Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λέμε όχι σε αυτές τις 5 φυσικές θεραπείες που μπορεί να βλάψουν σοβαρά την υγεία!

Προσοχή!

10 Σεπτεμβρίου 2019 13:44
Λέμε όχι σε αυτές τις 5 φυσικές θεραπείες που μπορεί να βλάψουν σοβαρά την υγεία!

Αυτές είναι οι 5 φυσικές θεραπείες που μπορεί να βλάψουν σοβαρά την υγεία!

Οι φυσικές θεραπείες έχουν κάνει μια μεγάλη επιστροφή τα τελευταία χρόνια.

Η εύρεση τρόπων για την αντιμετώπιση των ασθενειών με λιγότερα φάρμακα και μειωμένους ιατρικούς λογαριασμούς ακούγεται εξαιρετική.


Το σημαντικό είναι να γνωρίζετε ποιες είναι οι σπιτικές θεραπείες που ενδείκνυται να δοκιμάσετε και ποιες είναι αυτές που πρέπει να αποφύγετε.


Δεδομένου ότι δεν είναι όλες οι φυσικές θεραπείες το ίδιο αποτελεσματικές, πρέπει να κάνετε την έρευνά σας πριν δοκιμάσετε πολλές από τις μεθόδους που κυκλοφορούν κυρίως στο διαδίκτυο.
Ορισμένες δεν έχουν αποτέλεσμα, ενώ μερικές άλλες είναι πραγματικά επικίνδυνες. Ελέγξτε αυτές τις 5 θεραπείες που δεν πρέπει ποτέ να δοκιμάσετε.


1. Βούτυρο Για Το Κάψιμο
Η τοποθέτηση βουτύρου στο κάψιμο για να ανακουφιστείτε από τον πόνο και να το βοηθήσετε να επουλωθεί, είναι μια παλιά ιστορία που πρέπει να παραμείνει στο παρελθόν. Όταν έχετε ένα κάψιμο, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δροσίσετε γρήγορα την περιοχή.

Η κλινική Mayo αναφέρει ότι το βούτυρο θα επιβραδύνει στην πραγματικότητα τη διαδικασία ψύξης, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ζημιά από το αρχικό κάψιμο.

Μπορεί επίσης να αυξήσει τις πιθανότητες μόλυνσης της πληγής. Αυτή είναι σαφώς μια σπιτική θεραπεία που πρέπει να αποφευχθεί!

2. Ουίσκι Για Τον Πονόδοντο
Εάν πάσχετε από πονόδοντο, μην καταφύγετε στο ουίσκι. Κάποιοι υποστηρικτές αυτής της θεραπείας συστήνουν να βάζετε ουίσκι στο στόμα σας και να κάνετε μπουκώματα για 30 δευτερόλεπτα ώστε να μουδιάσει η περιοχή και να κατασταλεί ο πόνος.

Ο Matthew Messina, D.D.S. λέει στους New York Times ότι υπάρχει πολύ μικρή αναισθητική αξία στο ουίσκι και δεν θα αποτρέψει κανένα είδος λοίμωξης στο στόμα.

Ο πραγματικός κίνδυνος στη χρήση του είναι ότι συχνά αναγκάζει τους ανθρώπους να καθυστερούν να επισκεφτούν τον γιατρό αναζητώντας πραγματική βοήθεια για ό, τι προκαλεί τελικά το πρόβλημα.

3. Βαζελίνη Ως Λιπαντικό
Αντί να ξοδεύετε πολλά χρήματα σε λιπαντικά, κάποιοι συνιστούν να αγοράσετε ένα βάζο βαζελίνης. Το πρόβλημα είναι, σύμφωνα με την κλινική του Cleveland, ότι η βαζελίνη προκαλεί λοιμώξεις από ζυμομύκητες στον κόλπο.


Επίσης, τα προφυλακτικά μπορεί να αποδυναμωθούν από τη βαζελίνη και να σπάσουν, έτσι ώστε να είναι πλέον αναποτελεσματικά. Μερικές φορές μια φτηνή λύση δεν είναι και η κατάλληλη λύση.

4. Κερί Στο Αυτί
Η μέθοδος του κεριού για να αφαιρέσετε την κηρήθρα από το αυτί έχει κερδίσει πολλή δημοτικότητα τον τελευταίο καιρό. Για να αφαιρέσουν την συσσωρευμένη κηρήθρα, πολλοί άνθρωποι εισάγουν ένα κερί σε σχήμα κώνου στο αυτί και το ανάβουν.

Το WebMD εξηγεί πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η πρακτική.

Η Jennifer Smullen, MD, λέει ότι πολλές φορές έπρεπε να θεραπεύσει εγκαύματα στο τύμπανο του αυτιού των ασθενών εξαιτίας αυτής της πρακτικής.

Η απώλεια της ακοής μπορεί να είναι η τελική συνέπεια. Αν η συσσώρευση κηρήθρας είναι πρόβλημα, συμβουλευτείτε τον γιατρό για την αφαίρεσή της.

5. Κολλοειδής Άργυρος
Ο κολλοειδής άργυρος είναι μικροσκοπικά σωματίδια αργύρου αιωρούμενα σε ένα υγρό που οι άνθρωποι παίρνουν από το στόμα. Υποτίθεται ότι αντιμετωπίζει διάφορες λοιμώξεις, πνευμονικές διαταραχές, καρκίνο και γρίπη.

Το U.S. Department of Health and Human Services αναφέρει ότι έχει οριστικοποιηθεί πως ο κολλοειδής άργυρος δεν είναι μόνο αναποτελεσματικός στην αντιμετώπιση όλων των παραπάνω. Είναι πραγματικά επικίνδυνος.

Αυτό το προϊόν μπορεί να προκαλέσει μόνιμο μπλε-γκρι αποχρωματισμό του δέρματος και μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του σώματός σας να απορροφά σημαντικά φάρμακα. Αυτή είναι σίγουρα μια θεραπεία προς αποφυγή.

Υπάρχουν σίγουρα μερικές δοκιμασμένες -αλλά- αληθινές θεραπείες στο σπίτι που έχουν αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου και η επιστήμη υποστηρίζει την αποτελεσματικότητά τους. Υπάρχουν και άλλες που πρέπει να αποφευχθούν με κάθε κόστος. Να είστε προσεκτικοί και να ενημερώνεστε.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share