Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Κίνδυνοι για την υγεία της γυναίκας καθημερινές συνήθειες!

Το κόστος της ομορφιάς!

30 Αυγούστου 2019 14:50
Προσοχή: Κίνδυνοι για την υγεία της γυναίκας καθημερινές συνήθειες!

Η γυναίκα έχει τόσους ρόλους τόσες υποχρεώσεις. Θέλει σε όλες να είναι άψογη, κομψή, εμφανίσιμη, εντυπωσιακή, όμορφη.

Μήπως οι απαιτήσεις μιας πατριαρχικής κοινωνίας, που θέλει από τις γυναίκες να είναι πάντα άψογες, έχουν τρομακτικές συνέπειες στην υγεία; Προειδοποίηση σοκ: Επικίνδυνο το τζελ και το ημιμόνιμο μανικιούρ στα νύχια!

Ας δούμε αναλυτικότερα μια σειρά αξεσουάρ και πως αυτά επηρεάζουν την υγεία:


• Σφικτοί στηθόδεσμοι. Πολλές είναι οι φορές που είτε από άγνοια ή επιτηδευμένα φοράνε μικρότερο μέγεθος στηθόδεσμο. Η μακροχρόνια εφαρμογή πιέζει όλη την περιοχή και μπορεί να προκαλέσει νευραλγίες, ραχίτιδα και δυσκολία στην αναπνοή.

• Εσώρουχα τύπου στρινγκ, φοριούνται πλέον όλες τις ώρες και παντού. Συνεχής εφαρμογή πίεσης στον κόκκυγα προκαλεί ευερέθιστη κοκκυγοδυνία.

• Στενά τζιν και ζώνες. Οι ζώνες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα αισθητικότητος τοπικά και στα πόδια. Τα στενά παντελόνια μπορούν σε μικρές ηλικίες να παρουσιάσουν προβλήματα ανάπτυξης της λεκάνης, οσφυοισχιαλγίες και τροχαντιρίτιδα.

• Η πολύωρη ορθοστασία αλλά και το περπάτημα με τακούνια επηρεάζει όλο το σώμα. Στα πέλματα αλλάζει σχήμα το μεγάλο δάκτυλο δημιουργώντας μια βλαισότητα (στραβώνει) (προς τα μέσα στροφή), το φορτίο όλου του σώματος μετατοπίζεται προς εμπρός στα μετατάρσια και στις αρθρώσεις των δακτύλων επηρεάζοντας την ποδική καμάρα, τα γόνατα (χονδροπάθεια της επιγονατίδας), ταυτόχρονα παρατηρείται πρόσθια κλήσης λεκάνης με ταυτόχρονη υπέρμετρη συνήθως λόρδωση της οσφυϊκής μοίρας στη σπονδυλική στήλη. Για να αντισταθμιστεί αυτή η κατάσταση παρατηρείται κύφωση του θώρακα και τέλος ευθειασμός του αυχένα (προκαλώντας ραχιαλγίες και αυχενικό πόνο). Ας αναλογιστούμε, μετά τον συλλογισμό αυτό, αν θα ήταν αναγκαίο να αξιολογηθεί από την αρχή ο ενδυματολογικός κώδικας που έχουν αρκετές πολυεθνικές και τράπεζες.

• Όμως, πολλές είναι οι κυρίες που μετά από εξουθενωτική μέρα "πάνω" στα τακούνια επιστρέφουν εσπευσμένα σπίτι για να φορέσουν τις άνετες παντόφλες τους. Στην περίπτωση αυτή, συμβαίνουν στο σώμα τα ακριβώς τα αντίθετα απ’ ότι στα τακούνια. Η χρόνια αυτή καθημερινή εναλλαγή, δημιουργεί μία εναλλαγή συσπάσεων - χαλαρώσεων των μυϊκών ομάδων. Απώτερο αποτέλεσμα αυτού είναι η υπερκινητικότητα των αρθρώσεων, η οποία μπορεί να δημιουργήσει χρόνιες παθολογικές καταστάσεις.

• Ένα ακόμη γνώριμο σύμπτωμα των γυναικών είναι και η δίαιτες τύπου αστραπή. Πόσες φορές, συνήθως πριν την άφιξη του καλοκαιριού, δεν αποφασίζουν οι γυναίκες να αδυνατίσουν. Οι μεγάλες και γρήγορες απώλειες βάρους είτε με τον έλεγχο της διατροφής είτε μετά από χειρουργική επέμβαση, επηρεάζουν πάρα πολύ την ισορροπία και τη στάση του σώματος, προκαλούν αλλαγή του κέντρου βάρους, με έλλειψη του χρόνου προσαρμογής του σώματος στη νέα κατάσταση. Υπάρχει και συγκεκριμένη κατηγορία που ονομάζεται Οσφυαλγία μετά από απώλεια βάρους.

