Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Πως τα διάφορα συμπτώματα στα μέρη του σώματος μας μαρτυρούν ελλείψεις στον οργανισμό μας

Ποια είναι;

15 Σεπτεμβρίου 2019 12:04
Πως τα διάφορα συμπτώματα στα μέρη του σώματος μας μαρτυρούν ελλείψεις στον οργανισμό μας

Αυτά είναι τα συμπτώματα στα μέρη του σώματος μας μαρτυρούν ελλείψεις στον οργανισμό μας

Τα προβλήματα της ακμής, οι πονοκέφαλοι, οι κράμπες,τα εύθραυστα νύχια και τα μαλλιά μαρτυρούν οτι στον οργανισμό μας λείπουν σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα.

Η έλλειψη μαγνησίου -οφείλεται για τις μυϊκές κράμπες και τους πονοκεφάλους


Η έλλειψη του μαγνησίου είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα. Το μαγνήσιο είναι ένα από τα ισχυρά θρεπτικά συστατικά, που απαιτούνται για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το λάχανο ή λαχανίδες μπορεί να αυξήσουν το μαγνήσιο στο σώμα μας. Αν έχετε έλλειψη μαγνησίου μπορείτε να προσθέσετε και Epsom αλάτι στο μπάνιο σας που είναι φορτωμένο με μαγνήσιο ώστε απορροφηθεί από το δέρμα σας.

Η ανεπάρκεια ψευδαργύρου – έχει ως συνέπεια την εμφάνιση ακμής


Όλοι υποφέρουμε από ακμή, όταν έχουμε ανεπάρκεια ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για να έχετε ένα φωτεινό χρώμα και λάμψη στην επιδερμίδα σας. Είναι επίσης χρήσιμο για τα κύτταρα του δέρματος και την αναγέννηση τους και αναστέλλει τη δραστηριότητα του ενζύμου 5-α-αναγωγάσης.

Θα πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον 30mlgr ψευδαργύρου για να αποφευχθεί η ακμή.

συμπτώματα στα μέρη του σώματος

H ανεπάρκεια στη βιοτίνη – είναι υπεύθυνη για τα εύθραυστα νύχια και τα σπασμένα ή ξηρά μαλλιά.
Η βιταμίνη Β7 ή βιοτίνη είναι το κλειδί για υγιή μαλλιά. Προσθέστε περισσότερα πλούσια τρόφιμα με βιοτίνη στη διατροφή σας για να καταπολεμήσετε την έλλειψη της.

Η έλλειψη σιδήρου – είναι υπεύθυνη για τη λεπτή τρίχα των μαλλιών σας.

Ο σίδηρος είναι ένα από τα πιο αναγκαία μέταλλα στο σώμα καθώς μεταφέρει οξυγόνο και άλλα υγιεινά θρεπτικά συστατικά στις θύλακες των τριχών. Ως εκ τούτου, βεβαιωθείτε ότι πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη σιδήρου.

Η έλλειψη των λιπαρών οξέων – οφείλεται για τα λευκά και μικρά εξογκώματα στο πίσω μέρος των βραχιόνων.

Τα χαμηλά επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι η αιτία για τα μικρά λευκά εξογκώματα στο πίσω μέρος του βραχίονα. Αυτά τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής των προσκρούσεων και της διάλυσης της συσσώρευσης τους – βοηθούν ακόμη και τη πρόληψη του θύλακα της τρίχας.

6 σημάδια ''καμπανάκια'' που δείχνουν ότι δεν πίνετε όσο νερό πρέπει και καταστρέφετε την υγεία σας!

6 σημάδια ''καμπανάκια'' που δείχνουν ότι δεν πίνετε όσο νερό πρέπει και καταστρέφετε την υγεία σας!

Αυτά είναι τα 6 σημάδια – καμπανάκια που δείχνουν ότι δεν πίνετε όσο νερό πρέπει και καταστρέφετε την υγεία σας!

Όπως όλοι ξέρουμε, η ζωή χωρίς νερό στον πλανήτη μας θα ήταν αδύνατη…
Το νερό είναι το πολυτιμότερο στοιχείο της φύσης, που χρειάζονται όλοι οι οργανισμοί για να ζήσουν. Όταν νοιώθουμε δίψα, δεν υπάρχει τίποτα απολαυστικότερο από ένα δροσερό ποτήρι νερό.

Ενώ πάντα ακούμε, ότι καλό είναι να καταναλώνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα, κανείς δεν καταφέρνει να το κάνει. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των ανθρώπων αδυνατεί να πιει αυτήν την ποσότητα νερού την ημέρα, πράγμα που φέρνει αρνητικές επιπτώσεις. Όταν δεν καταναλώνουμε το νερό που χρειαζόμαστε, το σώμα και η υγεία μας κινδυνεύουν. Γινόμαστε κυκλοθυμικοί, νιώθουμε κουρασμένοι και χωρίς ενέργεια, ενώ επίσης το πρόσωπό μας δείχνει πιο θαμπό και φθαρμένο.


