Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Το χαρτί υγείας είναι επικίνδυνο για την υγεία μας αν το βάζουμε έτσι!

Δείτε πως είναι το σωστό!

29 Αυγούστου 2019 10:08
Το χαρτί υγείας είναι επικίνδυνο για την υγεία μας αν το βάζουμε έτσι!

Δεν θα ξανακάνετε αυτό το τραγικό λάθος με το χαρτί υγείας στο μπάνιο σας! Το χαρτί υγείας είναι επικίνδυνο για την υγεία μας αν το βάζουμε έτσι! Πώς πρέπει να το τοποθετούμε για να είμαστε υγιείς;;

Το χαρτί προς τα κάτω ή προς τα πάνω; Μήπως είναι το ίδιο;

Αυτή η διαμάχη υπάρχει για πολύ καιρό και φαίνεται πως ο τρόπος που κρεμάτε το χαρτί υγείας λέει πολλά για την προσωπικότητά σας.

Χαρτί υγεία

Έρευνα έδειξε πως όσοι έχουν το χαρτί προς τα κάτω, δηλαδή η ελεύθερη πλευρά κρέμεται από πάνω, είναι πιο πιθανό να έχουν κυρίαρχη προσωπικότητα.

Και όσοι το βάζουν αντίθετα, όπου η ελεύθερη πλευρά κρέμεται δίπλα από τον τοίχο είναι λιγότερο δυναμικοί και έχουν περισσότερη ενσυναίσθηση.

Εκτός από αυτό, υπάρχει πράγματι σωστός τρόπος να κρεμάμε το χαρτί της τουαλέτας και θα ωφεληθείτε από το να το αλλάξετε θέση εάν το βάζετε λάθος.

Μία έρευνα του 2011 έδειξε πως ακόμα και οι πιο καθαρές δημόσιες τουαλέτες είναι γεμάτες επικίνδυνα βακτήρια που μπορούν να μας κάνουν πολύ άρρωστους.

Χαρτί υγεία

Τα ευρήματά τους ταυτοποίησαν 19 ομάδες βακτηρίων στις πόρτες, στα πατώματα, στο δοχείο με το σαπούνι, τις βρύσες και τις λεκάνες.

Μόνο και μόνο ακουμπώντας αυτές τις επιφάνειες κινδυνεύετε να αρρωστήσετε και το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι δεν πλένουν αρκετά καλά τα χέρια τους ώστε να απαλλαγούν από τα επικίνδυνα βακτήρια.

Όταν το χαρτί υγείας κρέμεται κοντά στον τοίχο, τα χέρια κάποιου πιθανώς να έρθουν σε επαφή με το πάνω μέρος του χαρτιού ενώ προσπαθεί να βγάλει όσο θέλει.

Γι’αυτό και δεν είναι σωστό να το κρεμάμε έτσι. Τα δάχτυλα κάποιου θα πρέπει να μπορούν να ακουμπήσουν μόνο το κομμάτι που έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει.

Γι’αυτό και πολλές τουαλέτες έχουν ειδικές συσκευές για να μην μπορεί ο κόσμος να έρθει σε επαφή με ολόκληρο το ρολό.

Εσείς το γνωρίζατε;

Αν βάζετε χαρτί στο κάθισμα της τουαλέτας, διαβάστε αυτό!

Αν βάζετε χαρτί στο κάθισμα της τουαλέτας, διαβάστε αυτό! Πραγματικά δεν θα θέλετε να το ξανακάνετε αυτό!

Οι δημόσιες τουαλέτες δεν είναι το καλύτερο και το πιο υγιεινό μέρος. Συχνά αλλάζουμε γνώμη και προτιμούμε να κρατηθούμε μέχρι να βρούμε ένα πιο καθαρό μέρος! Ποιος ξέρει ποιος έχει κάτσει εκεί και έχει χρησιμοποιήσει την τουαλέτα πριν από εμάς;

Η απάντηση φαίνεται προφανής: Λίγο κομμένο χαρτί υγείας στο κάθισμα της τουαλέτας και έχετε ένα φράγμα ανάμεσα στο σώμα σας και τα μικρόβια, έτσι δεν είναι;

Τουαλέτα χαρτί

Στην πραγματικότητα, δεν είναι η καλύτερη προσέγγιση και δεν χρειάζεται ποτέ να απλώνετε χαρτί στο κάθισμα, επειδή τα καθίσματα έχουν σχεδιαστεί με πολύ έξυπνο τρόπο. Για πολύ καιρό, οι περισσότεροι πίστευαν ότι μπορούμε να κολλήσουμε μικρόβια και απαίσιες γαστροεντερικές μολύνσεις από αυτά. Αλλά χάρη στο ειδικό σχήμα τους και τις ιδιαίτερα λείες επιφάνειες, τα καθίσματα τουαλέτας στην πραγματικότητα αποτρέπουν τα μικρόβια να εγκατασταθούν πάνω τους.

Επιπλέον, τα μικρόβια δεν πολλαπλασιάζονται στο δέρμα, έτσι η άμεση επαφή με το κάθισμα τουαλέτας δεν είναι τόσο τραγική όσο νομίζαμε. Από την άλλη μεριά, το χαρτί τουαλέτας είναι μια άλλη ιστορία.

Είναι σύνηθες, σχεδόν κανείς να μη κατεβάζει το καπάκι της τουαλέτας όταν τραβάει το καζανάκι. Ως αποτέλεσμα, όλα αυτά τα μικρόβια να εξαπλώνονται στο δωμάτιο, αλλά και πάνω στο χαρτί υγείας. Και αντίθετα με το κάθισμα τουαλέτας, το χαρτί υγείας είναι ιδανικό μέρος για τα μικρόβια, χάρη στην επιφάνειά του. Αυτό ακριβώς το χαρτί θα πιάνατε με τα χέρια σας, και ασυνείδητα, θα αγγίζατε το πρόσωπό σας, επιτρέποντας στα μικρόβια να εισέλθουν στο σώμα σας.

Το ίδιο ισχύει και για τις βρύσες και τις συσκευές στεγνώματος χεριών. Οι περισσότεροι πλένουν τα χέρια τους αμέσως μετά, μετατρέποντας τα χερούλια από τις βρύσες και τους στεγνωτήρες χεριών σε εστία μικροβίων. Σε μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι στεγνωτήρες χεριών εκτοξεύουν βακτήρια σε μεγάλη έκταση.

Μόλις πλύνουμε τα χέρια μας, εξακολουθούν να υπάρχουν εναπομείναντα μικρόβια, που αντί να αφαιρεθούν με τους στεγνωτήρες χεριών, στην πραγματικότητα εξαπλώνονται περισσότερο. Γενικά, όσο μεγαλύτερη η ροή του αέρα, γίνεται μεγαλύτερο το πρόβλημα με τα μικρόβια. Η καλύτερη εναλλακτική, είναι οι χαρτοπετσέτες μιας χρήσης. Στην πραγματικότητα, απομακρύνουν περισσότερα μικρόβια.

Τώρα λοιπόν γνωρίζετε και θα το ξανασκεφτείτε την επόμενη φορά που θα θέλετε να επισκεφτείτε μια τουαλέτα. Ένα κάθισμα τουαλέτας χωρίς χαρτί είναι η καλύτερη λύση. Είναι δύσκολο, αλλά μερικές φορές η φαντασία μας είναι πιο ζωηρή από τους πραγματικούς κινδύνους.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share