Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Δεν φαντάζεστε τι θα σας συμβεί αν πίνετε 4 λίτρα νερό την ημέρα!

Δώστε βάση!

17 Αυγούστου 2019 12:47
Δεν φαντάζεστε τι θα σας συμβεί αν πίνετε 4 λίτρα νερό την ημέρα!

Δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί αν πίνεις 4 λίτρα νερό την ημέρα! 6 καταστάσεις που θα βιώσεις!

Ξέρουμε πως το νερό κάνει καλό και ειδικά τώρα που αρχίζουν οι ζέστες είναι πιο πολύτιμο από ποτέ


Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη και είναι αυτή που καθιστά αναγκαία την κατανάλωση περίπου τεσσάρων λίτρων νερού. Μπορεί να σου ακούγονται πολλά, αλλά με τη ζέστη είναι λογικό να θες όλο και πιο πολύ νερό.

Τι θα σου συμβεί σε περίπτωση που καταναλώνεις τόσο νερό!

Θα νιώθεις φουσκωμένος/η

Επειδή το σώμα σου δεν έχει συνηθίσει σε τόσο πολύ νερό, θα αισθάνεσαι ένα φούσκωμα. Μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό, αλλά δεν είναι πρόβλημα.

Θα πηγαίνεις συνέχεια τουαλέτα

Και είναι λογικό! Τόσα λίτρα νερό την ημέρα, θα σε κάνουν να πηγαινοέρχεσαι, ωστόσο, σκέψου τα καλά της υπόθεσης. Το νερό θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις τοξίνες, ενώ η πέψη θα γίνεται γρήγορα και σωστά.

Θα τρως λιγότερο

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι διατροφολόγοι συστήνουν να πίνεις νερό πριν από το γεύμα σου. Το νερό μετριάζει την πείνα και σε κάνει να τρως λιγότερο. Βέβαια, θυμήσου πως το νερό δεν αντικαθιστά το φαγητό.

Θα τα πηγαίνεις καλύτερα στην γυμναστική

Οταν γυμνάζεσαι θες ενέργεια, με το νερό να είναι αυτό που βοηθάει στη μεταφορά του οξυγόνου και της γλυκόζης μέσα στο σώμα σου. Παράλληλα, βοηθάει στις αρθρώσεις και τους μυς δρώντας ως λιπαντικό. Καλό, είναι, λοιπόν, να πίνεις νερό δύο ώρες πριν τη γυμναστική σου και κάθε 20 λεπτά για να είσαι ενυδατωμένος.

Πες «αντίο» στους μαύρους κύκλους

Μπορεί ο ποιοτικός ύπνος να διώχνει τους μαύρους κύκλους, ωστόσο, και το νερό βοηθά για τον περιορισμό τους. Με το άφθονο νερό, διώξε το πάντα που κρύβεις μέσα σου.

Συναγερμός: Μην πίνετε νερό αυτές τις ώρες της ημέρας!

Συναγερμός! Μην πίνετε νερό αυτές τις ώρες της ημέρας! Αν το κάνετε ήρθε η ώρα να το σταματήσετε!

Μεγάλη προσοχή συνιστούν οι ειδικοί, αφού αυτές τις ώρες της ημέρας δεν πρέπει να πίνετε νερό!

Διαβάστε αναλυτικά ποιες ώρες της μέρας, καλό θα ήταν να το αποφεύγουμε! Γιατί ζαρώνουν τα δάχτυλά σας μέσα στο νερό; Και δεν είναι για τον λόγο που νομίζετε...

Κατά τη διάρκεια του γεύματος

Μια, δύο γουλίτσες δεν θα προκαλέσουν κανένα πρόβλημα. Ωστόσο θα σε συμβουλεύαμε να μην κατεβάζεις ποτήρια ολόκληρα ενώ τρως, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και αέρια, αλλά και να παρεμποδίσει την πέψη των τροφών. Προτίμησε να πιεις νερό πριν ξεκινήσεις το φαγητό. Έτσι όχι μόνο θα ενυδατώσεις τον οργανισμό σου, αλλά θα αποφύγεις και την κατανάλωση αρκετών περιττών θερμίδων κατά το γεύμα σου, καθώς συχνά τείνουμε να μπερδεύουμε τη δίψα με την πείνα.

Όσο γυμνάζεσαι

Το σώμα μας χρειάζεται ηλεκτρολύτες – όπως το κάλιο και το νάτριο – για να αποτρέψει τις μυϊκές κράμπες. Η κατανάλωση πολύ νερού μπορεί να αραιώσει την ποσότητα των εν λόγω θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό. Καλύτερα να επιλέξεις ένα ποτό με ηλεκτρολύτες, όπως το νερό καρύδας, κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σου.

Όταν είσαι όρθιος

Σύμφωνα με τους κανόνες της διατροφής Αγιουρβέδα, δεν θα πρέπει να πίνουμε νερό όρθιοι. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι, το οποίο έχει αποδείξει κάποια έρευνα, απλά εμείς έχουμε υποχρέωση να σού το πούμε.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share