Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τρώτε σολωμό; Ήρθε η ώρα να μάθετε τι θα σας συμβεί!

Ποια είναι η αλήθεια που δεν ξέρατε;

30 Αυγούστου 2019 17:15
Τρώτε σολωμό; Ήρθε η ώρα να μάθετε τι θα σας συμβεί!

Αν τρώτε σολωμό τότε πρέπει να μάθετε όλη την αλήθεια! Τι θα συμβεί στην υγεία σας αν τρώτε πολύ συχνά αυτό το ψάρι;

Η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε Ω3 λιπαρά οξέα μπορεί να βελτιώσει το λιπιδαιμικό προφίλ και να μειώσει την αρτηριακή πίεση, έτσι τα άτομα που έχουν αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα μπορούν να επωφεληθούν από την κατανάλωση Ω3 λιπαρών οξέων.

Ακόμη η κατανάλωση Ω3 λιπαρών οξέων βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και στην βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας, έτσι από την κατανάλωση τους μπορούν να επωφεληθούν παιδιά, έγκυες και ηλικιωμένοι.

Οι κίνδυνοι που υπάρχουν σχετικά με την κατανάλωση του είναι λόγω της περιεκτικότητας του σε τοξικές ουσίες όπως οι διοξίνες και ο υδράργυρος που συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου, χρόνιων ασθενειών και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Ο σολομός που υπάρχει στην αγορά είναι κυρίως είτε άγριος σολομός του Ειρηνικού είτε σολομός Ατλαντικού ιχθυοκαλλιέργειας.

Ο άγριος σολομός εμπεριέχει πιο χαμηλές ποσότητες Ω3 λιπαρών οξέων ενώ παράλληλα είναι μολυσμένος με πιο χαμηλές συγκεντρώσεις από τοξικές ουσίες.

Ο σολομός ιχθυοκαλλιέργειας εμπεριέχει σαφώς πιο υψηλές ποσότητες Ω3 λιπαρών οξέων, ενώ η συγκέντρωση του σε τοξικές ουσίες είναι μέχρι και 8 φορές περισσότερη από τον άγριο σολομό.

Να τονιστεί εδώ ότι ο σολομός ιχθυοτροφείου που κυκλοφορεί στην Κύπρο είναι κυρίως από την Νορβηγία όπου συγκαταλέγεται από τους σολομούς με τις πιο υψηλές συγκεντρώσεις σε τοξικές ουσίες μαζί με τον σολομό από τα Νησιά Φαρόε.

Τις πιο χαμηλές συγκεντρώσεις σε τοξικές ουσίες από τους σολομούς ιχθυοκαλλιέργειας έχουν οι σολομοί από την Χιλή.

Η σύσταση για κατανάλωση ψαριού είναι 2-3 φορές την εβδομάδα, όπου η μια να είναι ψάρι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά οξέα.

Πολλές έρευνες υποστηρίζουν ότι τα οφέλη από την κατανάλωση Ω3 λιπαρών οξέων είναι πολύ περισσότερα από τις αρνητικές συνέπειες που υπάρχουν από την κατανάλωση τοξικών ουσιών.

Ωστόσο η Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Harvard συστήνει σε άτομα που έχουν ιστορικό με καρκίνο, σε παιδιά και έγκυες να αποφεύγουν την κατανάλωση σολομού ιχθυοτροφείου και να προτιμούν τον άγριο σολομό.

Άλλα τρόφιμα που είναι επίσης πλούσια σε Ω3 είναι ο λιναρόσπορος, τα καρύδια, το σκουμπρί, η σαρδέλα και τα άγρια χόρτα , στα οποία δεν περιέχονται ή περιέχονται σε μικρές ποσότητες τοξικές ουσίες.

Αυτό που θα σύστηνα είναι να υπάρχει κατανάλωση ποικιλίας τροφίμων πλούσιων σε Ω3 λιπαρά οξέα, ενώ δεν θα ήταν κακό να επιλέγουμε άγριο σολομό 1 φορά την εβδομάδα.

