Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κυτταρίτιδα: Αυτός είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να την «διώξετε» από το σώμα σας (Video)

Ποιο το μυστικό;

1 Αυγούστου 2019 18:45
Κυτταρίτιδα: Αυτός είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να την «διώξετε» από το σώμα σας (Video)

Κυτταρίτιδα. Ένα από τα πιο ενοχλητικά και κοινά προβλήματα σωματικής ομορφιάς για άντρες και γυναίκες, αν και για τις γυναίκες είναι, φυσικά, πιο “ευαίσθητο” θέμα. Χριστίνα Μπόμπα με κυτταρίτιδα! Οι αρετουσάριστες αποκλειστικές φωτογραφίες!

Πρώτα απ' όλα πρέπει να ξέρετε ότι ΟΛΟΙ έχουν κυτταρίτιδα. Δεν είναι κάτι από το οποίο μπορείτε να απαλλαγείτε εύκολα (εκτός και αν καταφύγετε σε χειρουργική επέμβαση, αλλά αυτό είναι φυσικά πολύ ακριβό). Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί φυσικοί τρόποι για να μειώσετε αισθητά την κυτταρίτιδα.

Αυτή η μέθοδος, ειδικότερα, είναι φθηνή και τόσο απλή, που μπορείτε εύκολα να την κάνετε στο σπίτι!

Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγος καφές (που μπορεί απλά να έχει ξεμείνει αφότου φτιάξατε καφέ φίλτρου και θα τον πετάγατε στα σκουπίδια!), μερικά φύλλα μέντας τσαγιού, λίγο έλαιο από λιναρόσπορο και κρέμα για... αιμορροΐδες!

Ναι, ακούγεται παράξενο, αλλά είναι αποτελεσματικό. Η κρέμα για αιμορροΐδες κάνει “θαύματα” στην μείωση της φλεγμονής (που οδηγεί στην κυτταρίτιδα) και συσφίγγει το δέρμα.

1.Ανακατέψτε τους χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ, το τσάι, το έλαιο και την κρέμα σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν σε μορφή πάστας.

2.Απλώστε το μείγμα στην περιοχή που θέλετε. Φροντίστε να μην το τρίβετε στο δέρμα. Απλά να το απλώσετε χρειάζεται.

3.Τυλίξτε την περιοχή σε πλαστική μεμβράνη και έναν ελαστικό επίδεσμο.

4.Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά προτού το αφαιρέσετε.

Γιατί δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα;

Αν προσπαθείτε να εξαλείψετε την αντιαισθητική κυτταρίτιδα χωρίς επιτυχία, μπορεί να παίζουν ρόλο περισσότεροι παράγοντες από ό,τι νομίζατε ως τώρα.

Ορισμένες τροφές μπορεί να αποτελούν εμπόδια στο στόχο σας. Ας δούμε τι μπορεί να σας εμποδίζει να εξαλείψετε την ενοχλητική κυτταρίτιδα.

Πιθανώς έχετε ήδη δοκιμάσει σχεδόν κάθε θεραπεία για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας χωρίς καμία τύχη.

Ανεξάρτητα από τα χρήματα που ξοδεύετε ή τον αριθμό των προϊόντων που δοκιμάζετε, η κυτταρίτιδα δεν λέει να φύγει. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για μερικούς από τους πιθανούς λόγους για τους οποίους η κυτταρίτιδα δεν φεύγει, έτσι ώστε να εξετάσετε καλύτερα την περίπτωσή σας και να εξαφανίσετε αυτό το πρόβλημα μια για πάντα.

Προσωπική αντιμετώπιση κατά της κυτταρίτιδας

Δεν είναι όλοι οι τύποι κυτταρίτιδας ίδιοι, επομένως δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο. Ενώ κάποια μέθοδος μπορεί να είναι εκπληκτική για μια γυναίκα, μπορεί να μην έχει αποτέλεσμα για κάποια άλλη.

Για το λόγο αυτό πρέπει να βρείτε ποιοι είναι οι διαφορετικοί παράγοντες που επηρεάζουν την κυτταρίτιδά σας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλίσετε αποτελέσματα χωρίς να κάνετε περιττές θυσίες.Αν και μπορούμε να πούμε ότι ένας υγιεινός τρόπος ζωής συμβάλλει στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας, το να γνωρίζουμε την ακριβή αιτία της μπορεί να μας βοηθήσει να την εξαλείψουμε πιο γρήγορα.

Υπερβολική κατανάλωση αλατιού

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού ευθύνεται για πολλά προβλήματα όταν πρόκειται για την υγεία καθώς και για την αισθητική.! Το αλάτι, αν καταναλώνεται συχνά, αυξάνει την κατακράτηση υγρών και επιδεινώνει την κυτταρίτιδα, έτσι δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την εξάλειψή της.

Ακόμα και αν δεν καταναλώνετε πολλές αλμυρές τροφές, υπάρχουν τεράστιες ποσότητες αλατιού κρυμμένες στα έτοιμα φαγητά. Σε αυτά περιλαμβάνονται η πίτσα, το τυρί, οι κονσερβαρισμένες τροφές, τα τουρσιά, οι ξηροί καρποί κ.λπ..Μειώστε την κατανάλωση αυτών των προϊόντων όσο το δυνατόν περισσότερο και καταναλώνετε μονάχα μικρές ποσότητες θαλασσινού αλατιού.

Κακή διατροφή

Μία από τις πιο σημαντικές αιτίες της κυτταρίτιδας είναι η διατροφή. Πέρα από την υπερβολική κατανάλωση αλατιού, που αποτελεί έναν από τους πιο αποφασιστικούς παράγοντες, θα πρέπει να γνωρίζετε και τους άλλους παράγοντες που επιδρούν αρνητικά στην κυτταρίτιδα.Ραφιναρισμένα σιτηρά: να επιλέγετε πάντα πλήρη δημητριακά πλούσια σε ίνες και άλλες θρεπτικές ουσίες.Λευκή ζάχαρη: βγάλτε τη λευκή ζάχαρη από τη διατροφή σας και, αντί γι’αυτή, καταναλώνετε μέλι, καστανή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και στέβια με μέτρο.

Υδρογονωμένα λιπαρά, όπως η μαργαρίνη και οι τηγανητές τροφές: αντικαταστήστε τες με υγιεινά λιπαρά όπως το ελαιόλαδο, το έλαιο καρύδας, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, το αβοκάντο κ.λπ..Καφές: το πράσινο τσάι αποτελεί μια υγιεινή εναλλακτική και διαθέτει επίσης ιδιότητες κατά της κυτταρίτιδας.Οινοπνευματώδη ποτά: αν θέλετε κάποιο διεγερτικό ή ενεργειακό προϊόν, φτιάξτε το δικό σας χυμό ή smoothie με φρούτα και λαχανικά στο σπίτι.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share