Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020

Τεράστια προσοχή! Πόσο επικίνδυνο είναι το αλουμίνιο για την υγεία μας;

Τι πρέπει να ξέρετε όλοι;

11 Σεπτεμβρίου 2019 14:28
Τεράστια προσοχή! Πόσο επικίνδυνο είναι το αλουμίνιο για την υγεία μας;

Τεράστια προσοχή πρέπει να δώσουν όλοι όσον αφορά τα αλουμίνια! Πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία μας;

Το αλουμίνιο είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται πάρα πολύ στην καθημερινότητα μας και είναι το τρίτο πιο άφθονο στοιχείο στο φλοιό της γης και συνεπώς είναι ένα φυσικό συστατικό του πόσιμου νερού, των τροφίμων και ένα συστατικό πολλών κατασκευαζόμενων υλικών. Προσοχή: Γιατί είναι επικίνδυνο για την υγεία σας να μην τρώτε πρωινό!

Η κατανάλωσή του δεν θεωρείται επικίνδυνη, διότι βιοδασπάται στον οργανισμό γρήγορα παρόλα αυτά έχει συσχετιστεί με τη νόσο Αλτσχάιμερ και τον καρκίνο του μαστού. Η πρόσληψη του αλουμινίου γίνεται πρωτογενώς άμεσα από τροφές που περιέχουν αλουμίνιο και δευτερογενώς έμμεσα από τις ζωοτροφές και τα καλλυντικά.

Επικίνδυνο υγεία

Το πρωτογενής απορρόφηση αλουμινίου, είναι η φυσική περιεκτικότητα των τροφίμων που προκαλείται από την πρόσληψη από το γεωλογικό περιβάλλον κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους και είναι πρακτικά αναπόφευκτη. Το δευτερεύον περιεχόμενο είναι το κύριο περιεχόμενο καθώς και κάθε πιθανή μόλυνση από το αλουμίνιο που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα και πρόσθετα, καθώς και τα κτηνιατρικά φάρμακα, λιπάσματα και τον αέρα.

Η έκθεση στο αλουμίνιο θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει σκελετικά και νευρομυικά προβλήματα, αν και τα ακριβή όρια κινδύνου παραμένουν άγνωστα. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι παθαίνουν δερματίτιδα εξ΄επαφής κατά το χειρισμό των προϊόντων αλουμινίου, όπως τα αντιόξινα, τα αντιιδρωτικά, και οι γλάστρες. Τα παιδιά με προβλήματα στα νεφρά φαίνεται να είναι ευαίσθητα στην τοξικότητα από αλουμίνιο ενώ επειδή θεωρείται ανταγωνιστής του ασβεστίου μπορεί να προκαλέσει μέχρι και καθυστέρηση στην ανάπτυξή τους. Η χρόνια έκθεση και αποθήκευση αλουμινίου στο σώμα έχει επιπτώσεις στην υγεία που σχετίζονται με σκελετικές παραμορφώσεις μέχρι και εκφύλιση του εγκεφάλου. Συσσωρεύεται σε διάφορους ιστούς του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών, του εγκεφάλου, των πνευμόνων, του συκωτιού και του θυρεοειδή αδένα.

Προσοχή: Τι μπορεί να προκαλέσει ο πάγος που σερβίρουν τα μπαρ;

Δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτό που μπορεί να προκαλέσει ο πάγος που σερβίρουν τα μπαρ...

Λατρεύεις το ουίσκι on the rocks και τις frozen margaritas; Εάν ήξερες πόσο βρώμικες είναι οι μηχανές πάγου των εστιατορίων και των μπαρ δεν θα τις παράγγελνες ποτέ ξανά.

Μπορεί 30 bartenders να ρωτήθηκαν από το Bussiness Insider για τα «άπλυτα» των επιχειρήσεων, ωστόσο ένας μόνο εξ αυτών κατάφερε να μάς σοκάρει πραγματικά.

Χωρίς να θέλουμε να σε αγχώσουμε, σκέψου ότι αυτό συμβαίνει στις ΗΠΑ, όπου υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη και βαριές κυρώσεις για όσους δεν πειθαρχούν…

Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 100.000 δολάρια υπό κανονικές συνθήκες ή και 250.000 δολάρια για άτομα και 500.000 για επιχειρήσεις σε σοβαρές δηλητηριάσεις που μπορεί να επιφέρουν ακόμα και θάνατο.

Η τροφική δηλητηρίαση από τα βρώμικα αυτά μηχανήματα δεν είναι κάτι σπάνιο.

Για παράδειγμα, πριν 9 χρόνια, μολυσμένος πάγος προκάλεσε την ασθένεια δύο νεόνυμφων και περίπου 70 καλεσμένων τους στο γαμήλιο πάρτι τους.

Το 2011, σε μελέτη που έγινε στο Λας Βέγκας, διαπιστώθηκε ότι το 1/3 των μηχανών πάγου ήταν εστίες αναπαραγωγής βακτηρίων. Κι αν δεν έχεις “φρικάρει” ακόμα, ακου και αυτό:

Το 2013 αποκαλύφθηκε ότι σε εστιατόρια αλυσίδας στην Κίνα, τα παγάκια είχαν 13 φορές περισσότερα βακτήρια από το νερό τουαλέτας.

Πάγο; Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share