Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

Τι συμβαίνει στο σώμα αν δεν πλυθούμε για 2 μέρες;

Το ήξερες...;

22 Αυγούστου 2019 18:13
Τι συμβαίνει στο σώμα αν δεν πλυθούμε για 2 μέρες;

Ξέρατε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν κάνετε να πλυθείτε δύο μέρες; Αν όχι πρέπει να δείτε παρακάτω...

Το μπάνιο αποτελεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας για τους περισσότερους, όμως αν σου περάσει από το μυαλό να αφήσεις την καθαριότητά σου για αύριο επειδή βιάζεσαι, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις.

Το σώμα μας επηρεάζεται για διαφορετικούς λόγους πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζουμε όταν δεν κάνουμε ντους για δύο μέρες συνεχόμενα, με τον πρώτο και σημαντικότερο να σχετίζεται με τα βακτήρια για αυτό δείτε κάθε πότε πρέπει να κάνετε μπάνιο!

Το ανθρώπινο σώμα έχει πάνω του περίπου 1.000 διαφορετικά είδη βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένων και 40 ειδών μύκητα. Και παρ’όλο που πολλά από αυτά μπορούν να δράσουν με ωφέλιμο τρόπο, τα «κακά» βακτήρια είναι αναγκαίο να απομακρύνονται με σαπούνι. Αποφεύγοντας λοιπόν το πλύσιμο του σώματος, τα κακά αυτά βακτήρια μπορούν πολύ εύκολα να βρουν πρόσβαση στα μάτια, τη μύτη και το στόμα σου και να σε κάνουν να αρρωστήσεις.

Εκτός αυτού, τα βακτήρια είναι ο βασικός παράγοντας για τη μυρωδιά του σώματος, με τα αέρια που παράγονται από τα αυτά να μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και 30 δυσάρεστες μυρωδιές από ένα μόνο σώμα.

Τι συμβαίνει στο σώμα αν δεν πλυθούμε για 2 μέρες;

Και αν αυτές οι πληροφορίες δεν αρκούν για να σε πείσουν να μπαίνεις καθημερινά στη ντουζιέρα, είναι σημαντικό να ξέρεις ότι το καθημερινό ντους οδηγεί σε πιο υγιές δέρμα, αφού απομακρύνει τη λιπαρότητα και εμποδίζει την εμφάνιση σπυριών.

Σύμφωνα με την γιατρό Holly L. Phillips, αν φοράς ιδρωμένα ρούχα αυξάνεται η πιθανότητα ερεθισμού και μόλυνσης, και αν μετά τη γυμναστική ή την οποιαδήποτε δραστηριότητα που σε έκανε να ιδρώσεις δεν προλαβαίνεις να κάνεις μπάνιο, θα πρέπει τουλάχιστον να αλλάξεις ρούχα και να κρατήσεις καθαρές τις περιοχές στις οποίες είναι ευκολότερο να αναπτυχθούν βακτήρια (μασχάλες, πρόσωπο και ηβική περιοχή).

Αν, από την άλλη, είσαι από αυτούς που απολαμβάνουν να κάθονται στους ντους για πολλή ώρα, δυστυχώς ούτε και αυτό είναι ιδιαίτερα καλό, γιατί με αυτόν τον τρόπο απομακρύνεται η απαραίτητη λιπαρότητα από την επιδερμίδα και την αφήνει ξηρή. Τουλάχιστον όμως κανείς δε θα παραπονεθεί για τη μυρωδιά σου.

Tα συχνά λάθη που κάνουμε στις πετσέτες μπάνιου και βλάπτουν την υγείας μας!

Tα συχνά λάθη που κάνουμε στις πετσέτες μπάνιου και βλάπτουν την υγείας μας!

Υπάρχουν μερικά λάθη που κάνουμε και οι πετσέτες φαίνονται παλιές ακόμη και μετά από 2-3 πλύσεις.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο συχνά λάθη:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share