Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έχετε λευκά σημάδια στα νύχια; Δείτε τι σημαίνουν!

Τι είναι σημαντικό να γνωρίζετε;

4 Σεπτεμβρίου 2019 15:02
Έχετε λευκά σημάδια στα νύχια; Δείτε τι σημαίνουν!

Τι συμβαίνει όταν τα νύχια σας έχουν λευκά σημάδια; Πρέπει να ανησυχήσετε ή είναι κάτι που αντιμετωπίζεται απλά;

Τα λευκά σημάδια στα νύχια σου ή αλλιώς, πιο επιστημονικά, η «λευκονυχία» δεν δημιουργούνται από την έλλειψη ασβεστίου, όπως πίστευες εσφαλμένα τόσα χρόνια. Κάτι ακόμα που μπορεί να αντιμετωπίζετε είναι τα ξηρά χέρια ,εμεέις σας προτείνουμε τα χρώματα στα νύχια που πρέπει να αποφύγετε!

Στην πραγματικά η εμφάνιση αυτών των λευκών γραμμών μπορεί να οφείλεται στην κακή περιποίησή τους, σε κάποιο τραυματισμό του νυχιού ή των χεριών γενικότερα που μπορεί να μην τον έχεις καταλάβει, στη χρήση σκληρών προϊόντων στο μανικιούρ σου, στο γεγονός οτι δεν χρησιμοποιείς σωστά τα εργαλεία νυχιών, στο οτι τα τρως ή οτι δεν αφαίρεσες σωστά το ημιμόνιμο/gel μανικιούρ σου.

Συνήθως, οι λευκές κηλίδες εμφανίζονται στη βάση του νυχιού και με το πέρασμα του χρόνου κατεβαίνουν προς τα κάτω. Βέβαια, αν βλέπεις να σχηματίζονται συνέχεια λευκές γραμμές σε όλη την επιφάνεια του νυχιού/ νυχιών σου, καλό θα ήταν να επισκεφτείς το δερματολόγο σου.

Ποια είναι τα μυστικά για γερά νύχια;

Είστε γυναίκα και θέλετε να έχετε πάντα περιποιημένα νύχια και γερά ώστε να μπορείτε να κάνετε ότι επιτάσσει η μόδα; Σας βρήκαμε ποια είναι τα μυστικά για να έχετε γερά νύχια!

Έχετε κάνει τα πάντα απάνω τους και θέλετε να τα αφήσετε λίγο να ξεκουραστούν ή να τα δυναμώσετε; Μήπως ήρθε η ώρα να ψάξετε ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν έχετε γερά νύχια; Η λανθασμένη διατροφή σου, ο τρόπος που τα λιμάρεις,τα συνεχόμενα manicure, είναι κάποιοι από τους λόγους που δεν αφήνουν τα νύχια σου να αναπνεύσουν όπως και όσο πρέπει.

Δείτε λοιπόν ποια είναι τα μικρά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να έχεις γερά νύχια:

  1. Προστάτεψε τα νύχια και το δέρμα σου από τα απορρυπαντικά όταν πλένεις πιάτα ή κάνεις δουλειές, φορώντας πάντα γάντια.
  2. Ενυδάτωσε τα νύχια σου. Αν τα νύχια σου είναι κίτρινα, σπάνε και ξεφλουδίζουν ο λόγος είναι ένας: αφυδάτωση.

    Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά λαδάκια ή κρέμες που βοηθάνε στην ενυδάτωση των νυχιών σου αλλά μπορείς να έχεις εξαιρετικό αποτέλεσμα με φυσικά έλαια και μια σπιτική μάσκα…

  3. Πριν βάψεις τα νύχια σου, φρόντιζε να περνάς μια στρώση από τη βάση σου για να τα προστατέψεις από το βερνίκι. Η βάση καλό θα είναι να είναι ενισχυμένη με βιταμίνες .
  4. Προτίμησε χάρτινες ή γυάλινες λίμες αντί για σιδερένιες, που καταπονούν και ραγίζουν τα νύχια σου.
  5. Η σωστή διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γι’ αυτό και θα πρέπει να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνες Α, Ε και C. Μπορείς επίσης να προμηθευτείς από φαρμακεία, υγρό πόσιμο κολλαγόνο σε μορφή συμπληρώματος διατροφής που ενισχύει την ενυδάτωση και την ομορφιά σου εκ των έσω και δυναμώνει τα νύχια σου.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share