Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019

Βρίσκονται μέσα στο σπίτι σου και τις αγνοείς: Αυτές είναι οι 13 μεγαλύτερες πηγές μικροβίων!

Προσοχή!

9 Αυγούστου 2019 15:21
Βρίσκονται μέσα στο σπίτι σου και τις αγνοείς: Αυτές είναι οι 13 μεγαλύτερες πηγές μικροβίων!

Αν σε ρωτήσει κανείς ποια είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι σου οι πιθανές απαντήσεις που θα δώσεις είναι η τουαλέτα ή ο κάδος σκουπιδιών. Αυτό είναι το αντικείμενο στην κουζίνα με τα περισσότερα μικρόβια!

Θα σε εξέπλησσε το γεγονός ότι τα μικρόβια και τα βακτήρια υπάρχουν σε πράγματα που χρησιμοποιείς συνέχεια; Είναι μία πολύ άσχημη σκέψη αλλά είναι καλό να ξέρεις για να μπορείς να πράξεις καταλλήλως.

1. Μαξιλάρι
Επειδή τα μαξιλάρια είναι γεμάτα μικρόβια καλό είναι να χρησιμοποιείς θήκες για μαξιλάρια έτσι ώστε να τα καλύπτεις καλά μέσα από τις μαξιλαροθήκες.

2. Τηλεκοντρόλ
Σκέψου απλά όλα όσα κάνεις πριν πιάσεις το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης ή και κατά τη διάρκεια. Όταν είσαι άρρωστη το τηλεκοντρόλ γίνεται ο καλύτερός σου φίλος. Μόνο αυτό να σκεφτείς καταλαβαίνεις πόσα μικρόβια υπάρχουν πάνω σε αυτό το αντικείμενο.

3. Οδοντόβουρτσα
Αυτό μπορεί να είναι τρομακτικό λόγω του ότι η οδοντόβουρτσα μπαίνει στο στόμα σου καθημερινά. Παρόλα αυτά είναι ένα από τα αντικείμενα που συγκεκτρώνουν πολλά μικρόβια. Η λύση είναι μία: Προσπάθησε να αντικαθιστάς την οδοντόβουρτσά σου κάθε τρεις μήνες ή να την πλένεις που και που στο πλυντήριο πιάτων.

Αποτέλεσμα εικόνας για οδοντοβουρτσα

4. Ποτηράκι οδοντόβουρτσας
Βάζε την οδοντόβουρτσα σου όσο πιο μακριά από την τουαλέτα γίνεται. Είναι απαίσιο να το σκεφτείς αλλά όταν τραβάς το καζανάκι σταγόνες νερού πετάγονται τριγύρω από τη λεκάνη. Έτσι, αν έχεις την οδοντόβουρτσά σου κοντά στην τουαλέτα τότε κάποια από τα σταγονίδια σίγουρα θα πετάγονται πάνω της.

5. Πληκτρολόγιο υπολογιστή
Αυτό είναι ένα ακόμα αντικείμενο του σπιτιού το οποίο αγγίζεις καθημερινά αλλά καθαρίζεις πολύ σπάνια. Απλά θυμήσου να το καθαρίζεις όσο πιο συχνά γίνεται. Προσπάθησε να μην τρως πάνω από τον υπολογιστή σου και να πλένεις τα χέρια σου πριν ακουμπήσεις το πληκτρολόγιο

6. Μπανιέρα
Φανταζόσουν ότι το μέρος που καθαρίζεις το σώμα σου είναι εξίσου καθαρό; Λάθος! Η μπανιέρα δεν καθαρίζεται από μόνη της αλλά χρειάζεται συχνό πλύσιμο χωρίς να είσαι εσύ μέσα.

7. Σφουγγάρι
Το σφουγγάρι της κουζίνας μπορεί να είναι πολύ πιθανή πηγή μικροβίων. Μην ανησυχείς όμως.. Το πρόβλημα έχει μία πολύ απλή λύση: Βάζε το σφουγγάρι σου στο φούρνο μικροκυμμάτων και άφηνέ το για ένα λεπτό ύστερα από κάθε χρήση.

8. Καφετιέρα
Βάζε μηλόξυδο και ζεστό νερό στην καφετιέρα σου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

9. Πλυντήριο ρούχων
Πλένε τα ρούχα σου με τη σωστή σειρά. Πλένε πρώτα τα λευκά σου (τα εσώρουχα έχουν τα περισσότερα μικρόβια) και έπειτα συνέχισε με τα υπόλοιπα ρούχα σου. Μία φορά το μήνα βάζε ένα πλυντήριο χωρίς ρούχα μέσα έτσι ώστε να καθαρίζει με το σκέτο νερό και το σαπούνι.

