Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έτσι οι φακές δεν θα σε "βαραίνουν" και θα τις απολαμβάνεις!

Βάλε τέλος στο φούσκωμα!

19 Σεπτεμβρίου 2019 12:22
Έτσι οι φακές δεν θα σε

Οι φακές είναι αδιαπραγμάτευτα μία από τις καλύτερες τροφές που μπορείς να βάλεις στο πιάτο σου. Όχι μόνο είναι απίστευτα θρεπτικές, καθώς είναι πλούσιες σε φυτικές πρωτεΐνες, σίδηρο και φυτικές ίνες, αλλά και μοναδικά πολυμορφικές στην κουζίνα, καθώς μπορούν να γίνουν σούπα, σαλάτα, κεφτέδες και να συνδυαστούν τέλεια με πολλά υλικά. Το κακό όμως είναι ότι σε φουσκώνουν πολύ εύκολα!

Δείτε επίσης: Αθώες πρωινές συνήθειες που μας φουσκώνουν και μας βάζουν κιλά!

Πολλοί από εμάς όμως τις αποφεύγουμε, καθώς έχουν την τάση να μάς πέφτουν βαριές (και ασήκωτες), όπως άλλωστε και όλα τα όσπρια. Αυτό συμβαίνει γιατί στον εξωτερικό τους φλοιό, περιέχουν κάποια συστατικά, που εμποδίζουν την ομαλή πέψη τους. Πριν τις απαρνηθείς για πάντα όμως, δοκίμασε να κάνεις τα εξής: Δύο με τέσσερις ώρες πριν το μαγείρεμα, τοποθέτησέ τες σε ένα μεγάλο μπολ με νερό για να μουλιάσουν. Ύστερα στράγγιξε το νερό, ξέπλυνε τις φακές με φρέσκο, κρύο νεράκι και ξεκίνησε κανονικά το μαγείρεμα.

Θα παρατηρήσεις ότι όχι μόνο θα μαγειρεύονται πολύ πιο γρήγορα, αλλά θα είναι και πολύ πιο εύπεπτες.

Τέλειες φακές με παρμεζάνα και σπανάκι!

Το Athensmagazine.gr σας βρίσκει τις καλύτερες συνταγές! Φτιάξτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε τις φακές με παρμεζάνα και σπανάκι που θα γίνουν οι αγαπημένες σας!

Θα θέλετε να τις φτιάχνετε συνέχεια!

Υλικά:

400 γρ. φακές
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
140 γρ. σπανάκι
125 γρ. φρυγανιά
100 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε ελαιόλαδο σε καυτό τηγάνι και αφού ψιλοκόψουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε το σπανάκι. Όταν "λιώσει" το σπανάκι, προσθέτουμε τις φακές, αλάτι, ρίγανη και ανακατεύουμε μέχρι όλα τα υλικά να ενοποιηθούν

Μεταφέρουμε το μίγμα σ' ένα βαθύ πυρίμαχο μπολ και καλύπτουμε με τη φρυγανιά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα. Βάζουμε το μπολ στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 °C για 25 λεπτά, μέχρι η φρυγανιά να ροδίσει και το τυρί να λιώσει.

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό προσθέτοντας λίγη περισσότερη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.

Καλή επιτυχία!

Τέλεια σαλάτα με φακές και ντοματίνια!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για την οικογένεια σας! Αυτή τη φορά σας προτείνουμε την τέλεια σαλάτα με φακές και ντοματίνια!

Υλικά:

200 γραμμάρια φακές

50 γραμμάρια ντοματίνια

60 γραμμάρια φέτα

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

2 φύλλα δάφνης

Ελιές χωρίς τα κουκούτσια

1/2 ματσάκι μαϊντανό

Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις φακές μαζί με τη δάφνη, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και τις αφήνουμε στο για 15 περίπου λεπτά.

Ύστερα κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε μαζί με τις ελιές και τη φέτα στις φακές. Ανακατεύουμε και ολοκληρώνουμε ρίχνοντας το μαϊντανό και το δυόσμο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share