Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε μια φέτα καρπούζι κάθε μέρα για μία εβδομάδα!

Θαυματουργό!

23 Ιουλίου 2019 14:24
Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε μια φέτα καρπούζι κάθε μέρα για μία εβδομάδα!

Καλοκαίρι χωρίς καρπούζι γίνεται; Δεν γίνεται. Είναι το πιο αναζωογονητικό και δροσιστικό φρούτο της εποχής.

Εκτός όμως από την άμεση ενυδάτωση που προσφέρει, γνωρίζετε ότι διαθέτει και άλλα πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία; Στην περίπτωση που το απολαμβάνετε καθημερινά, κάνετε αναμφισβήτητα ένα πολύτιμο δώρο στον οργανισμό σας.

Εδώ Είναι Τα Κορυφαία Οφέλη Που Διαθέτει Το καρπούζι για την υγεία!

Διατηρεί τους νεφρούς υγιείς.
Μάχεται ενάντια στον καρκίνο.
Βελτιώνει την υγεία των ματιών.
Αντιμετωπίζει την ανικανότητα
Ενισχύει τις εγκεφαλικές λειτουργίες.
Προάγει την καλή υγεία της καρδιάς.
Μειώνει τις φλεγμονές.
Καταπολεμά την κατάθλιψη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί:

Αυτές οι τροφές υπόσχονται να σου "κάψουν" το λίπος!

Για να χάσεις κιλά δεν χρειάζεται να πεινάς. Αντιθέτως, πρέπει να τρως σωστά τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα. Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα με τις απαραίτητες τροφές που θα σε βοηθήσουν να κάψεις λίπος:

Γιαούρτι
Το γιαούρτι βοηθά στην απώλεια βάρους χάρη στις πρωτεΐνες που περιέχει. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η πρωτεΐνη δεν αποβάλλεται αμέσως από τον οργανισμό και αυτό βοηθά να διατηρήσουμε την αίσθηση του κορεσμού. Παράλληλα, ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες κατά το μεταβολισμό των πρωτεϊνών σε σύγκριση με τους υδατάνθρακες.

Κανέλα

Σύμφωνα με μελέτες, η κανέλα βοηθά στη σταθεροποίηση του επιπέδου της γλυκόζης στο αίμα. Αυτό μπορεί να περιορίσει την όρεξη, ειδικότερα σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2. Μπορούμε να επωφεληθούμε από την κανέλα εάν την προσθέσουμε στον καφέ, στο τσάι ή το γιαούρτι, χωρίς να πάρουμε περιττές θερμίδες.

Καυτερή πιπεριά

Η καυτερή πιπεριά περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται καψαϊκίνη, η οποία περιορίζει την όρεξη και επιταχύνει το μεταβολισμό για σύντομο χρονικό διάστημα.

Φαγόπυρο: To νέο superfood! Αν δεις τα ωφέλη του θα θες να το φας τώρα!

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι βοηθά στην απώλεια βάρους, καθώς ενεργοποιεί την καύση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Επίσης, το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, οι οποίες ενισχύουν το μεταβολισμό. Μπορείτε να καταναλώνετε άφθονο πράσινο τσάι κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε κρύο είτε ζεστό.

Grapefruit

Το απολαυστικό αυτό φρούτο βοηθά στην αίσθηση κορεσμού χωρίς περιττές θερμίδες. Αυτό οφείλεται στις μεγάλες ποσότητες διαλυτών ινών, οι οποίες αφομοιώνονται αργά από τον οργανισμό. Μισό γκρέιπφρουτ ή ένα ποτήρι χυμός γκρέιπφρουτ πριν από ένα γεύμα βοηθά να περιορίσετε τις θερμίδες που θα καταναλώσετε στη συνέχεια.

Καρπούζι

Οι τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο στομάχι και επομένως δεν αισθάνεστε πείνα. Το καρπούζι είναι ένα φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αλλά με λίγες θερμίδες. Επίσης, είναι πηγή μιας αντιοξειδωτικής ουσίας που ονομάζεται λυκοπένιο, ενώ περιέχει επίσης ποσότητες βιταμίνης Α και βιταμίνης C.

Ευχάριστη είδηση: Με αυτές τις τροφές όσο και να φας, δεν παχαίνεις!