• Τέλος, το μεγαλύτερο και πολυτιμότερο αξεσουάρ όπου στην όψη του όλες οι γυναίκες υποκλίνονται, είναι η γυναικεία τσάντα. Απαραίτητη σε κάθε περίσταση. Πολλοί τύποι (τσάντες χειρός, αναρτώμενες, από τον ώμο, τσάντες πλάτης, νυκτός, γραφείου). Τσάντες που χωράνε από τα απολύτως απαραίτητα έως και όλο το νοικοκυριό, υπολογιστές και άλλα. Η συνεχής χρήση τσαντών μπορεί να προκαλέσει από πόνους στα δάκτυλα, μούδιασμα των χεριών, κλήση ωμοπλάτης με ταυτόχρονα στροφή του κορμού.

Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα αυτών δημιουργούν προβλήματα μόνο μετά από μακροχρόνια χρήση και εφαρμογή.

Να προσέχετε την εμφάνιση σας, όμως το σημαντικότερο να προσέχετε τον εαυτό σας.

4+1 φοβερά μυστικά αντιγήρανσης που πρέπει να ξέρει κάθε γυναίκα!

Τα χρόνια περνάνε και τα πρώτα σημάδια στην επιδερμίδα μας κάνουν την εμφάνισή τους! Καμία γυναίκα δεν θέλει να "τσαλακώνεται" η εμφάνιση της και το δέρμα της! Ποια είναι τα πέντε φοβερά μυστικά αντιγήρανσης που πρέπει να ξέρει κάθε γυναίκα; 10 tips από ένα βουδιστή μοναχό για αιώνια νεότητα!

Είναι απόλυτα φυσιολογικό λοιπόν όλες εμείς οι γυναίκες καθημερινά να ψάχνουμε εκείνους τους τρόπους αλλά και τα μυστικά αντιγήρανσης τα οποία εάν τα ακολουθήσουμε θα μας κρατήσουν για περισσότερα χρόνια νέες και θα καθυστερήσουν την εμφάνιση των ρυτίδων στην επιδερμίδα μας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τους φέρθηκε ο χρόνος καλά αλλά ότι αυτές πρόσεχαν την επιδερμίδα τους και ακολουθούσαν συγκεκριμένα μυστικά αντιγήρανσης. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα 5 πιο αποτελεσματικά μυστικά αντιγήρανσης για να παρατείνετε την νεανική όψη της επιδερμίδας αλλά και ολόκληρου του οργανισμού σας για πολλά χρόνια ακόμα.

Αντιγηραντική διατροφή

Μέχρι τώρα ξέρατε για την μεσογειακή διατροφή, την σωστή διατροφή, την διατροφή για να χάσετε λίπος ή βάρος τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε για την διατροφή που θα σας κρατήσει νέες για πάντα τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Η διατροφή είναι το Α και το Ω για να είμαστε υγιείς, να έχουμε ενέργεια αλλά και για να αισθανόμαστε καλά και φυσικά για να παρατείνουμε την νεότητα μας. Η σχέση της διατροφής με την γήρανση είναι δυστυχώς άρρηκτα συνδεδεμένη και αυτό γιατί η υπερκατανάλωση τυποποιημένων τροφών, γλυκών, έτοιμων φαγητών αλλά και πολλών κορεσμένων λιπαρών επιταχύνει την πρόωρη γήρανση του οργανισμού μας άρα και της επιδερμίδας μας.

Οι ελεύθερες ρίζες που σίγουρα ξέρετε ότι είναι υπεύθυνες για την πρόωρη αλλά και την γενικότερη γήρανση της επιδερμίδας μας καταστρέφονται μόνο με την σωστή αντιγηραντική διατροφή. Άρα ένα από τα μυστικά αντιγήρανσης είναι να τρώμε καθημερινά αντιγηραντικές τροφές όπως τα αποξηραμένα τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά, λιπαρά ψάρια, ξηρούς καρπούς και κόκκινα φρούτα και λαχανικά.

