Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Eπικίνδυνη η μάσκαρα για τις γυναίκες!

Αληθινή ιστορία!

6 Σεπτεμβρίου 2019 16:24
Προσοχή: Eπικίνδυνη η μάσκαρα για τις γυναίκες!

Σχεδόν τυφλή κόντεψε να μείνει μια μητέρα δύο παιδιών γιατί δεν έβγαζε ποτέ τη μάσκαρα από ταμάτια της για 25 χρόνια, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν θρόμβοι κάτω από τα βλέφαρά της. Προειδοποίηση σοκ: Επικίνδυνο το τζελ και το ημιμόνιμο μανικιούρ στα νύχια!

Η 50χρονη Τερέζα Λιντς, από το Σίδνεϊ, ζήτησε ιατρική συμβουλή όταν υπέφερε από ερεθισμό των ματιών και μια δυσάρεστη αίσθηση κάτω από τα βλέφαρά της και τα κολλύρια δεν την ανακούφιζαν.


Η 50χρονη σοκαρίστηκε όταν οι γιατροί ανακάλυψαν πως είχε σκληρούς, μαύρους θρόμβους κάτω από τα βλέφαρά της.

Οι θρόμβοι έθεταν σοβαρό κίνδυνο στην όρασή της και χρειάστηκε γενική αναισθησία και μία επέμβαση 90 λεπτών για να αφαιρεθούν.

Η Τερέζα και η Δρ Ντάνα Ρόμπεϊ έδωσαν στη δημοσιότητα τις φρικτές εικόνες για να δείξουν τους κινδύνους του να μην αφαιρείται τη μάσκαρα το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο.

Περιγράφοντας την επίδραση της συσσώρευσης μάσκαρας, η Τερέζα είπε ότι άρχισε να νιώθει μια παράξενη αίσθηση σαν να υπήρχε κάτι κάτω από τα βλέφαρά της. «Οι θρόμβοι είχαν σχηματιστεί πολύ βαθιά. Ένιωθα πολύ άβολα. Τα βλέφαρά μου ήταν πρησμένα και βαριά. Όταν η Δρ Ρόμπεϊ σήκωσε το βλέφαρό μου είπε: ‘Ω Θεέ μου. Σε ολόκληρη την καριέρα μου δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο’».

Η Τερέζα αποκάλυψε πως συγκλονίστηκε από την ανακάλυψη της γιατρού και ανησυχούσε πως μπορεί να είχε «μόνιμη βλάβη» στο βλέφαρό της. «Είχα την κακιά συνήθεια να βάφομαι πολύ και να μην αφαιρώ το μακιγιάζ. ΔΕ θα έπρεπε ποτέ να το αφήσω να φτάσει τόσο μακριά» εξήγησε. «Είναι πολύ σημαντικό να αφαιρείτε σωστά το μακιγιάζ κάθε βράδυ. Δεν πρέπει να το παραλείπετε ούτε για μια μέρα».

Η Δρ. Ρόμπεϊ, που δημοσίευσε μια μελέτη για την περίπτωση της Τερέζα, είπε πως δεν είχε ξαναδεί και παρόμοιο και πως κινδύνευε να μείνει τυφλή και πρόσθεσε πως ελπίζει ότι η περίπτωση αυτή θα είναι μια σημαντική πλατφόρμα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κρυφούς κινδύνους των καθημερινών προϊόντων ομορφιάς.

Όπως είπε η γιατρός: «Κάθε φορά που η Τερέζα ανοιγόκλεινε τα μάτια της, αυτοί οι θρόμβοι έτριβαν την επιφάνεια του ματιού και έθεταν σε κίνδυνο την όρασή της. Εάν η γρατσουνιά στην επιφάνεια του ματιού μολυνόταν, υπήρχε ο κίνδυνος να τυφλωθεί, αν και ήταν σπάνιο».

Προσοχή: Καταστρέφετε τα μάτια σας με κάτι που χρησιμοποιούμε όλοι!

Τεράστια προσοχή! Καταστρέφετε τα μάτια σας με κάτι που χρησιμοποιούμε όλοι και δεν σας πάει το μυαλό! Τα gadget που έχουμε όλοι στο σπίτι και το φως που εκπέμπουν δεν είναι τόσο αθώα όσο νομίζετε!

Εχει διαπιστωθεί ότι το μπλε φως που εκπέμπει η οθόνη των καθημερινής χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, ταμπλέτες, e-books κ.α) προκαλεί διαταραχές στο βιολογικό μας ρολόι και δημιουργεί σοβαρές διαταραχές στον μηχανισμό του ύπνου. Επιστήμονες:Εφικτή η γρήγορη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μόνο με εξέταση των ματιών!

Μετά από διάφορες σχετικές μελέτες διαπιστώθηκε ότι το μπλε φως επηρεάζει αρνητικά την ορμόνη μελατονίνη η οποία συνδέεται άμεσα με το βιολογικό ρολόι του οργανισμού. Για αυτό έχει συσταθεί η αποφυγή της χρήσης των διαφόρων gadgets στο κρεβάτι το βράδυ. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι αν στους ενήλικους το φως το ηλεκτρονικών συσκευών προκαλεί πρόβλημα στον ύπνο στα παιδιά ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος. Σύμφωνα με τους ερευνητές τα παιδιά αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα στην έκθεση στο μπλε φως επειδή τα μάτια τους δεν έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία ανάπτυξης τους.

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Toledo στο Οχάιο των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το μπλε φως των οθονών των gadgets δεν επηρεάζει αρνητικά μόνο τον ύπνο αλλά προκαλεί ζημιά στα μάτια. Σύμφωνα με τους ερευνητές το μπλε φως των οθονών απορροφάται από συγκεκριμένα μόρια του αμφιβληστροειδούς χιτώνα προκαλώντας την παραγωγή μια τοξικής χημικής ουσίας η οποία καταστρέφει τα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς χιτώνα. Αυτή η ζημιά οδηγεί στην εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μια πάθηση που έχει ως κατάληξη την τύφλωση του ασθενούς.

Όπως και υπόλοιποι ειδικοί που έχουν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα έτσι και οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Toledo τονίζουν ότι πρέπει να αποφεύγεται η χρήση των gadgets σε σκοτεινό περιβάλλον γιατί μεγιστοποιείται η έκθεση στο μπλε φως των οθονών.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share