Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τελείωσε το ρουζ; Υπάρχει λύση!

Δεν χρειάζεται να αγοράσεις άλλο!

17 Σεπτεμβρίου 2019 13:09
Τελείωσε το ρουζ; Υπάρχει λύση!

Σε κάθε γυναίκα αρέσει να είναι περιποιημένη, όμορφη και να προσέχει τον εαυτό της. Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις αν σου έχει τελειώσει ένα βασικό στοιχείο του μακιγιάζ, που δεν είναι άλλο από το ρουζ; Το ρουζ δίνει ζωντάνια και φρεσκάδα στο πρόσωπο και δεν πρέπει να λείπει!

Διάβασε και αυτό: 6+1 tips που θα κάνουν τα χείλη σου για φίλημα!

Με ένα απλό tip, θα μπορέσεις να δώσεις στο πρόσωπό σου την ένταση και τη ζωντάνια που επιθυμείς, ακόμα και αν έχεις ξεμείνει από ρουζ και δεν υπάρχει χρόνος για να αγοράσεις ένα νέο από κάποιο κατάστημα καλλυντικών.

Μπορείς να διαλέξεις ένα ανοιχτόχρωμο ροζ ή ροδακινί κραγιόν και να τρίψεις λίγο βαμβάκι από πάνω του. Μετά άπλωσε τη στρώση του κραγιόν που έχεις τοποθετήσει στο βαμβάκι με ανάλαφρα αγγίγματα στα μάγουλα και στα ζυγωματικά σας. Το πρόσωπό σας θα αποκτήσει τον τόνο που θέλετε και κανείς δε θα αντιληφθεί πως έχεις χρησιμοποιήσει κραγιόν. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει και ίσως το προτιμήσεις τελικά!

Ημερομηνία λήξης έχουν και τα καλλυντικά σας! Το γνωρίζατε;

Ξέρετε ότι τα καλλυντικά σας έχουν ημερομηνία λήξης και δεν πρέπει να τα κρατάτε πολύ καιρό; Ποια είναι εκείνα που πρέπει να πετάξετε άμεσα από το νεσεσέρ σας;

Αν δεν πετάξετε τα ληγμένα καλλυντικά σας μπορεί να πάθετε κάποια αλλεργία και να χρειαστεί να πάτε σε δερματολόγο! Φοράς τη σωστή απόχρωση ρουζ; - Το απόλυτο μυστικό για εντυπωσιακές εμφανίσεις!

Οι ειδικοί, όμως, επιμένουν να ξεφορτωνόμαστε τα παλιοκαιρισμένα καλλυντικά, καθώς, εκτός ότι δεν αποδίδουν στη χρήση και χάνουν τις ιδιότητες τους, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς και προβλήματα στο δέρμα.

Foundation

Αν είναι υγρό η μέγιστη διάρκεια ζωής του είναι 1 με 1,5 χρόνο και αν είναι πούδρα μπορεί αν κρατήσει μέχρι 2 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, αν παρατηρήσετε αλλοιώσεις στο χρώμα έστω και νωρίτερα, ήρθε η ώρα να το πετάξετε.

Κραγιόν

Τα κραγιόν διαρκούν 1-2 χρόνια, ενώ τα lip gloss 18 μήνες. Οποιαδήποτε αλλαγή στην υφή ή τη μυρωδιά σημαίνει ότι το κραγιόν σας έχει λήξει.

Μολύβι ματιών / Eyeliner

To υγρό eyeliner διαρκεί μόνο 6 μήνες γιατί μετά μαζεύει βακτήρια που, πιθανώς, να προκαλέσουν ερεθισμούς στα μάτια. Τα μολύβια ματιών, επειδή η μύτη τους μπορεί να ξυθεί, μπορείτε να τα κρατήσετε έως 2 χρόνια -εκτός και αν παρατηρήσετε υποψία μούχλας στην άκρη.

Ρουζ

Tα ληγμένα καλλυντικά που μπορεί να έχετε στο μπάνιο σας και να μην το γνωρίζετε.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στα περισσότερα αντικείμενα είμαστε πολύ συνεπείς στην τήρηση της ημερομηνίας λήξης, αλλά στα καλλυντικά έχουμε την τάση να ξεχνιόμαστε. Μολύβια ματιών που έχουν να χρησιμοποιηθούν μήνες, ένα ρουζ που φοράμε μόνο το καλοκαίρι και δεκάδες μανό που κάθονται μισοχρησιμοποιημένα σε ένα νεσεσέρ. Οι ειδικοί, όμως, επιμένουν να ξεφορτωνόμαστε τα παλιοκαιρισμένα καλλυντικά, καθώς, εκτός ότι δεν αποδίδουν στη χρήση και χάνουν τις ιδιότητες τους, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς και προβλήματα στο δέρμα

Ρουζ

Και εδώ ισχύει ότι τα υγρα ρουζ διαρκούν λιγότερο, μάξιμουμ ένα έτος, γιατί χάνονται οι μαλακτικοί τους παράγοντες. Στη μορφή πούδρας μπορούν να συντηρηθούν από 2 έως 3 χρόνια. Παρατηρήστε, όμως, πρώτα τα καλλυντικά σας: αν η πούδρα είναι ξερή ή διακρίνετε ένα φιλμ πάνω στο χρώμα, θα πρέπει να το αλλάξετε.

