Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Προειδοποίηση SOS έχει εκπέμψει η χώρα: Ποιο πασίγνωστο οικιακό προϊόν προκαλεί λευχαιμία και καρκίνο σε παιδιά

Τεράστια προσοχή!

13 Σεπτεμβρίου 2019 09:59
Προειδοποίηση SOS έχει εκπέμψει η χώρα: Ποιο πασίγνωστο οικιακό προϊόν προκαλεί λευχαιμία και καρκίνο σε παιδιά

Τα παιδιά που εκτίθενται σε εντομοκτόνα σε εσωτερικούς χώρους είναι σχεδόν κατά 50% πιο πιθανό να αναπτύξουν λευχαιμία ή λέμφωμα…

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of the American Academy of Pediatrics.

Τεράστια προσοχή για προϊόν προσώπου! Ο ΕΟΦ προειδοποιεί!

“Παρά το γεγονός ότι τα εντομοκτόνα και τα φυτοφάρμακα είναι απαραίτητα για την εξάλειψη των εντόμων και άλλων παρασίτων, οι τοξικές χημικές ουσίες που περιέχουν μπορεί να είναι επιβλαβείς ή ακόμα και θανατηφόρες για τα παιδιά”, είπαν οι ερευνητές σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Και οι δύο ασθένειες είναι σπάνιες στα παιδιά, ωστόσο, η συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου παιδικής ηλικίας έχει αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, αν και ολοένα περισσότερα παιδιά επιβιώνουν λόγω καλύτερης θεραπείας, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ.

“Η έκθεση σε εντομοκτόνα εσωτερικών χώρων -αλλά όχι εντομοκτόνα για εξωτερικούς χώρους- κατά την παιδική ηλικία βρέθηκε ότι σχετίζεται σημαντικά με αυξημένο κίνδυνο καρκίνων της παιδικής ηλικίας, συμπεριλαμβανομένης της λευχαιμίας και του λεμφώματος, αλλά όχι και για όγκους του εγκεφάλου παιδικής ηλικίας”, αναφέρουν μεταξύ άλλων οι ερευνητές.

Για τις ανάγκες της μελέτης τους, οι επιστήμονες αξιολόγησαν τα δεδομένα από 16 προηγούμενες μελέτες σχετικά με την πιθανή συσχέτιση του καρκίνου παιδικής ηλικίας και των εντομοκτόνων, βρίσκοντας ότι η έκθεση των παιδιών στα χημικά αυξάνει τις πιθανότητες για λευχαιμία κατά 47% και την πιθανότητα ανάπτυξης λεμφώματος κατά 43%.

Συναγερμός: Στην αγορά το φάρμακο που χτυπά τον καρκίνο! Ποιο είναι; Έγινε δοκιμή και εξαφάνισε…

Το πρώτο αντικαρκινικό φάρμακο γενικευμένης δράσης που παρεμβαίνει γενετικά στα καρκινικά κύτταρα σε όποιο όργανο κι αν αναπτύσσονται αυτά, εγκρίθηκε για κλινική χρήση από τον αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων FDA.

Το φάρμακο θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ με την εμπορική ονομασία Keytruda.

Διαβάστε με την ευκαιρία και το: ΕΟΦ: Επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής!

Και η έγκρισή του θεωρείται ότι επιφέρει επαναστατική ανατροπή στην έως σήμερα καθιερωμένη προσέγγιση της έγκρισης νέων δραστικών ουσιών για τη θεραπεία νεοπλασιών, που ενθάρρυνε αποκλειστικά την ανάπτυξη εξατομικευμένων φαρμάκων αναλόγως του οργάνου στο οποίο εκδηλώνεται ο καρκίνος.

Πρόκειται για φάρμακο ανοσοθεραπείας που στοχεύει σε συμπαγείς όγκους οι οποίοι δεν μπορούν να χειρουργηθούν, με τους βιοδείκτες MSI-H (microsatellite instability-high) και dMMR (mismatch repair deficient), που απαντώνται σε υψηλές συγκεντρώσεις σε νεοπλασίες:

Tου γαστρεντερικού συστήματος, του ενδομητρίου και του παχέος εντέρου, αλλά και στον μαστό, στον θυρεοειδή, στην ουροδόχο κύστη, στον προστάτη και στο πάγκρεας.

Η δοκιμή

Το νέο φάρμακο μπλοκάρει τον μηχανισμό με τον οποίο τα καρκινικά κύτταρα καμουφλάρονται για να διαφύγουν της προσοχής των κυττάρων που τους επιτίθενται.

Μία δοκιμή του πέρυσι σε μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα έδειξε ότι το φάρμακο μπορεί να παρατείνει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής, ενώ έχει ήδη εγκριθεί για τη θεραπεία του μελανώματος, νεοπλασιών στο κεφάλι και στον λαιμό, και για το κλασικό λέμφωμα Hodgkin.

Ο δρ Ντρου Πάρντολ, επικεφαλής του ερευνητικού ινστιτούτου Bloomberg-Kimmel του πανεπιστημίου Johns Hopkins, που ανακάλυψε το φάρμακο και διεξήγαγε τις επιτυχείς κλινικές δοκιμές του, χαρακτηρίζει το Keytruda συνδυασμό γενετικής του καρκίνου και ανοσοθεραπείας.

Και αυτό γιατί ασθενείς των οποίων οι όγκοι χαρακτηρίζονται από μία γενετική παρέκκλιση εμφανίζουν και υπέρμετρη ποσότητα πρωτεϊνών, που αναγνωρίζονται ως εισβολείς από το ανοσοποιητικό σύστημα, ενεργοποιώντας το στην αναζήτηση και την καταστροφή τους.

Και υπάρχει μία σειρά διαφορετικών εξετάσεων για τον εντοπισμό αυτών των γενετικών χαρακτηριστικών των καρκινικών κυττάρων.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share