Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ποτό!

Το ήξερες...;

13 Αυγούστου 2019 18:45
Αυτό είναι το πιο υγιεινό ποτό!

Μια βασική πληροφορία που πρέπει να σας δώσουμε προτού σας αποκαλύψουμε πιο είναι το πιο ασφαλές προς κατανάλωση αλκοολούχο ποτέ είναι πως ο πάγος στο ποτό σας αποτελεί μια όχι εύφορη κοιλάδα για την ανάπτυξη συκγκειρμένων τύπων βακτηρίων. Τα βακτήρια αυτά μάλιστα είναι ικανά να προκαλέσουν διάφορες λοιμώξεις στον οργανισμό σας και κανένα αλκοολούχο ρόφημα δεν είναι αρκετά ισχυρό ώστε να τα σκοτώσει. Εκτός από ένα.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο ιατρικό περιοδικό Springer εξέτασε τους τύπους βακτηρίων που μπορούν να επιβιώσουν στον πάγο. Τα κακά νέα είναι ότι 31 είδη των βακτηρίων βρέθηκαν στα παγάκια των μπαρ -συμπεριλαμβανομένων των μολυσματικών ψευδομονάδες (μπορεί να προκαλέσει δερματικές λοιμώξεις και λοιμώξεις του αναπνευστικού ), σταφυλόκοκκο, βακίλους (ένοχοι για συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης) και τα βακτήρια που προκαλούν μηνιγγίτιδα

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ποτό!

Οι ερευνητές εξέτασαν πόσο ανθεκτικά είναι τα βακτηρίδια τοποθετώντας τον μολυσμένο πάγο σε διάφορα ποτά. Οι θερμοκρασίες κατάψυξης δεν τους σκότωναν. Η βότκα δεν σκότωσε κανένα από αυτά. Η Coca-Cola σκότωσε τον τις ψευδομονάδες και τους βακίλους . Το Ουίσκι, όμως, τα σκότωσε όλα.

Βεβαίως, η ύπαρξη των βακτηρίων δεν σημαίνει απαραιτήτως πως θα νοσήσετε από αυτά, αλλά γιατί να μη φυλάμε τα ρούχα μας, τώρα μάλιστα που ξέρουμε την αλήθεια;

Γιατί πρέπει να βάζουμε νερό στο ουίσκι;

Γιατί πρέπει να βάζουμε νερό στο ουίσκι;

Πολλοί πίνουν το ουίσκι τους σκέτο ενώ άλλοι επιλέγουν να βάλουν νερό! Ποιο είναι όμως το καλύτερο; Γιατί πρέπει να βάζουμε νερό στο ουίσκι;

Είναι και εκείνοι που βάζουν coca-cola κάτι που δεν είναι και πολύ καλό!

Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο ερευνητικό περιοδικό “Scientific Reports”, το νερό στο ουίσκι είναι η καλύτερη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε. “Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έτσι έχει καλύτερη γεύση”, δήλωσε ο χημικός Björn Karlsson, επικεφαλής της έρευνας. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι λίγο ακόμη «νέρωμα» του ουίσκι, πέρα από αυτό που έχει γίνει κατά την εμφιάλωσή του, βελτιώνει τη γεύση του.

Ουίσκι νερό

Η προσθήκη νερού -σε σημείο που η περιεκτικότητα του ουίσκι να πέφτει στο 25% έως 27%- φαίνεται πως διευκολύνει τη συγκέντρωση στην επιφάνεια του ποτού των γευστικών ουσιών που το βοηθούν να απελευθερώνει ένα πλούσιο μείγμα αρωμάτων. Άλλωστε, η βρετανική λέξη «ουίσκι » (whiskey) προέρχεται από την κελτική γαελική λέξη «uisge» που σημαίνει «νερό».Δεν υπάρχει ωστόσο ακριβής συνταγή για το πόσο νερό βελτιστοποιεί τη γεύση του ουίσκι, σύμφωνα με τον Karlsson.

Την ίδια άποψη φαίνεται να έχει και ο bartender του Spiti cocktail bar στο Χαλάνδρι, Σίμος Ταγαράς, ο οποίος υποστηρίζει πως μερικές σταγόνες νερού στο ποτό μπορούν να σταματήσουν την ιδιότητα του αλκοόλ να “καίει-παραλύει” τους θύλακες της μύτης και της γλώσσας που σχετίζονται με την όσφρηση και τη γεύση αντίστοιχα. “Η προσθήκη νερού προκαλεί διάσπαση των αμινοξέων δημιουργώντας μία μικρή χημική αντίδραση όπου απελευθερώνει νέες χημικές ενώσεις που ονομάζονται εστέρες, δηλαδή αρώματα”, λέει χαρακτηριστικά.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share