Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πώς θα δώσεις γεύση στον καφέ χωρίς προσθήκη ζάχαρης! - 5 tips με 0 θερμίδες!

Η υγιεινή πλευρά!

23 Αυγούστου 2019 15:19
Πώς θα δώσεις γεύση στον καφέ χωρίς προσθήκη ζάχαρης! - 5 tips με 0 θερμίδες!

Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να δώσεις γεύση στον καφέ σου χωρίς καμία προσθήκη ζάχαρης!

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. O καφές, για τους περισσότερους, είναι η σημαντική λεπτομέρεια που επηρεάζει το ξεκίνημα της μέρας τους.

Αν ο καφές είναι ευωδιαστός και γευστικός τότε μιλάμε για την τέλεια εμπειρία. Oι γευστικές παραλλαγές του καφέ είναι αμέτρητες και αυξάνονται συνεχώς. Όσοι δεν είναι σταθεροί στο είδος καφέ που επιλέγουν, δοκιμάζουν συνεχώς νέες γεύσεις στο φλιτζάνι τους.

Εύκολα ο καφές μπορεί να γίνει μια θερμιδική βόμβα: η προσθήκη ζάχαρης, κρέμας, αρωματισμένου σιροπιού και άλλων γλυκαντικών εκτοξεύουν στα ύψη τις θερμίδες του.


Θέλουμε να απολαμβάνουμε τον καφέ με όλο του το άρωμα και να μην μας μένει πικρή γεύση στο στόμα (βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που πίνουν σκέτο τον καφέ τους και είναι αμετανόητοι σε αυτή τους την επιλογή).

Μπορείτε να δώσετε άλλη γεύση στον καφέ σας χωρίς να επιβαρυνθείτε με επιπρόσθετες θερμίδες. Ο καφές θα γεμίσει αρώματα και βέβαια θα αποκτήσει άλλη θρεπτική αξία.

Ακολουθούν πέντε τρόποι που μπορούν να αρωματίσουν τον καφέ σας, χαρίζοντάς του πλούσια γεύση (χωρίς να περιέχουν ζάχαρη).

1) Κανέλα: Η κανέλα θα γλυκάνει τον καφέ με φυσικό τρόπο και θα χαρίσει στη γεύση του άλλη διάσταση. Θα τον αρωματίσει και αυξήσει τη θρεπτική του αξία. Τα μπαχαρικά είναι ο ιδανικός τρόπος να προσθέσετε έξτρα γεύση στο φαγητό ή το ρόφημά σας (χωρίς να χρειαστεί να προσθέσετε αλάτι ή ζάχαρη, αντίστοιχα).

2) (Άγλυκη) σκόνη κακάο: Το κακάο μπορεί να δώσει έξτρα γεύση στον καφέ σας χωρίς να σας επιβαρύνει. Είναι ένας από τους πιο απλούς και εύκολους τρόπους να δημιουργήσετε ένα απόλυτα γευστικό ρόφημα.

3) Εκχύλισμα βανίλιας: Μερικές σταγόνες από εκχύλισμα βανίλιας μπορούν να απογειώσουν την γεύση του καφέ σας. Με 0 θερμίδες μπορείτε να απολαύσετε ένα αρωματικό ρόφημα. Από την άλλη, το σιρόπι βανίλιας είναι αυτό που κάνει τον καφέ «βόμβα» θερμίδων λόγω της ζάχαρης που περιέχει.

4) Mοσχοκάρυδο: Cozy vibes! Η μυρωδιά αυτού του μπαχαρικού δίνει μια ξεχωριστή αίσθηση στο ξεκίνημα της μέρας σας. Αν συνδυαστεί με κανέλα η γεύση γίνεται ακόμα πιο πλούσια. Και βέβαια δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε ζάχαρη.

