Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

9+1 απλά βήματα για να βγάλεις οριστικά τη ζάχαρη από τη ζωή σου!

Δεν φαντάζεσαι τα οφέλη αν τη σταματήσεις!

3 Σεπτεμβρίου 2019 14:29
9+1 απλά βήματα για να βγάλεις οριστικά τη ζάχαρη από τη ζωή σου!

Αυτά είναι τα 9+1 βήματα για να βγάλεις οριστικά τη ζάχαρη από τη ζωή σου...

Βρες τι περιέχει ζάχαρη στο ψυγείο σου!

Όταν ακούς τη λέξη “ζάχαρη” το μυαλό σου πάει στα γλυκά, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει μόνο εκεί. Ακόμα και οι σχετικά ‘αθώοι’ φρουτοχυμοί είναι πλούσιοι σε ζάχαρη!

Μην ξεγελιέσαι από τα ταμπελάκια των τροφίμων

Το μέλι και τα σιρόπια, για παράδειγμα, μπορεί να είναι πράγματα που δείχνουν ‘φυσικά’ αλλά στην ουσία είναι απλά ένα άλλο πρόσωπο της ζάχαρης.

Ξεκίνα πετώντας ό,τι υπάρχει στην κουζίνα σου και έχει ζάχαρη σε μη φυσική μορφή

Μπισκότα, μαρμελάδες, σοκολάτες, σως, μπάρες, γιαούρτια, παγωτά, επεξεργαμένα φαγητά, και οτιδήποτε άλλο σχετικό βρεις πέτα το στα σκουπίδια χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αντικατέστησε όλα όσα πέταξες με προιόντα που δεν έχουν ζάχαρη

Πέρα από το ότι μπορείς να βρεις γιαούρτια χωρίς ζάχαρη, βάλε στη διατροφή σου φρέσκα λαχανικά, κρέας, ψάρι και ελαιόλαδο αντικαθιστώντας με αυτά ότι περιέχει ζάχαρη.

Χαλιναγώγησε τις λιγούρες σου

Πολλές φορές μέσα στη μέρα ή κάποιες μέρες νοιώθουμε μία λιγούρα συγκεκριμένα για γλυκό. Αυτός ο παράγοντας είναι καθαρά ψυχολογικός και είναι κάτι που μπορεί να ελεγχθεί 100% από σένα. Για κάποιο λόγο έχουμε μετατρέψει ψυχολογικά το γλυκό, σε επιβράβευση για εμάς ύστερα από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά ή ύστερα από κάτι δύσκολο που αντιμετωπίζουμε. Μάθε να θεωρείς επιβράβευση το ωραίο λείο δέρμα και το υπέροχο σώμα που θα έχεις μερικούς μήνες αφού θα απαλαγείς εντελώς από τη ζάχαρη.


Προετοιμάσου κατάλληλα

Το να τρως περισσότερη προτεϊνη θα σε βοηθήσει πολύ να μη έχεις τόσες λιγούρες για γλυκό. Οι ξηροί καρποί θα σε βοηθήσουν πολύ σε αυτό σου το εγχείρημα και καλό είναι να κουβαλάς μερικούς μαζί σου όπου και αν πας.

Φαγητό στη δουλειά

Αν δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις φαγητό για να πάρεις μαζί στη δουλειά, μπορείς να παίρνεις μία σαλάτα από κάποιο μαγαζί και να κουβαλάς μαζί σου μόνο τη δική σου σως που θα έχεις φτιάξει με δικά σου σπιτικά υλικά.

Μην πέσεις στην παγίδα του ‘υγιεινού φαγητού’

Το να παραγγείλεις σούσι, για παράδειγμα, μπορεί να σου φαίνεται μία υγιής επιλογή, ωστόσο το σούσι περιέχει αρκετή ζάχαρη. Πρόσεξε ιδιαίτερα την καλά κρυμμένη ζάχαρη. Είναι ακόμα πιο ύπουλη!

Μίλα στους ανθρώπους του περιβάλλοντός σου

Εξήγησε στους δικούς σου για ποιο λόγο επέλεξες να βγάλεις τη ζάχαρη από τη ζωή σου και ζήτα τους να σε βοηθήσουν στον αγώνα σου με τον τρόπο τους.

Συνειδητοποίησε πως υπάρχουν και δύσκολες μέρες

Το πιο πιθανό είναι πως κάποιες μέρες δε θα αντέξεις και θα πέσεις στον πειρασμό να φας ζάχαρη. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι πως δεν υπάρχει πρόβλημα!! Συνέχισε αμέσως μετά το πρόγραμμά σου και μην το βάζεις κάτω με την πρώτη παρασπονδία. Το μυστικό είναι να μην εγκαταλείψεις την προσπάθειά σου θεωρώντας πως τρώγοντας ένα γλυκάκι παραπάνω τα κατέστρεψες όλα.

