Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021

Πως να κόψετε τα μαλλιά σας ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας!

Διαλέξτε κούρεμα!

24 Ιουλίου 2019 15:07
Πως να κόψετε τα μαλλιά σας ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας!

Αν έχετε αποφασίσει να κάνετε τη μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά σας, πρώτα απ’όλα θα πρέπει να ξέρετε το σχήμα του προσώπου σας ,που συνήθως το καταλαβαίνουμε από τη θέση και το σχήμα του πιγουνιού. Διαβάστε όμως και τα 4+1 λάθη που κάνετε όταν κοιμάστε και κάνουν κακό στα μαλλιά σας!

Πριν κάνετε το μεγάλο βήμα και φυσικά για να μην το μετανιώσετε θα πρέπει να διαλέξετε ένα κούρεμα το οποίο να αναδεικνύει το πρόσωπο σας όσο περισσότερο γίνεται.

Πως να κόψετε τα μαλλιά σας ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας!

1.Οβάλ πρόσωπο

Αν έχετε οβάλ πρόσωπο είστε τυχερές διότι σας ταιριάζουν σχεδόν όλα. Μπορείτε να επιλέξετε από μακρύ καρέ μέχρι μακριά μαλλιά και αφέλειες, αν φυσικά δεν έχετε πολύ μικρο μέτωπο. Σας πάνε οι μπούκλες αλλά και τα ίσια μαλλιά. Αν το πρόσωπο σας είναι πολύ μικρο προσέξτε να μην δίνετε υπερβολικό όγκο.

2.Τετράγωνο πρόσωπο

Στο τετράγωνο πρόσωπο αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να ‘’μαλακώσετε’ τις γωνίες σας. Προτιμήστε τα μακριά μαλλιά, τις αφέλειες και τη χωρίστρα στη μέση με έναν ελαφρύ όγκο. Αποφύγετε τα κοντά χτενίσματα.

3. Μακρύ πρόσωπο

Στο μακρύ πρόσωπο προτιμήστε το κούρεμα μέχρι το ύψος των ώμων σας, φράντζα αλλά και αφέλειες αποφύγετε τα έντονα κοψίματα και το κοντά μαλλιά τα οποία θα κάνουν το πρόσωπο σας να φαίνεται ακόμα πιο μακρύ απ΄ότι είναι επίσης δώστε λίγο όγκο στο μαλλιά σας στο πλάι.

4. Στρογγυλό πρόσωπο

Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο κόψτε το μαλλί σας σε έντονες μύτες μέχρι το ύψος του πιγουνιού. Δοκιμάστε καρέ σε διάφορα μήκη και δώστε όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού σας, ώστε να φαίνεται πιο στενό και δείχνει μακρύτερο το πρόσωπο σας. Σας ταιριάζουν οι ασυμμετρίες και τα φιλαρίσματα.

5. Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Αν έχετε πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς επιλέξτε ένα κοντό κούρεμα με κοντή φράντζα, χωρίς όγκο, με έντονες μύτες που ανοίγουν στο ύψος του πιγουνιού, ώστε να ισορροπήσει το σχήμα.

Extra tips :

1. Αν έχετε μεγάλο μέτωπο προτιμήστε τις αφέλειες και τις φράντζες

2. Αν έχετε ψηλό λαιμό αποφύγετε το κοντό καρέ

3. Αν έχετε μεγάλη μύτη επιλέξτε τις μακριές αφέλειες.

4. Αν έχετε μικρο πρόσωπο δώστε λίγο όγκο στο μαλλί σας ώστε να φαίνεται πιο μεγάλο.

Πως να βάψετε τα μαλλιά σας μόνες σας στο σπίτι!

Για όλες τις γυναίκες τα μαλλιά παίζουν μεγάλο ρόλο και στην εμφάνιση αλλά και στη στην ψυχολογία. Η επίσκεψη στο κομμωτήριο από πολλές θεωρείται μια διαδικασία που είναι αναγκασμένες να ακολουθήσουν.

Φυσικά όμως το θέαμα ενός απεριποίητου μαλλιού δεν είναι και ότι καλύτερο. Μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά σας μόνες σας στο σπίτι γρήγορα και εύκολα ,αφού όλο και περισσότερες είναι εκείνες που ακολουθούν αυτή την τακτική πλέον.

Πως να βάψετε τα μαλλιά σας μόνες σας στο σπίτι!

Μπορείτε λοιπόν, να καταφέρετε να βάψετε μόνες σας τα μαλλιά σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα…

Θα χρειαστείτε :

Βαφή μαλλιών

-Οξυζενέ

-Mπολ – πινέλο

-Γάντια μιας χρήσης

-Μια πετσέτα

- Μια Χτένα

-Βαζελίνη

-Κλάμερ

-Σαμπουάν

-Conditioner (κρέμα μαλλιών)

H Διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι η εξής :

1. Εφαρμόστε τη βαζελίνη περιμετρικά του μετώπου και των αυτιών, ώστε να προστατέψετε την επιδερμίδα κοντά στις ρίζες των μαλλιών σας.

2. Χτενίστε τα μαλλιά σας καλά και απλώστε την πετσέτα στους ώμους σας.

3. Τοποθετήστε το προϊόν στο μπολ . Τη βαφή σας και το οξυζενέ και ανακαταψτε τα πάρα πολύ καλά.

4. Χωρίστε τα μαλλιά σας σε 4 μέρη. Κάντε μια χωρίστρα από το μέτωπο μέχρι τον αυχένα και στη συνέχεια χωρίστε οριζόντια άλλες 2 τούφες…

5. Απλώστε τη βαφή εφαρμόζοντας πρώτα στις ρίζες και στη συνέχεια στο υπόλοιπο μαλλί σας, μόλις τοποθετήσετε όλη τη βαφή , κάντε ένα ελαφρύ μασάζ στο κεφάλι σας για να απλωθεί παντού… Προσοχή: Αν τοποθετήστε πρώτα τη βαφή στις μπροστινές τούφες μαλλιών και στις 2 και μετά συνεχίστε με τις πίσω.

6. Περιμένετε περίπου 30-40 λεπτά και λούστε τα μαλλιά σας πολύ καλά.Κατά προτίμηση 2 φορές και με άφθονο νερό. Στη συνέχεια τοποθετήστε τη μαλακτική κρέμα ,αφήστε την 5 λεπτά και ξεβγάλτε τα μαλλιά σας...

Tips:
-Αφήστε για 1 με 2 ημέρες τα μαλλιά σας άλουστα πριν τη βαφή

-Κατά την εφαρμογή της βαζελίνης προσέξτε να μην ακουμπήσετε τις ρίζες των μαλλιών, γιατί δεν θα πιάσει η βαφή.

-Τα γκρίζα μαλλιά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να απορροφήσουν το χρώμα.

-Προτιμήστε ένα 20άρι οξυζενέ γιατί τα πιο δυνατά οξυζενέ ταλαιπωρούν τα μαλλιά.

-Αν η βαφή δεν έχει καθαρίσει από τα σημεία της επιδερμίδας, βάλτε σε ένα βρεγμένο βαμβάκι λίγη στάχτη και τρίψτε καλά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share