Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021

Βγάζεις συχνά σπυράκια στα μάγουλα! Εμείς θα σου πούμε τι φταίει!

Δεν έχετε ιδέα!

4 Σεπτεμβρίου 2019 08:04
Βγάζεις συχνά σπυράκια στα μάγουλα! Εμείς θα σου πούμε τι φταίει!

Δεν είσαι μόνη στη μάχη με τα ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΑ σπυράκια... Δεν μιλάμε όμως για εκείνα που εμφανίζονται πριν από τις δύσκολες μέρες του χρόνου. Αυτά τα περιμένεις και τα περιμένεις, είναι κάτι που έχουμε αποδεχτεί.

Μιλάμε για τα άλλα σπυράκια που δεν έχουν λόγο να εμφανιστούν, μιλάμε για εκείνα στα μάγουλα και τώρα ξέρουμε τι φταίει! Το κινητό φταίει! Πιέστε το μέτωπό σας για 60 δευτερόλεπτα και δείτε τι θα συμβεί!

Σε μία έρευνα που έγινε, επιστήμονες ανακάλυψαν πως το κινητό μας τηλέφωνο έχει περισσότερα μικρόβια και βακτήρια από μία δημόσια τουαλέτα… πάρε ένα λεπτό να το επεξεργαστείς.

Βγάζεις συχνά σπυράκια στα μάγουλα! Εμείς θα σου πούμε τι φταίει!

Μιλάμε για βρώμα, όχι αστεία. Αυτή λοιπόν η βρώμα ευθύνεται και για τα σπυράκια που εμφανίζονται χωρίς λόγο στα μάγουλά σου. Τι θα κάνεις τώρα; Θα σταματήσεις να μιλάς στο τηλέφωνο; Όχι! Θα κάνεις τα παρακάτω…

Χρησιμοποίησε επιτέλους το hands free σου. Ψάξτο, βρες το, χρησιμοποίησέ το και μην ακουμπάς το μιαρό κινητό στο πρόσωπό σου.

Καθάρισε το Πέρνα την επιφάνεια του κινητού σου με ένα αντισηπτικό μαντηλάκι 2 ή 3 φορές την ημέρα.

Μην πιάνεις το πρόσωπό σου! Αν το κινητό σου είναι βρώμικο τότε σκέψου τι παίζει στα χέρια σου. Πλένε τα συχνά και μην πιάνεις το πρόσωπό σου.

Μήπως βγάζετε σπυράκια στα οπίσθια; Δείτε τι σημαίνει αυτό για την υγεία σας και πως να το αντιμετωπίσετε!

Μήπως βγάζετε σπυράκια στα οπίσθια; Δείτε τι σημαίνει αυτό για την υγεία σας και πως να το αντιμετωπίσετε!

Η ακμή δεν είναι μία πάθηση που εκδηλώνεται μόνο σε έφηβους. Οι ενήλικες μπορούν να πάσχουν επίσης από δερματικά προβλήματα. Το να ψάχνεις την αιτία είναι σαν να ψάχνεις βελόνα στα άχυρα. Το βίντεο είναι εδώ για να βοηθήσει: το πού εμφανίζεται η ακμή στο σώμα δείχνει πολλά για την πηγή του προβλήματος.

1. Πισινός

σπυράκια στα οπίσθια
Αυτό μπορεί να σημαίνει πως το εσώρουχο που φοράτε είναι πολύ στενό. Άλλη μία αιτία μπορεί να είναι η κακή υγιεινή: να κάνετε συχνά μπάνιο και να καθαρίζετε την περιοχή καλά με σαπούνι.

2. Σαγόνι και λαιμός

undefined

Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα της κατανάλωσης γιαουρτιού, τυριού ή άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων. Αποφύγετέ τα και δείτε εάν θα υπάρξει καθόλου βελτίωση. Μερικές φορές μπορεί να είναι λόγω υπερβολικής παραγωγής κορτιζόλης από τους αδένες αδρεναλίνης. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο στρες. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να χαλαρώσετε και να ασκείστε περισσότερο.

3. Ώμοι και πλάτη

undefined

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα με το γαστρεντερολογικό. Να πίνετε περισσότερο νερό, να τρώτε λιγότερες επεξεργασμένες τροφές και να τρώτε περισσότερα λαχανικά και φρούτα. Μία άλλη αιτία μπορεί να είναι η υπερβολική πρόσληψη αλκοόλ και καφεΐνης.

4. Στήθος

σπυράκια στα οπίσθια


Αυτό μπορεί να δείχνει ορμονική διαταραχή, κυρίως υπερβολική παραγωγή των αντρικών ορμονών. Για τις γυναίκες, μία λύση είναι τα αντισυλληπτικά. Εάν το πρόβλημα επιμείνει, καλό θα ήταν να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

5. Αγκώνες

undefined

Αυτό μπορεί να είναι αλλεργική αντίδραση ή μυκητιακή λοίμωξη. Σταματήστε τροφές όπως το γάλα και τα αβγά και δείτε εάν θα υπάρξει βελτίωση. Εάν έχετε και φαγούρα, καλό θα ήταν να πάτε από τον δερματολόγο σας.

6. Κοιλιά

undefined

Αυτό μπορεί να δείχνει πως τρώτε πολύ ζάχαρη και πως έχετε υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Καλό θα ήταν να την περιορίσετε. Εάν δεν φύγουν, καλό θα ήταν να πάτε στον γιατρό σας.

7. Πόδια

σπυράκια στα οπίσθια

Αυτό συνήθως δείχνει έλλειψη σε βιταμίνες ή είναι αλλεργική αντίδραση σε κάποιο κοσμητικό προϊόν.

Όπως βλέπεται, υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες που προκαλούν ακμή. Εάν τα σπυράκια είναι μεγάλα, πονάνε ή δεν φεύγουν από μόνα τους, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας. Όπως και να’χει, είναι σημαντικό για το δέρμα μας να τρώμε σωστά. Και μην ξεχνάτε φυσικά την άσκηση και την ξεκούραση!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share