10. Ξύλο κοπής
Το ωμό κρέας μπορεί να παράγει σαλμονέλα και έτσι τα ξύλα κοπής είναι τεράστια πηγή βακτηρίων. Για το λόγο αυτό πρέπει να πλένονται καθημερινά.

11. Κουρτίνα μπάνιου
Όταν κάνεις μπάνιο οι κουρτίνες βρέχονται και συνήθως μένουν βρεγμένες για πολύ ώρα μετά το μπάνιο σου. Μία βρεγμένη κουρτίνα τείνει να μαζεύει μούχλα. Θυμήσου να στεγνώνεις την κουρτίνα της μπανιέρας σου με μία πετσέτα μετά από κάθε χρήση.

12. Πετσέτες
Προσπάθησε να μη μοιράζεσαι τις πετσέτες των χεριών σου με κανέναν και να πλένεις τις πετσέτες σου μία φορά την εβδομάδα με ζεστό νερό.

13. Φούρνος μικροκυμμάτων
Είναι λογικό το γεγονός ότι ο φούρνος μικροκυμμάτων είναι μεγάλη πηγή μικροβίων και πρέπει να καθαρίζεται συχνά. Μην ξεχνάς ότι και το εξωτερικό του φούρνου είναι γεμάτο μικρόβια και πρέπει να καθαρίζεται και αυτό.

Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία- Δεν πρέπει ποτέ να φοράτε τα καινούρια ρούχα πριν τα πλύνετε!

Τα ρούχα στα καταστήματα δοκιμάζονται από πολλούς ανθρώπους, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται μικρόβια μετά από κάθε δοκιμή.

Πέρα από τα μικρόβια που μεταφέρονται από άνθρωπο σε άνθρωπο, όταν φοράμε καινούρια ρούχα χωρίς να τα πλένουμε, εκθέτουμε το σώμα μας σε χημικές ουσίες που βρίσκονται στα διάφορα υφάσματα.

Η Λάνα Χογκ, η οποία δραστηριοποιείται στη βιομηχανία υφασμάτων, προειδοποιεί ότι οι βαφές υφασμάτων δεν είναι φιλικές προς το δέρμα και προκαλούν συχνά ερεθισμούς.

Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία- Δεν πρέπει ποτέ να φοράτε τα καινούρια ρούχα πριν τα πλύνετε!

Όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα ή προδιάθεση σε δερματικές παθήσεις, όπως δερματίτιδα, είναι απαραίτητο να πλένουν τα καινούρια ρούχα πριν τα φορέσουν.

Ανεξάρτητα από τις χημικές ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα, τα ρούχα που βρίσκονται για αρκετό καιρό στα καταστήματα, έχουν δοκιμαστεί από πολλούς ανθρώπους.

Αυτό σημαίνει ότι το ρούχο "κουβαλάει" νεκρά δερματικά κύτταρα και τρίχες και αυτό μόνο στη σκέψη, δεν είναι καθόλου ευχάριστο.

Πώς να στεγνώσετε γρήγορα τα ρούχα σας τις βροχερές μέρες!

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι των χειμώνα, είναι το στέγνωμα των ρούχων.

Ο καιρός δεν βοηθάει με τις ασταμάτητες βροχές και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Όσοι λοιπόν, δεν έχετε στεγνωτήριο στο σπίτι σας και θέλετε τα ρούχα σας γρήγορα πίσω στη ντουλάπα σας καθαρά και στεγνά, εμείς θα σας προτείνουμε μερικούς απλούς τρόπους για να το καταφέρετε.

Πως να στεγνώσετε γρήγορα τα ρούχα σας τις βροχερές μέρες!
1.Αφού βγάλετε τα ρούχα σας από το πλυντήριο και πριν τα απλώσετε βάλτε μέσα στη λεκάνη μια στέγνη ,βαμβακερή πετσέτα για να ρουφήξει την περιττή υγρασία...

2.Απλώστε κατευθείαν τα ρούχα σας αφού τα βγάλετε από το πλυντήριο, μην αφήνετε τον χρόνο να περνάει κ την υγρασία να εισχωρεί στα ρούχα...

3.Τινάξτε καλά τα ρούχα πριν το άπλωμα...
Βάλτε το πλυντήριο αν έχετε τη δυνατότητα, το πρωί. Το βράδυ έχει πάντα περισσότερη υγρασία και κάνει το στέγνωμα ακόμα πιο δύσκολο...