5) Xυμός πορτοκαλιού: Οχι μόνο σας οπλίζει τον οργανισμό με βιταμίνη C, αλλά παράλληλα, μπορεί να δώσει στον καφέ σας (συγκεκριμένα στον espresso) ένα ξεχωριστό άρωμα και ευχάριστη γεύση.

Προσοχή: Η ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού!

Τεράστια προσοχή! Η ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού! Εκτός του ότι παχαίνει και συνδέεται με τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού στις γυναίκες! Μήπως ήρθε η ώρα να την κόψετε;

Σύμφωνα με την έρευνα, αυτό που αυξάνει περισσότερο τον κίνδυνο καρκίνου είναι η φρουκτόζη (σ.σ. η ζάχαρη είναι ένας δισακχαρίτης που αποτελείται από ένα μόριο γλυκόζης και ένα μόριο φρουκτόζη ενωμένα).

Μια μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Cancer Research από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας MD Anderson Cancer Center βρήκε ότι ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στα ποντίκια και ευνοεί την μετάσταση στους πνεύμονες. Τα στοιχεία, παρότι αφορούν ποντίκια, δείχνουν ότι έχει μεγάλη σημασία η διατροφή στην ανάπτυξη του καρκίνου.

Το εύρημα «αντικρούει την πεποίθηση ότι δεν έχει σημασία τι τρώει κανείς όσον αφορά τον καρκίνο», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Λορέντζο Κοέν.

Οι ερευνητές εξέτασαν τέσσερις ομάδες ποντικιών που είχαν τροποποιηθεί γενετικά ώστε να είναι επιρρεπή στην εμφάνιση καρκίνου του μαστού. Επί έξι μήνες τα ποντίκια ακολουθούσαν ένα τέσσερις διαφορετικές δίαιτες. Τα ποντίκια που κατανάλωναν ζάχαρη ή φρουκτόζη ή γλυκόζη είχαν περισσότερους καρκίνους από αυτά που κατανάλωναν άμυλο.

Όσο περισσότερη ζάχαρη περιείχε ένα διαιτολόγιο, τόσο πιο συχνή ήταν η εμφάνιση καρκίνου του μαστού. Το 30% των ποντικιών που κατανάλωναν άμυλο εμφάνισαν καρκίνο του μαστού, ενώ για όσα έτρωγαν ζάχαρη το ποσοστό ήταν 50-58% ανάλογα με το συστατικό που κατανάλωναν.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι η ζάχαρη προκαλεί αυξημένη παραγωγή ενός ενζύμου που λέγεται 12-λιποξυγενάση και παίζει ρόλο στη χρόνια φλεγμονή.

Όταν τα ποντίκια κατανάλωναν περισσότερη φρουκτόζη παρουσίαζαν μεγαλύτερους όγκους και πιο γρήγορα. Να σημειωθεί ότι η φρουκτόζη μεταβολίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο συκώτι ενώ η γλυκόζη κυρίως στο πάγκρεας αλλά και σε άλλα όργανα του σώματος.

Η μελέτη δημιουργεί την υποψία ότι η ζάχαρη αυξάνει την πιθανότητα όχι μόνο για καρκίνο του μαστού αλλά και άλλους καρκίνους στον άνθρωπο.

Χρειαζόμαστε τη γλυκόζη για να παίρνουμε ενέργεια, άλλωστε είναι το αγαπημένο καύσιμο του εγκεφάλου. Αλλά όπως συμβαίνει και με το οξυγόνο, σε μεγάλες ποσότητες η γλυκόζη γίνεται τοξική.

Όσο για τη φρουκτόζη, αυτή δεν φαίνεται να είναι απαραίτητη για τον οργανισμό. Τα φρούτα περιέχουν φρουκτόζη αλλά παρέχουν επίσης φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά. Τα αναψυκτικά και τα γλυκά είναι η μεγαλύτερη πηγή φρουκτόζης στη δυτική διατροφή και προσφέρουν “κενές” θερμίδες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share