7+1 σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να κόψουμε την ζάχαρη

Σχεδόν όλα όσα αγοράζουμε πλέον περιέχουν ζάχαρη και πιθανώς να την καταναλώνουμε χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Δυστυχώς, η επεξεργασμένη ζάχαρη προκαλεί ασθένειες και πολλά άλλα προβλήματα.

Προσοχή: Η ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού!

Αφού υπάρχουν τόσες πηγές ζάχαρης, υπάρχουν και αρκετοί τρόποι να καταλάβουμε πως το παρακάνουμε. Στο άρθρο αυτό, θα σας δείξουμε τα πιο βασικά συμπτώματα της υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης:

  1. Έντονη επιθυμία για ζάχαρη

Το γνωρίζατε πως η ζάχαρη είναι εθιστική; Πράγματι, είναι τόσο εθιστική όσο η κοκαΐνη και έχει και παρόμοιο αποτέλεσμα. Όταν τρώμε ζάχαρη, παράγεται η ορμόνη ντοπαμίνη με αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να ζητάει συνεχώς περισσότερη.

2. Αίσθημα κόπωσης


Οι ορεξίνες είναι νευροπεπτίδια που είναι υπεύθυνα για τον κύκλο του ύπνου. Αυτοί οι νευροδιαβιβαστές είναι ευαίσθητοι στην ζάχαρη και αντιδρούν στην γλυκόζη που έχουμε στο σώμα.

Εάν υπάρχει πολύ γλυκόζη στο αίμα, η μεταβίβαση των σημάτων εμποδίζεται, με αποτέλεσμα να νυστάζουμε. Αφού καταναλώσουμε ζάχαρη νιώθουμε πολύ ενέργεια αλλά αμέσως μετά νιώθουμε έντονο αίσθημα κόπωσης.

3. Αύξηση του βάρους

Εάν καταναλώνουμε πολύ ζάχαρη χωρίς να την καίμε, ότι περισσεύει θα μετατρέπεται σε λίπος. Επίσης, η ζάχαρη περιορίζει την ορμόνη λεπτίνη που είναι υπεύθυνη για την όρεξη, με αποτέλεσμα να τρώμε περισσότερο.

Εκτός από αυτό, αυξάνονται τα επίπεδα ινσουλίνης, με αποτέλεσμα το σώμα να νομίζει πως χρειάζεται περισσότερο φαγητό.

4. Αρρωσταίνετε συχνά

Η ζάχαρη ρίχνει το ανοσοποιητικό επειδή η γλυκόζη μειώνει την δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων με αποτέλεσμα να είμαστε περισσότερο εκτεθειμμένοι σε ασθένειες.

5. Μειωμένη αίσθηση γεύσης

Σύμφωνα με έρευνες, οι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν μειωμένη αίσθηση γεύσης. Επίσης είδαν πως αν μειωθεί η κατανάλωση ζάχαρης, η γεύση επανέρχεται.

6. Ομίχλη στο μυαλό

Έρευνα έδειξε πως ποντίκια που έτρωγαν τροφές με πολύ ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά είχαν μειωμένη εγκεφαλική λειτουργία μέσα σε 2 μόλις μήνες. Αυτό συμβαίνει γιατί η πολύ ζάχαρη επηρεάζει τους νευροδιαβιβαστές και τις πρωτεΐνες του εγκεφάλου.

7. Δερματικά προβλήματα

Η πιο σημαντική πρωτεΐνη του σώματος είναι το κολλαγόνο και είναι υπεύθυνη για την ελαστικότητα του δέρματος. Εάν καταναλώνετε όμως πολύ ζάχαρη, τα κύτταρα του κολλαγόνου γίνονται λιγότερο κινητά με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο τραχύ.

Αυτό με την σειρά του θα προκαλέσει περισσότερες ρυτίδες. Επίσης, η ζάχαρη προκαλεί φλεγμονές και άλλα προβλήματα όπως ακμή και δερματίτιδες. Ο μύκητας κάντιντα τρέφεται με ζάχαρη, οπότε η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης θα οδηγήσει σε ουρολοιμώξεις, μυκητιάσεις στα νύχια και τα πόδια ή και ακόμα διαβητική νευροπάθεια.

8. Πιθανότητα καρκίνου

Λόγω των φλεγμονών και της αυξημένης παραγωγής ινσουλίνης, τα κύτταρα αρχίζουν να αναπαράγονται πιο γρήγορα και τα καρκινικά κύτταρα ζουν από την ζάχαρη. Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος να αποφεύγουμε την ζάχαρη.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share