Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θα βάλεις τέλος στην κατάθλιψη με αυτό το παιχνίδι!

Τόσο απλό!

20 Σεπτεμβρίου 2019 10:51
Θα βάλεις τέλος στην κατάθλιψη με αυτό το παιχνίδι!

Ίσως τελικά η ενίσχυση της ψυχικής υγείας και το να βάλεις τέλος στην κατάθλιψη, τουλάχιστον για τους κατοίκους αστικών περιοχών, να είναι κάτι τόσο απλό όσο ένα επιτραπέζιο παιχνίδι υποστηρίζει μία νέα μελέτη.

Δείτε επίσης:Αυτή η φοβερή ιστορία είναι η θεραπεία για την κατάθλιψη!

Η τακτική ενασχόληση με το επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής mahjong, όπου ο παίκτης καλείται να συνδυάσει τα πλακίδια για να περάσει την πίστα, ήταν ένας από τους διάφορους τύπους κοινωνικής συμμετοχής που συνδέθηκαν με μειωμένα ποσοστά κατάθλιψης σε άτομα μέσης και μεγάλης ηλικίας στην Κίνα, σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Social Science & Medicine.

«Οι παγκόσμιες οικονομικές και επιδημιολογικές τάσεις έχουν οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των προβλημάτων ψυχικής υγείας στους μεγαλύτερους ανθρώπους, και ειδικότερα στις χώρες χαμηλού και μετρίου εισοδήματος», δηλώνει ο Δρ. Adam Chen, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής και Διαχείρισης Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Georgia, όπου και πραγματοποιήθηκε η μελέτη.

Η κακή ψυχική υγεία αποτελεί μείζον θέμα στην Κίνα, η οποία αντιπροσωπεύει το 17% του παγκόσμιου προβλήματος ψυχικών διαταραχών. Επιπλέον, τα προβλήματα ψυχικής υγείας που σχετίζονται με την κοινωνική απομόνωση και τη μοναξιά βρίσκονται σε αύξηση, καθώς ο αριθμός των γηραιότερων ατόμων, τόσο στην Κίνα όσο και γενικότερα, συνεχίζει να αυξάνεται.

Τα οφέλη που προσφέρει στην ψυχική υγεία η συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες έχουν αναγνωριστεί ευρέως, με τους επιστήμονες να έχουν πραγματοποιήσει κάποιες έρευνες για να κατανοήσουν καλύτερα αυτή τη σχέση. Λίγα, όμως, έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής για το ρόλο της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και της ψυχικής υγείας εκτός αυτού του πλαισίου.

«Η κοινωνική συμμετοχή εκδηλώνεται με διαφορετικές μορφές στα διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια. Η εργασία μας παρέχει ενδείξεις για τη σχέση μεταξύ κοινωνικής συμμετοχής και ψυχικής υγείας σε μια ανεπτυγμένη κοινωνία. Εξετάσαμε, επίσης, τις διαφορές μεταξύ αστικών και αγροτικών περιοχών, οι οποίες δεν είχαν ερευνηθεί εκτενώς», αναφέρει ο Δρ. Chen.

Ο ίδιος και οι συνεργάτες του ανέλυσαν δεδομένα από σχεδόν 11.000 κατοίκους ηλικίας 45 ετών και άνω που προήλθαν από την εθνική αντιπροσωπευτική μελέτη Υγείας και Συνταξιοδότησης της Κίνας. Εξέτασαν τα συμπτώματα της κατάθλιψης και τα συνέκριναν με το είδος και τη συχνότητα της κοινωνικής συμμετοχής, η οποία περιελάμβανε επισκέψεις σε φίλους, ενασχόληση με το παιχνίδι mahjong, συμμετοχή σε κάποια αθλητική ή κοινωνική λέσχη και εθελοντικές δράσεις.

Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι συνολικά η συχνή συμμετοχή σε μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων σχετιζόταν με καλύτερη ψυχική υγεία. Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι αστικών περιοχών που έπαιζαν mahjong είχαν λιγότερες πιθανότητες να νιώθουν κατάθλιψη, χωρίς όμως να ισχύει το ίδιο και για τους κατοίκους αγροτικών περιοχών, οι οποίοι ανέφεραν χειρότερη αναλογικά ψυχική υγεία.

