Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

3 σπιτικές συνταγές για να εξαφανίσεις τις τρίχες ακόμα και στο μπικίνι!

Αποτρίχωση εύκολα και γρήγορα!

17 Σεπτεμβρίου 2019 12:01
3 σπιτικές συνταγές για να εξαφανίσεις τις τρίχες ακόμα και στο μπικίνι!

Πολλές γυναίκες θέλουν απεγνωσμένα να απαλλαγούν από τις τρίχες του προσώπου και του μπικίνι. Έτσι, χρησιμοποιούν πολλές βάναυσες μεθόδους αποτρίχωσης για να το πετύχουν αυτό.

Το πρόβλημα είναι πως τα αποτελέσματα δεν διαρκούν για πολύ και μετά πρέπει να βασανίσεις ξανά το δέρμα σου. Υπάρχουν όμως τρόποι να μειώσετε την ανάπτυξη των τριχών με πράγματα που υπάρχουν ήδη στο σπίτι σας.

Δες και αυτό: 3 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν την αποτρίχωση για να μην πονάς!

Κουρκουμάς:

Αυτό το μπαχαρικό χρησιμοποιείται συχνά πλέον σε θέματα ομορφιάς. Έχει αντισηπτική δράση και καταπολεμάει την ακμή. Επίσης, μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη των τριχών του προσώπου.

Η συνταγή είναι σχετικά απλή. Απλά ανακατέψτε κουρκουμά με λίγο νερό για να φτιάξετε μία πάστα και βάλτε την στο δέρμα σας. Όταν γίνει ξηρό, βουτήξτε μία πετσέτα σε ζεστό νερό και ξεπλύντε τον κουρκουμά από το πρόσωπο μαζί με τις τρίχες.

Αλεύρι ρεβιθιού:

Η συνταγή είναι η ίδια. Απλά ανακατέψτε λίγο κουρκουμά με αλεύρι ρεβιθιού και νερό και βάλτε την πάστα στο πρόσωπό σας.

Αυγό:

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε σε ένα μπολ 1 ασπράδι, 1 κ.σ καλαμποκάλευρο και 1 κ.σ ζάχαρη. Βάλτε το μείγμα στο πρόσωπο. Όταν γίνει ξηρό, βγάλτε το γρήγορα και μαζί θα φύγουν και οι ανεπιθύμητες τρίχες.

Φτιάξε το δικό σου DIY κερί αποτρίχωσης στο σπίτι!

Νομίζω πως από τους μεγαλύτερους “βραχνάδες” για μια γυναίκα είναι η αποτρίχωση. Όχι πόδια, όχι μουστάκι, όχι μπικίνι. Γενικά ένας χαμός και πολύτιμος χρόνος χάνεται στο να βρεις ραντεβού στην αισθητικό σου- το οποίο οδηγεί στη λύση του ξυραφιού. Πως θα σου φαινόταν άμα σου έλεγα ότι από σήμερα και στο εξής θα μπορείς να κάνεις αποτρίχωση μόνη σου από το σπίτι ότι ώρα θέλεις, όποια στιγμή μέσα στη μέρα;

Με λίγα υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι θα σου δείξω πως να φτιάξεις το δικό σου DIY κερί αποτρίχωσης στο σπίτι. Θα σου πω μάλιστα και πως να το χρησιμοποιήσεις σωστά, έτσι ώστε να μπορείς ανά πάσα στιγμή να το κάνεις μόνη σου και σωστά. Καλοκαιράκι έρχεται καλό είναι να μπορούμε να είμαστε προετοιμασμένες ανά πάσα ώρα και στιγμή!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:


2 φλυτζάνια ζάχαρη
3 κ.σ χυμό λεμονιού
3 κ.σ νερό
Εκτέλεση:

Βάλε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ξεκίνα να ανακατεύεις συνεχώς σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Η διαδικασία είναι παρόμοια με αυτή ενός απλού σιροπιού. Η υφή που θέλεις να έχεις το κερί σου θα πρέπει να είναι ελαφρώς παχύρρευστη. Μόλις αρχίσει και βράζει το μείγμα σου, κατέβασε τη φωτιά και άφησε το να βράζει για λίγο ακόμα μέχρι να έχει μια σχετικά πυκνή υφή.

Το κερί θα είναι έτοιμο όταν το μείγμα έχει πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Όχι πολύ σκούρο, όμως, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι η ζάχαρη έχει καεί. Μόλις είναι έτοιμο απόσυρε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και άφησε το να κρυώσει ελαφρώς- όχι τελείως για να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Αν έχει μια αρκετά κολλώδη υφή, τότε είναι έτοιμο για χρήση. Για να μην κολλάει στα χέρια σου μπορείς να βάλεις λίγο baby-oil ή αμυγδαλέλαιο στα δάχτυλα σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση - σοκ: Βρέθηκε πτώμα στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρή η Ειρήνη Λαγούδη ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με εκείνη!

Extra tips:
Από τους λόγους που σου προτείνω το συγκεκριμένο κερί είναι πρώτον ότι είναι πολύ οικονομικό για να το φτιάξεις, δεύτερον είναι κατάλληλο για ξηρές επιδερμίδες και τρίτον είναι τόσο “μαλακό” που μόνο και νερό μπορείς να ξεπλύνεις τα όποια υπολείμματα από κερί έχουν μείνει. Τέλος, τα υλικά είναι εντελώς φυσικά και δεν υπάρχουν καθόλου έξτρα χημικά. Και μην ξεχνάς για την σωστή αποτρίχωση, απλώνεις το κερί με τη φορά της τρίχας και τραβάς αντίθετα με την φορά της τρίχας!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τα μπαχαρικά που βάζουν τέλος στο φούσκωμα!

Νερό, ξύδι και μαγειρική σόδα: Ένα θαύμα υγείας

Διαβάστε περισσότερα θέματα ομορφιάς και υγείας στο Athensmagazine.gr

 

 

 

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share