Πολλοί πιστεύουν, ότι το μυστικό της νεότητας είναι η καλή ενυδάτωση. Η υγρασία, είναι η ουσία της ομορφιάς. Όποιος θέλει να νοιώθει και να φαίνεται καλά, πρέπει να καταναλώνει άφθονο νερό.

Όταν είμαστε απασχολημένοι και ξεχνάμε να πίνουμε νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, κινδυνεύουμε να αφυδατωθούμε. Για αυτό το λόγο, πρέπει να το αναγνωρίσουμε πριν μας φέρει άλλα προβλήματα. Παρακάτω, καταγράφονται 6 σημάδια που εάν τα εμφανίζουμε, σημαίνει πως είμαστε αφυδατωμένοι και πρέπει να ξεκινήσουμε να πίνουμε περισσότερο νερό.

1. Δυσάρεστη αναπνοή

Εάν η αναπνοή μας μυρίζει, τότε αυτό είναι ένα σημάδι ότι χρειάζεται να πίνουμε περισσότερο νερό. Το νερό, βοηθά στο να πλένει τα βακτήρια που αφήνουν τα τρόφιμα. Επίσης, τονώνει την παραγωγή σάλιου, το οποίο φυσικά έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και αποτρέπει την υπερανάπτυξη των βακτηρίων. Όταν το στόμα μας είναι ξηρό, η αναπνοή μας μυρίζει.


2. Τα ούρα έχουν σκούρο κίτρινο χρώμα

Αυτή είναι η πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι το σώμα είναι αφυδατωμένο. Όταν τα ούρα έχουν σκούρο κίτρινο ή καφέ χρώμα, σημαίνει ότι είναι πολύ πυκνά, διότι λείπει νερό. Επίσης, τα νεφρά εργάζονται υπερωρίες για να αποβάλουν τα απόβλητα.

3. Συχνά διαλλείματα στο μπάνιο

Εάν δεν ουρείτε τουλάχιστον έξι με 8 φορές την ημέρα, τότε είναι πιθανό να μην πίνετε αρκετό νερό.

γιατί να πίνουμε νερό!

4. Ξηροστομία

Όταν αισθανόμαστε το στόμα μας στεγνό, πρέπει να πίνουμε νερό! Έχουμε την τάση να αγνοούμε το ξηρό στόμα, μέχρι να νοιώσουμε εντελώς άβολα ή απλά αφόρητα.

5. Λαχτάρα για γλυκά

Ο εγκέφαλος μας αντιδράει στη δίψα και την πείνα με παρόμοιο τρόπο, σε βαθμό που δεν μπορούμε να διακρίνουμε τη διαφορά μεταξύ των δύο. Όταν είμαστε αφυδατωμένοι, συχνά θα μπούμε στον πειρασμό να φάμε ένα σνακ επειδή έχουμε αμφιβολία για το αν διψάμε ή πεινάμε. Συνήθως τρώμε ένα ζαχαρούχο πρόχειρο φαγητό, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού μας βάρους με την πάροδο του χρόνου. Αντί για φαγητό, πρέπει να πίνουμε ένα ποτήρι νερό και να περιμένουμε για δεκαπέντε λεπτά. Αν είμαστε ακόμα πεινασμένοι, τότε τρώμε κάτι.

6. Αίσθηση κούρασης

Η χαμηλή ενέργεια και το αίσθημα κόπωσης, είναι άμεσες ενδείξεις αφυδάτωσης. Το σώμα, παίρνει νερό από το αίμα όταν το χρειάζεται. Η έλλειψη νερού, οδηγεί σε μειωμένο όγκο αίματος και έλλειψη οξυγόνου που αντλείται μέσω των συστημάτων μας. Αυτό, με τη σειρά του οδηγεί σε υπνηλία και μειωμένη ενέργεια.

Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν και άλλα συμπτώματα που δείχνουν ότι μπορεί να είμαστε αφυδατωμένοι. Τέτοια παραδείγματα είναι, πονοκεφάλος, μυϊκές κράμπες, πόνος στις αρθρώσεις, παρατεταμένη ασθένεια ή ασθένεια, αύξηση του σωματικού βάρους, ξηρό δέρμα και ρυτίδες, δυσκοιλιότητα, και πολλά άλλα.

Οπότε, φροντίζουμε όλοι να παραμένουμε καθημερινά καλά ενυδατωμένοι, πίνοντας πολύ νερό!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share