Οι συγγραφείς της μελέτης πιστεύουν ότι τα ευρήματα αυτά ενδεχομένως να προσφέρουν κάποιες κατευθύνσεις ώστε οι ειδικοί να σχεδιάσουν πολιτικές και παρεμβάσεις βελτίωσης της ψυχικής υγείας στον γενικό πληθυσμό.

Προσοχή Κίνδυνος: 8χρονος έχασε την όρασή του από ένα παιχνίδι που όλοι έχουμε αγοράσει!

Ένα παιχνίδι που ίσως μοίαζει ακίνδυνο μπορεί να μετατραπεί σε κάτι πολύ σοβαρό μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα...Η εμπειρία ενός 8χρονου με το λέιζερ είναι απόδειξη του πόσο σοβαρή ζημιά μπορεί να προκαλέσει.

Ο Johnny Marshall ήταν στο παζάρι του σχολείου της αδερφής του όταν είδε ένα λέιζερ σε έναν από τους πάγκους. Παρακάλεσε τους γονείς του και τελικά εκείνοι ενέδωσαν και του το αγόρασαν. Δείτε όμως κάτι ακόμα σοκαριστικό ,τι έβγαλαν από το στόμα 7χρονου! (Video)

Ο Johnny έπαιζε με το καινούριο του παιχνίδι στο σπίτι όταν το έστρεψε προς τα μάτια του από περιέργεια – κάτι που πολλά παιδιά μπορεί να κάνουν. Μέσα σε ένα τέταρτο του δευτερολέπτου έπαθε θερμικό έγκαυμα και μόνιμη ζημιά στον αμφιβληστροειδή του.


Το κέντρο Συσκευών και Ακτινολογικής Υγείας λέει ότι τα λέιζερ 3-5 milliwatts βρίσκονται στα ομοσπονδιακά όρια ασφάλειας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για βλάβες στα μάτια από αυτά τα λέιζερ. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά λέιζερ που ξεπερνάνε τα όρια κατά πολύ, θέτοντας σε κίνδυνο οποίον έρχεται σε επαφή με αυτά.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο τα όρια διαφέρουν. “… Αν βρισκόταν στα όρια των κανονισμών του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν θα είχε κάνει ζημιά”, λέει η μητέρα του Johnny, Angela Marshall. “Αλλά δυστυχώς ήταν εισαγόμενο και ήταν λέιζερ τάξης 3Β, από 5 ως 500 milliwatts.” Τα λέιζερ αυτά μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα μάτια σε κλάσμα του δευτερολέπτου, ακόμα και από απόσταση.


Ακόμα και από τα 100 μέτρα μπορεί να προκληθεί σοβαρή ζημιά


Παρ’όλο που ο Johnny δεν νιώθει πόνο, έχει χάσει το 75% της όρασης του και θα περιοριστεί στο υπόλοιπο 25% για την υπόλοιπη ζωή του. Αν χρησιμοποιείτε λέιζερ, δείτε 7 σημαντικές συμβουλές ασφαλείας που πρέπει να θυμάστε:

1. Μην χρησιμοποιείτε λέιζερ χωρίς ταμπέλες. Τα εισαγόμενα συνήθως δεν έχουν ταμπέλες και είναι επικίνδυνα.
2. Μην στρέφετε την ακτίνα τους προς το πρόσωπο ή τα μάτια, γιατί μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον αμφιβληστροειδή.
3. Μην στρέφετε το λέιζερ προς αεροσκάφη – είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.
4. Μην στρέφετε το λέιζερ προς κοντινά οχήματα, γιατί μπορεί να προκαλέσει προσωρινή τύφλωση.
5. Μην ακουμπάτε την ακτίνα του λέιζερ στο δέρμα, γιατί μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα.
6. Μην στρέφετε το λέιζερ προς τα ζώα, γιατί μπορεί η ακτίνα να μπει κατά λάθος στα μάτια τους.
7. Μην δίνετε λέιζερ στα παιδιά, γιατί δεν κατανοούν τους κινδύνους τους.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share