, μόλις ξυπνήσεις. Κάνε το ίδιο, ακριβώς, ½ ώρα πριν από κάθε μεσημεριανό και βραδινό γεύμα.

Τρώγε μόνο όταν πεινάς. Αυτό μπορεί να σημαίνει και ΜΟΝΟ ένα γεύμα ημερησίως.

Μην καταναλώνεις υγρά κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Ούτε νερό, ούτε ούζο, ούτε κρασί, ούτε αναψυκτικά. Μη λαμβάνεις επιδόρπιο, καφέ, τσάι, χυμούς, αλλά ούτε φρέσκα φρούτα και γαλακτοκομικά, καθώς έτσι αραιώνουν τα πεπτικά υγρά και δυσχεραίνεται η πέψη.

Μάσησε την τροφή σου σχολαστικά (20 – 30 φορές την κάθε σου μπουκιά) και μην καταπίνεις βιαστικά. Πρόκειται να ακολουθήσει δυσπεψία.

Στο τραπέζι κάθισε να γευματίσεις ήρεμος και με χαρούμενη διάθεση. Λήψη φαγητού με νεύρα σημαίνει ήπια δηλητηρίαση.

Εάν είσαι στεναχωρημένος, θλιμμένος, πικραμένος, μην τρως. Παράλειψε το αντίστοιχο γεύμα και περίμενε να πεινάσεις. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να ωφεληθείς από την τροφή σου.

Αφαίρεσε απο τη διατροφή σου τα καυτά και τα πικάντικα φαγητά.

Κόψε το αλκοόλ, τον καφέ και το τσιγάρο. Ειδάλλως, πες οριστικά αντίο στην πέψη, στην αφομοίωση, τη θρέψη και την υγεία.

Πες αντίο στα αναψυκτικά, τηγανητά, αλλαντικά, ζυμαρικά, χοιρινά. Το υποτιθέμενο σημερινό ψωμί του φούρνου κολλάει σαν τσίχλα μέσα στο λεπτό σου έντερο, αφού πρώτα πέσει σα βόμβα στο στομάχι σου (ειδικά, εάν είναι ζεστό).

Κόψε όλα τα γαλακτοκομικά. Αυτό ισχύει για γιαούρτια, τυριά, κασέρια, βούτυρα, κεφίρ, ξινόγαλα, αριάνι. Εκτός και εάν θέλεις να λάβεις έμμεση αντιβίωση και αυξητική ορμόνη.

Τροφές που αγαπούν το στομάχι σου

Μήλα (στην αρχή χωρίς τη φλούδα τους)

Λαχανοσαλάτα

Χυλωμένο κεχρί

Ψητές (με τη φλούδα) πατάτες (potatojacket)

Χυμός καρότο + μήλο

Χυμός κόκκινο λάχανο + μήλο + τζίντζερ

Αποσταγμένο νερό ή αντίστροφης όσμωσης

Ατμόβραστη σαλάτα από καρότα ή βολβούς παντζαριών

Χυλωμένο ρύζι μπασμάτι

Αβοκάντο

Ελαιόλαδο για τη σαλάτα. Πάντα σε μορφή γαλακτώματος (χτυπώντας το λάδι με το λεμόνι σε ένα σέϊκερ)

Η παραπάνω πρόταση είναι μια ενδεικτική πρόταση – πρόσκληση θεραπείας στομαχικών ενοχλήσεων. Χρησιμοποίησε τις προαναφερθέντες τροφές σε οποιαδήποτε ποσότητα, αναλογία και συνδυασμό επιθυμείς.


 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share