Concealer

Μέγιστη διάρκεια ζωής ένα έτος, εκτός αν έχει ξεραθεί νωρίτερα.

Μάσκες προσώπου

Με τον καιρό, οι αλλοιώσεις στη χημική σύνθεση των μασκών μπορεί να ερεθίσει έντονα το δέρμα και να έχετε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Συνήθως λήγουν μέσα στα πρώτα δυο χρόνια, εκτόε φυσικά και αν παρατηρηθεί αλλαγή στο χρώμα ή την υφή.

Μάσκαρα

Μπορεί να εκπλαγείτε αλλά μια μάσκαρα δεν πρέπει να την κρατάμε περισσότερο από 3 μήνες, αν όχι και λιγότερο. Το πινέλο μαζεύει εύκολα βακτηρίδια που ερεθίζουν τα μάτια και μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις.

Μανό

Aπό τη στιγμή που θα ανοιχθεί, ένα μανό έχει διάρκεια 1-2 χρόνια.

Σκιές ματιών

Αν το χρώμα έχει αλλάξει ή η υφή είναι ξερή, αυτό σημαίνει ότι η σκιά έχει λήξει. Όπως και να έχει, μην φοράτε σκιές που έχουν ξεπεράσει τα 2,5-3 χρόνια.

Κορίτσια δώστε βάση: Ποια καλλυντικά χρειάζονται ψυγείο το καλοκαίρι!

Αυτά είναι τα καλλυντικά που πρέπει να έχετε στο ψυγείο το καλοκαίρι! Κορίτσια προσοχή!

Με τον υδράργυρο να αναβαίνει καθημερινά, ήρθε η στιγμή να λάβετε δραστικά μέτρα για να προστατεύσετε τα αγαπημένα σας προϊόντα ομορφιάς. Πολλά από αυτά είναι «ευαίσθητα» και χρειάζονται ψυγείο τους καλοκαιρινούς μήνες για να μην αλλοιωθούν τα συστατικά τους, ενώ κάποια άλλα θα είναι πολύ πιο απολαυστικά όταν τα εφαρμόζετε αν είναι παγωμένα. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποθηκεύετε τα πάντα δίπλα στα ζαρζαβατικά σας, μόνο τα παρακάτω χρειάζονται χαμηλές θερμοκρασίες.
Τα προϊόντα που θα πρέπει να βάλετε τώρα στο ψυγείο!

Gel ματιών
Εκτός του ότι είναι καλό για την κρέμα είναι ακόμα καλύτερο για τα μάτια σας αφού οτιδήποτε παγωμένο εξαφανίζει τα πρηξίματα στα μάτια.

Βερνίκια νυχιών

Στη ζέστη τα βερνίκια πήζουν και γίνονται πολύ πιο δύσκολα στη χρήση. Μάλιστα κάποια «σπάνε» και αλλοιώνεται το χρώμα τους. Στο ψυγείο, τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί.

Προϊόντα με βιταμίνες

Μόλις ανοιχτούν και έρθουν σε επαφή με τον αέρα, τα προϊόντα που περιέχουν βιταμίνες οξειδώνονται και χάνουν την αποτελεσματικότητά τους γρηγορότερα. Διατηρώντας τα στο ψυγείο παρατείνετε τις δυνάμεις τους.

Σπρέι προσώπου

Είτε είναι για τόνωση, ενυδάτωση, δροσιά ή οποιαδήποτε άλλη χρήση, διατηρήστε τα σπρέι προσώπου στο ψυγείο για τον απλούστατο λόγω του ότι θα σας φρεσκάρουν καλύτερα αν είναι δροσερά.

Μολύβια ματιών, χειλιών και κραγιόν

Η βάση αυτών των προϊόντων είναι κατά κύριο λόγο κέρινη κι έτσι είναι πιο επιρρεπή στο να αλλοιωθούν στις θερμοκρασίες δωματίου. Βάλτε τα λοιπόν στο ψυγείο και θα παραμείνουν άθικτα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share