Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

Αν το κόπρανα σας είναι έτσι τότε...υπάρχει σοβαρό πρόβλημα!

Το σημάδι που δεν πρέπει να παραβλέψετε!

22 Αυγούστου 2019 10:15
Αν το κόπρανα σας είναι έτσι τότε...υπάρχει σοβαρό πρόβλημα!
Follow us on Google News

Μεγάλη προσοχή! Αν το κόπρανα σας είναι έτσι τότε...υπάρχει σοβαρό πρόβλημα! Όλους αφορούν τα σοβαρά θέματα υγείας και τα κόπρανα σας μπορούν να δείξουν αν πάσχετε από καρκίνο. Έπασχε από καρκίνο σε τελικό στάδιο! Τότε ο σκύλος του τον κατεύθυνε σε μια παλιά εγκαταλελειμμένη εκκλησία! Και τότε συνέβη το θαύμα!

Δεν υπάρχουν ταμπού στην υγεία.

ο αίμα στα κόπρανα αποτελεί τυπικό σύμπτωμα του καρκίνου στο έντερο, ενώ οποιαδήποτε μεταβολή στην όψη ή την υφή των κοπράνων μπορεί να υποδεικνύει διαταραχή στο γαστρεντερικό.

Ειδικοί του βρετανικού δικτύου υπηρεσιών υγείας Ramsay Health Care UK σε συνεργασία με τον ειδικό στον ορθοκολικό καρκίνο Ash Gupta σχεδίασαν ένα χρηστικό γράφημα που διακρίνει τι είναι φυσιολογικό και τι όχι στην όψη των κοπράνων και πότε επιβάλλεται να κλείσουμε ραντεβού με το γιατρό μας.

Ο ορθοκολικός καρκίνος είναι ο τρίτος συχνότερος καρκίνος παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία (2012), προκύπτουν ετησίως σχεδόν 1,4 εκατομμύρια νέες διαγνώσεις. Ποσοστό κάτω από 10% των ανθρώπων που λαμβάνουν διάγνωση για ορθοκολικό καρκίνο σε τελικό στάδιο καταφέρνουν να ζήσουν για περισσότερο από πέντε χρόνια, εάν όμως η διάγνωση γίνει έγκαιρα οι πιθανότητες επιβίωσης είναι πολύ περισσότερες.

undefined

Όπως επισημαίνει ο Gupta, είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι ο ορθοκολικός καρκίνος σκοτώνει τόσους ανθρώπους κάθε χρόνο ενώ οι θάνατοι αυτοί είναι δυνατό να αποφευχθούν. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο ειδικός, «πάνω από το 90% των ανθρώπων που εκδηλώνουν καρκίνο στο έντερο γίνεται να θεραπευτούν εάν ο καρκίνος ανιχνευθεί νωρίς, δηλαδή στο πρώτο στάδιο».

Οι πρώτες ενδείξεις για τον ορθοκολικό καρκίνο εντοπίζονται συνήθως στα κόπρανα, οπότε το γράφημα σχεδιάστηκε για να αποτελέσει έναν απλό οδηγό για τα κύρια συμπτώματα της νόσου.

Ανησυχητικές θεωρούνται οι μεταβολές στη γαστρεντερική λειτουργία, στην όψη ή την υφή των κοπράνων, ιδιαίτερα εάν οι μεταβολές διαρκούν για περισσότερο από τρεις εβδομάδες.

Εάν τα κόπρανα είναι πολύ σκούρα σε χρώμα –έως και μαύρα– απαιτείται η άμεση επίσκεψη στο γιατρό. Το αίμα στα κόπρανα είναι επίσης χαρακτηριστικό σύμπτωμα του ορθοκολικού καρκίνου.

Οι πιθανότητες για καρκίνο στο έντερο αυξάνονται όσο περνούν τα χρόνια. Σε ηλικία 50-55 ετών, ποσοστό περίπου 40% του πληθυσμού εμφανίζει πολύποδες στο έντερο. Αν και οι πολύποδες εξελίσσονται σε καρκίνος σε ποσοστό μόλις 10%, η έγκαιρη αφαίρεσή τους μειώνει ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο.

Τα σημάδια που στέλνει ο καρκίνος στο σώμα μας!

Τα σημάδια που στέλνει ο καρκίνος στο σώμα μας!

Το σώμα μας μας προειδοποιεί για τα πάντα και ειδικά όταν κάτι δεν πάει καλά! Έτσι μπορούμε να προλάβουμε πολλές ασθένειες!

Δείτε διάφορα συμπτώματα που συνδέονται με τον καρκίνο και αν εντοπίσετε κάποιο αυτό σε εσάς ή κοντινό σας πρόσωπο, μην το αμελήσετε και μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα.

Καρκίνος ασθένειες

Πολλά από αυτά είναι μη ειδικά και συνδέονται και με άλλες ασθένειες, γι’ αυτό συμβουλευτείτε γιατρό.

– Νεοπλάσματα στο δέρμα
– Επίμονος βήχας
– Φαγούρα στο δέρμα
– Αλλαγές στις κινήσεις του εντέρου
– Περίεργες εκκρίσεις κατά την ούρηση
– Απότομη απώλεια βάρους
– Επίμονος πονόλαιμος

Τα νεοπλάσματα είναι ανώμαλες μάζες ιστού, αποτέλεσμα της νεοπλασίας, της διαδικασίας που χαρακτηρίζεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Θεωρούνται σημάδια του καρκίνου του δέρματος ή του μαστού.

Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

– Σκληροί όγκοι στο στήθος και / ή στις μασχάλες
– Ερεθισμός ή εξάνθημα άγνωστης αιτιολογίας που δεν σχετίζεται με αλλεργία σε τρόφιμα ή καλλυντικά
– Μείωση της όρεξης
– Απότομη απώλεια σωματικού βάρους
– Η εξέλιξη της νεοπλασίας του τραχήλου της μήτρας προκαλεί κνησμό των γεννητικών οργάνων.
– Ο καρκίνος του εγκεφάλου μπορεί να προκαλέσει φαγούρα στα ρουθούνια
– Βλεννώδεις ή πυώδεις εκκρίσεις
– Ακούσια αφόδευση
– Πόνος στα νεφρά
– Χρόνια αδυναμία
– Βραχνάδα που εξελίσσεται σε απώλεια της φωνής
– Αιμόπτυση και δύσοσμη αναπνοή

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share