4.Αφού τελειώσει το πλυντήριο, ξανά βάλτε τα στο πρόγραμμα στυψίματος για άλλη μια φορά,ώστε να αποβάλουν ακόμα περισσότερο νερό...

5.Αφήστε χώρο ανάμεσα στα ρούχα καθώς τα απλώνετε, για να μπορέσουν να στεγνώσουν πιο γρήγορα. Επίσης θα βοηθήσει πολύ το να τα κρεμάσετε ανάποδα.

6.Μόλις νυχτώσει μαζέψτε τα ρούχα σας, αν ακόμα είναι νωπά σιδερώστε τα και αφήστε τα διπλωμένα, ώστε να φύγει τελείως η υγρασία ...

7.Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να στεγνώσετε τα ρούχα σας μέσα στο σπίτι, δημιουργείται μούχλα στον αέρα που μπορεί να προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο, άσθμα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα. Αν θέλετε να κάνετε κάτι πιο δραστικό , μπορείτε να αγοράσετε θερμαινόμενες απλώστρες για γρηγορότερα αποτελέσματα. Να σας θυμίσουμε όλους τους Σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί το στέγνωμα των ρούχων μέσα στο σπίτι!

Πως να οργανώσετε σωστά την ντουλάπα σας για πιο εύκολη χρήση!

Μην το το αμελήσετε για πολύ καιρό, διότι την επόμενη φορά που θα επιχειρήσετε να το κάνετε θα είναι απίστευτα χρονοβόρο. Πρώτα απ’όλα πριν ξεκινήσετε θα πρέπει να αφαιρέσετε τα ρούχα που δεν φοράτε και να τα δωρίσετε. Στη συνέχεια ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για μια οργανωμένηντουλάπα,ώστε να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να βρείτε αυτό που ψάχνετε, χωρίς να χάνετε καθόλου χρόνο...

1. Αδειάστε τη ντουλάπα σας και τοποθετήστε τα ρούχα στις κρεμάστρες, ανά είδος ή ανά χρώμα και δίπλα δίπλα, τα παντελόνια όλα μαζί, οι ζακέτες το ίδιο και πάει λέγοντας...

2. Βάλτε τα ρούχα που φοράτε πιο συχνά σε μια άκρη που να μην επηρεάζει τα υπόλοιπα ρούχα ώστε αυτα που δεν έχετε φορέσει να μένουν πάντα τακτοποιημένα...

3. Τα αξεσουάρ σας αποθηκεύστε τα κάπου αλλού. Σε κάποιο συρτάρι ίσως και αν αυτό είναι αδύνατο χρησιμοποιείστε κουτιά και τοποθετήστε τα ανά είδος τα Μαντίλια, τις ζώνες, τις τσάντες,τα κασκόλ και τις γραβάτες σας...

4. Ανακυκλώστε τα ρούχα σας.Για κάθε καινούργιο κομμάτι που προσθέτετε στην ντουλάπα σας φροντίστε να το βάλετε στη θέση κάποιου άλλου που δεν φέρατε συχνά κ εκείνο δωρίστε το. Μη γεμίζετε τη ντουλάπα σας με ρούχα που δεν έχετε σκοπό να φορέσετε ποτέ ξανά .

Πως να οργανώσετε σωστά την ντουλάπα σας για πιο εύκολη χρήση

5. Μην βάζετε φορεμένα ρούχα ξανά μέσα στην ντουλάπα, θα αλοιωθεί η φρεσκάδα των ρούχων που δεν έχετε φορέσει.

6. Όσο κουραστικό και ακούγεται διπλώστε καλά τα ρούχα σας γιατί εκτός από μια συμμαζεμένη ντουλάπα βοηθούν και στην εξοικονόμηση του χώρου.

7. Αφού καθαρίσετε καλά τη ντουλάπα σας προσθέστε αρωματικά και αντισκωριακά για να δώσετε μια φρέσκα τα στη ντουλάπα σας...

8. Τέλος πολύ σημαντικό είναι να διατηρήσετε τη ντουλάπα σας σε αυτή την κατάσταση για να το καταφέρετε αυτό θα πρέπει κάθε φορά που χρησιμοποιείτε κάποιο ρούχο να το ξανά βάζετε στη θέση του για να γίνει η σχέση σας με τα ρούχα σας πιο εύκολη και πιο εύχρηστη.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share