Τέλος, λόγω της συσσώρευσης των τοξινών στο λίπος των ψαριών, η αφαίρεση της πέτσας του σολομού θα αφαιρούσε ταυτόχρονα ένα σημαντικό ποσοστό τοξικών ουσιών

Βόμβα υγείας για τον οργανισμό! Σκοτώνει όλα τα μικρόβια με μόνο 2 υλικά!

Αυτό το φυσικό αντιβιοτικό με την ισχυρή αντι-φλεγμονώδη δράση του σκοτώνει όλα τα βακτήρια και τους παράγοντες που προκαλούν τις ασθένειες.

Χρησιμοποιώντας το συνδυασμό του μελιού και της κιτρινόριζας, θα βελτιώσετε την πέψη αυξάνοντας παράλληλα τον αριθμό των καλών βακτηρίων στο έντερο.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ!
100 γραμμάρια μέλι
1 κουταλιά της σούπας κιτρινόριζα (κουρκουμάς)
Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα και τοποθετήστε το σ” ένα γυάλινο βάζο. Εάν «τσιμπήσετε» κάποιο κρυολόγημα τότε:
Ημέρα 1η: Καταναλώστε μισό κουταλάκι του γλυκού κάθε μία ώρα
Ημέρα 2η: Καταναλώστε μισό κουταλάκι του γλυκού κάθε δύο ώρες
Ημέρα 3η: Καταναλώστε μισό κουταλάκι του γλυκού 3 φορές μέσα στην ημέρα

Συστήνετε να μην το καταπιείτε αλλά να λιώσει στο στόμα σας, ενώ αν δεν σας αρέσει η γεύση του μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζεστό γάλα ή τσάι στο μίγμα.

Ρόφημα κουρκουμά με λεμόνι για απώλεια βάρους, αποτοξίνωση και με πράσινο τσάι για αντιγήρανση και λάμψη

Κουρκουμάς ή κιτρινόριζα ως αντιφλεγμονώδες, αντικαρκινικό, για τον διαβήτη, την χοληστερινη, το Αλτσχάιμερ, την ακμή, τις πανάδες σύμφωνα με τους ειδικούς!

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

Πολυάριθμα εργαστηριακά πειράματα έδειξαν οτι η κουρκουμίνη μπορεί να έχει δράση αντιοξειδωτική, αντιισχαιμική, αντιφλεγμονώδη, κατά της αρθρίτιδας ακόμη και αντικαρκινική, επιβραδύνει την εμφάνιση εκφυλιστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Διαθέτει αντιφλεγμονώδη δράση ανάλογη αυτής της κορτιζόνης

Προκαλεί υποχώρηση συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης.
Είναι γνωστή για την αντικαρκινική της δράση.

Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες.

Προλαμβάνει τη χολολιθίαση, τη σπαστική κολίτιδα και άλλες παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος

Βοηθά στην καλυτέρευση της πέψης και είναι φιλικό με το στομάχι.

Είναι ευεργετικό σε ασθενείς με Αλτσχάϊμερ καθώς μπορεί να σταματήσει την περαιτέρω ανάπτυξη της ασθένειας αποτρέποντας την συσσώρευση της πρωτεΐνης β-αμυλοειδούς στον εγκέφαλο.

Έχει ευεργετική δράση στους κακοήθεις όγκους.

Ανακουφίζει σχεδόν όλες τις αλλεργικές καταστάσεις, είτε του δέρματος (έκζεμα), είτε του αναπνευστικού.

Επιταχύνει την παραγωγή ινσουλίνης από το πάγκρεας και βοηθά σημαντικά τον μη ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη των ενηλίκων.

Σταματάει γρήγορα την αιμορραγία και έχει αντισηπτικές ιδιότητες, εάν πασπαλιστεί προσεκτικά πάνω από πληγές.

Επιταχύνει τη διαδικασία της επούλωσης

Φάρμακο εξπρές κατά της καταρροής και του φλέγματος

Προστατεύει το συκώτι από τις τοξίνες

Κατά της αναιμίας

Κατά της διάρροιας

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share