Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τι μουσική να βάζετε για να μην σας τσιμπάνε τα κουνούπια! (Video)

Ιδού η απάντηση!

3 Αυγούστου 2019 13:58
Τι μουσική να βάζετε για να μην σας τσιμπάνε τα κουνούπια! (Video)

Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη, για να μην σας τσιμπάνε τα κουνούπια πρέπει να ακούγεται στον χώρο σας ηλεκτρονική μουσική και συγκεκριμένα, το είδος “dubstep” που παίζει ο Αμερικανός καλλιτέχνης Skrillex! Το απίστευτο κόλπο με τον ανεμιστήρα για να εξοντώνετε τα κουνούπια

Ήχος και κουνούπια

Ο ήχος είναι "ζωτικής σημασίας για την αναπαραγωγή, την επιβίωση και τη διατήρηση πληθυσμού πολλών ζώων", υποστηρίζει μια διεθνής ομάδα επιστημόνων που ειδικεύονται στα κουνούπια και τις ασθένειες που μεταφέρουν.

Υποχρέωσαν ενήλικα κουνούπια του είδους Aedes aegypti, γνωστό και ως το κουνούπι του κίτρινου πυρετού, να μείνουν σε χώρο που ακουγόταν ηλεκτρονική μουσική για να δουν αν ο ήχος θα μπορούσε να λειτουργήσει ως απωθητικό.

Το κομμάτι “Scary Monsters and Nice Sprites” του Skrillex επιλέχθηκε λόγω του συνδυασμού πολύ υψηλών και πολύ χαμηλών συχνοτήτων που περιέχει.

"Στα έντομα, οι δονήσεις χαμηλής συχνότητας διευκολύνουν τις σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις, ενώ ο θόρυβος διαταράσσει την αντίληψη των σημάτων από μέλη του ίδιου είδους (κουνουπιών)", ανέφεραν οι επιστήμονες με σχετική τους δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Acta Tropica.

Τα θηλυκά ενήλικα κουνούπια (εκείνα που μας τσιμπάνε δηλαδή) φάνηκε να... διασκεδάζουν με την μουσική του Skrillex και έκαναν επιθέσεις πολύ λιγότερο συχνά και με μικρότερη ένταση σε σχέση με ίδια κουνούπια που βρίσκονταν σε ένα περιβάλλον χωρίς μουσική dubstep.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι τα κουνούπια που εκτέθηκαν στο εν λόγω τραγούδι αναπαράγονταν πολύ πιο αραιά.

Skrillex το... απωθητικό κουνουπιών

Η παρατήρηση ότι μια τέτοια μουσική μπορεί να καθυστερήσει την επίθεση των κουνουπιών, να μειώσει την επιθυμία τους για αίμα και να διαταράξει την αναπαραγωγή τους, προσφέρει νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη μέτρων προσωπικής προστασίας και ελέγχου κατά των ασθενειών που μεταδίδονται από το κουνούπι Aedes, τα οποία μέτρα βασίζονται στην μουσική.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα δείτε να σας... κυκλώνουν τα κουνούπια, βάλτε να παίζει κάτι σαν αυτό...

Κουνούπια τέλος: Αυτό είναι το μυστικό για να απαλλαγείτε μια για πάντα!

Δυόσμος, λεβάντα, μέντα, δεντρολίβανο, βασιλικός, λεμονόχορτο ενώνουν τις δυνάμεις τους εναντίον των ενοχλητικών κουνουπιών και κάνουν το καλοκαίρι μας πιο όμορφο και, φυσικά, πολύ πολύ μυρωδάτο!

Η κλίση σας στην κηπουρική θα αποδώσει καρπούς αν ήδη φροντίσατε να φυτέψετε σε γλάστρες και παρτέρια μυρωδικά που θα απομακρύνουν με φυσικό τρόπο κουνούπια και παντός είδους ενοχλητικά έντομα. Με τη μία θα απολαμβάνετε όμορφο περιβάλλον αλλά και αρωματικά βότανα που θα νοστιμίζουν τα πιάτα σας.

Τα φυτά που θεωρούνται εντομοαπωθητικά είναι ο βασιλικός, η λεβάντα, το δεντρολίβανο, ο δυόσμος, η μέντα, η καλέντουλα, το λεμονόχορτο, η σιτρονέλα και η πετούνια. Τα συγκεκριμένα αρωματικά φυτά δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, παρά μόνο λίγο νεράκι.

Χρήσιμα tips για καλύτερο αποτέλεσμα

Θα χρειαστεί, ωστόσο, να ακολουθήσετε και κάποιους άλλους κανόνες για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αποφύγετε να ποτίζετε το βράδυ τα φυτά σας. Να τα ποτίζετε νωρίς το πρωί για να έχουν την υγρασία που απαιτείται και να αντεπεξέλθουν στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης, φροντίστε να σκουπίζετε ή να σφουγγαρίζετε τα σημεία στην αυλή ή τη βεράντα σας όπου μαζεύονται και λιμνάζουν νερά μετά το πότισμα. Αυτό θα κρατήσει μακριά τα κουνούπια.

Αυτά τα φυτά διώχνουν τα κουνούπια!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share