Αχλάδι και μήλο

Τα φρούτα αυτά έχουν επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Προτιμήστε τα με τη φλούδα για επιπλέον ποσότητες θρεπτικών ινών, οι οποίες θα σας κρατήσουν μακριά από το ψυγείο για περισσότερη ώρα.

Μούρα

Όπως πολλά άλλα φρούτα, έτσι και τα μούρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες και νερό και επομένως περιορίζουν την όρεξη. Έχουν όμως και ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς είναι πολύ γλυκά και μπορεί να σας αποτρέψουν να αναζητήσετε ένα μπισκότο ή ένα σοκολατάκι.

Γλυκοπατάτα

Σε σύγκριση με μια απλή ψητή πατάτα –στην οποία θα προσθέτατε βούτυρο, τυρί ή μπέικον– η γλυκοπατάτα έχει τόσο γεμάτη γεύση που δε χρειάζεται «ενίσχυση». Έτσι, μπορείτε να αποφύγετε περιττές θερμίδες και λίπη. Επίσης, η γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε κάλιο, βήτα καροτένιο, βιταμίνη C και φυτικές ίνες.

Αυγό

Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση πρωτεΐνης το πρωί βοηθά να καταπολεμήσετε την πείνα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένα αυγό έχει μόλις 75 θερμίδες αλλά περιέχει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης, καθώς και άλλα θρεπτικά συστατικά. Επίσης, ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες κατά την πέψη του αυγού σε σύγκριση με την πέψη των υδατανθράκων.

Καφές

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά το αγαπημένο αυτό ρόφημα πράγματι ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθά στην απώλεια βάρους. Τα οφέλη του καφέ είναι βέβαια βραχυπρόθεσμα και θα πρέπει να προσέξουμε τις επιπλέον θερμίδες ανάλογα με το είδος του καφέ.

Βρώμη

Τα οφέλη της βρώμης είναι διπλά για τον οργανισμό, καθώς είναι πλούσια σε ίνες και νερό. Ο συνδυασμός αυτός προωθεί το αίσθημα κορεσμού. Αποφύγετε τη βρώμη που περιέχει ζάχαρη· μπορείτε να ενισχύσετε τη γεύση της προσθέτοντας κανέλα ή μοσχοκάρυδο.

Σούπα

Η σούπα είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος στην απώλεια βάρους. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και επομένως μας χορταίνει με πολύ λίγες θερμίδες, ενώ είναι ζεστή, κάτι που μας αποτρέπει από το να τη φάμε πολύ γρήγορα. Μπορείτε να επιλέξετε τη σούπα ως ορεκτικό ή ως κυρίως γεύμα, προσθέτοντας ψάρι, κοτόπουλο, λαχανικά ή φασόλια.

Ξύδι

Μελέτες υποδεικνύουν ότι το ξύδι βοηθά στη διαδικασία της λιποδιάλυσης. Προτιμήστε το στη σαλάτα αντί κάποιας σος για να προσθέσετε πλούσια γεύση χωρίς επιπλέον θερμίδες.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι ένα εξαιρετικό σνακ ανάμεσα στα γεύματα, καθώς είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και λιπαρά υγιεινά για την καρδιά. Βοηθούν στην απώλεια βάρους και βελτιώνουν τα επίπεδα χοληστερίνης. Χρειάζεται βέβαια προσοχή ως προς τις ποσότητες.

Ποπ κορν

Τρεις κούπες ποπ κορν μπορεί να μοιάζουν πολλές, ωστόσο περιέχουν ελάχιστες θερμίδες, χωρίς πρόσθετα λιπαρά ή ζάχαρη. Προτιμήστε το αντί για πατατάκια, καθώς είναι πιο υγιεινό και δεν επιβαρύνει τον οργανισμό. Αν, ωστόσο, είναι έτοιμο και γεμάτο βούτυρο, τότε ξέρεις πως δεν είναι ό,τι καλύτερο και σίγουρα δε θα κάψεις λίπος.

Φασόλια

Τα φασόλια περιέχουν πρωτεΐνες και είναι καλή πηγή φυτικών ινών. Έτσι, ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού με λίγες θερμίδες. Επίσης, είναι εύκολο να τα ετοιμάσουμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Μία κούπα φασόλια περιέχει 12 γραμμάρια ίνες, μόλις 4 γραμμάρια λίπος και 15 γραμμάρια πρωτεΐνε.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share