Επάρκεια ύπνου

Δεν μπορούμε να μιλάμε για μυστικά αντιγήρανσης και να μην αναφερθούμε στην σημασία του ποιοτικού ύπνου αλλά και του ύπνου σε συγκεκριμένες ώρες μιας και όσο και εάν σας ακούγετε παράξενο υπάρχουν κάποιες ώρες την νύχτα τις οποίες ο οργανισμός μας εάν κοιμάται δημιουργεί συνθήκες αντιγήρανσης. Η αντιγήρανση δηλαδή η ανάπλαση και η ανανέωση των κυττάρων είναι μια φυσική διαδικασία η οποία συντελείται μηχανικά κάθε βράδυ από τον οργανισμό μας αρκεί εκείνες τις ώρας να κοιμόμαστε. Από τις 12 έως τις 4 το πρωί ο οργανισμός μας αναπλάθεται και δημιουργεί την δική του φυσική αντιγήρανση άρα καταλαβαίνετε πόσο κακό κάνετε στην επιδερμίδα σας όταν ξενυχτάτε. Επίσης μπορείτε για καλύτερα αποτελέσματα να κοιμάστε να χαλαρώνετε δηλαδή τους ιστούς του προσώπου σας για μισή ώρα κάθε μεσημέρι εάν φυσικά αυτό είναι εφικτό.

Συστηματική σωματική άσκηση

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά μυστικά αντιγήρανσης είναι φυσικά η συστηματική σωματική άσκηση. Η άσκηση και πόσο μάλλον η καθημερινή δραστηριότητα δεν έχει μόνο ευεργετικά αποτελέσματα στο σώμα μας εσωτερικά αλλά τα περισσότερα πλεονεκτήματα της άσκησης εντοπίζονται εσωτερικά. Με την καθημερινή άσκηση ο οργανισμός μας χαλαρώνει, αποβάλουμε την ένταση, το στρες και το άγχος της ημέρας. Αυτοί οι παράγοντες είναι υπεύθυνοι για την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας μας. Παράλληλα η συστηματική γυμναστική μας κρατάει πιο νέες, πιο δυνατές και φυσικά μας κάνει να αγαπήσουμε το σώμα μας άρα και τον εαυτό μας. Η αγάπη, η εσωτερική ισορροπία και η καλή διάθεση είναι το νούμερο ένα από τα μυστικά αντιγήρανσης.

Επαρκής πρόσληψη νερού

Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από 80% νερό άρα από αυτό και μόνο μπορείτε να καταλάβετε ότι για να κρατηθούν τα επίπεδα του νερού στον οργανισμό μας σε φυσιολογικό επίπεδο και να μην αφυδατωθούμε (άρα να εμφανιστούν ρυτίδες και σημάδια γήρανσης) πρέπει να πίνουμε πολύ νερό. 2 Λίτρα ημερησίως είναι η ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνουμε εάν θέλουμε να λέμε ότι ακολουθούμε πιστά τα καλύτερα μυστικά αντιγήρανσης και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να καταναλώνουμε και βότανα. Το πράσινο τσάι αλλά και βότανα όπως η λουΐζα, η τσουκνίδα και ο ιβίσκος σχετίζονται με την αντιγήρανση του οργανισμού μας άρα θα πρέπει να μην παραλείπουμε να τα καταναλώνουμε καθημερινά.

Περιποίηση επιδερμίδας

Η περιποίηση της επιδερμίδας μας τόσο σε καθημερινή όσο και εβδομαδιαία βάση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε όλη την διαδικασία αντιγήρανσης. Σκεφτείτε ότι κάθε γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας έχει ανάμεσα στα μυστικά αντιγήρανσης της να σας πει και κάποια μυστική μάσκα, κρέμα ή κάποιο μυστικό περιποίησης που ακολουθεί και που σε αυτό αποδίδει την διατήρηση της νεανικής της όψης. Έτσι δεν θα πρέπει να ξεχνάτε κάθε μέρα να καθαρίζετε καλά το πρόσωπό σας, να απλώνετε κρέμες με αντιγηραντικά συστατικά τόσο στο πρόσωπο όσο και στα μάτια, στο λαιμό αλλά και στο ντεκολτέ. Επίσης κάθε βράδυ θα πρέπει να ξεβάφεστε καλά και να αφήνετε το δέρμα σας να αναπνέει ώστε να αναδομηθεί σωστά κατά την διαδικασία του ύπνου όπως σας είπαμε και παραπάνω. Τέλος μην ξεχνάτε μια φορά την εβδομάδα να κάνετε ειδικές μάσκες αντιγήρανσης οι οποίες θα σας χαρίσουν νεανική και σφριγηλή όψη.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share