Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πως να κάνετε καθαρισμό προσώπου μόνες σας με απλά βήματα!

Δεν χρειά­ζε­ται να ξο­δέ­ψε­τε χρή­μα­τα!

18 Ιουλίου 2019 13:53
Πως να κάνετε καθαρισμό προσώπου μόνες σας με απλά βήματα!

Σίγουρα δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο σε μια γυναίκα από ένα λαμπερό και απαλό δέρμα. Μη βάζετε σε δεύτερη μοίρα την περιποίηση σας, ξεκινήστε με έναν καλό καθαρισμό προσώπου για να αποκτήσετε ένα καθαρό και λείο δέρμα. Και μια και το καλοκαίρι έχει φτάσει δείτε τις αρνητικές συνέπειες του ήλιου στο δέρμα μας!

Δεν χρειά­ζε­ται να ξο­δέ­ψε­τε χρή­μα­τα για αυτό εμέις στο Athensmagazine ψάξαμε και βρήκαμε τον πιο απλό τρόπο ,αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα και να το καταφέρετε μόνες σας...

Βήμα 1 : Ξεβαψτε πολύ καλά το πρόσωπο σας με ένα γαλάκτωμα,gel ή εναν αφρό, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, για να αφαιρέσει τα μικρόβια και την περίττη λιπαρότητα. Tο δέρμα θα πρέπει να είναι απόλυτα καθαρό.

Βήμα 2 : Κάντε έναν βαθύ καθαρισμό με ατμό. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια κατσαρόλα, λίγο νερό και μια πετσέτα. Bράστε σε μια κατσαρόλα νερό και αφού το νερό πάρει βράση προσθέστε φρέσκα βότανα όπως μέντα ή χαμομήλι, και σταθείτε ακριβώς πάνω από τον ατμό για 10 λεπτά, καλύπτοντας το κεφάλι σας με την πετσέτα ώστε όλος ο ατμός να συγκεντρώνεται στο πρόσωπο σας.

Βήμα 3 : Αφού σκουπίσετε το πρόσωπο σας από τους υδρατμούς τοποθετήστε μια μάσκα ή το σκράμπ της επιλογής σας, κάντε ένα ελαφρύ μασάζ και στη συνέχεια ξεβγάλτε με χλια­ρό νερό. Στη συνέχεια πιέστε απαλά τα στίγματα του προσώπου σας ώστε να μπορέσετε να τα αφαιρέσετε με προσοχή για να μην αφήσετε κάποιο σημάδι

Βήμα 4 : Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε το δέρμα σας. Αφού έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία, απλώστε μία ενυδατική,την κρέμα ημέρας ή νυχτός.

Κάποιες μάσκες που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας είναι :

1.Μείγμα μαγειρικής σόδας με χλιαρό νερό.

2.Ζάχαρη ανακατεμένη με χυμό λεμονιού.

3.Ζάχαρη ανακατεμένη με μέλι.

Μπορείτε να επαναλαμβάνετε την διαδικασία ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σας. Αν το δέρμα σας είναι ξηρό, εφαρμόστε τη δυο φορές τον μήνα ή πιο σπάνια. Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό μπορείτε να εφαρμόσετε πιο συχνά την απολέπιση παραβλέποντας όμως το Βήμα του ατμού.

Πόσο συχνά κάνεις μάσκα προσώπου; - Ποια είναι τα οφέλη;

Μήπως είσαι από τις γυναίκες που περιποιούνται τον εαυτό τους και θέλουν να είναι πάντα όμορφες και λαμπερές; Θέλεις η επιδερμίδα του προσώπου σου να είναι πάντα λαμπερή και φρέσκια; Πόσο συχνά λοιπόν κάνετε μάσκα προσώπου για να για να έχετε υγιή, λαμπερό και εύπλαστο δέρμα μέσα σε λίγα λεπτά και όχι μόνο;

Οι μάσκες προσώπου είναι ένα από τα πολλαπλά είδη φροντίδας του δέρματος. Δείτε ακόμα κάτι που σας ενδιαφέρει: 4 ανεκτίμητες συμβουλές για την φροντίδα του προσώπου, που θα σας κάνουν να δείχνετε μέχρι και 10 χρόνια νεότερες!

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στον καθαρισμό και την ενυδάτωση της επιδερμίδας, συντείνοντας και στην αντιγήρανση του προσώπου! Σημαντικά όμως είναι τα οφέλη όταν κάνεις μάσκα προσώπου, δες λοιπόν γιατί πρέπει να κάνεις τακτικά μια μάσκα προσώπου:

Καθαρίζει τους πόρους του δέρματος: H μάσκα προσώπου μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις ένα πιο καθαρό δέρμα με ανοιχτούς πόρους. Η μάσκα προσώπου καθαρίζει βαθιά τους πόρους αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα απόβλητα του μεταβολισμού και τις ελαιώδεις ουσίες που μπορούν να τους φράξουν.

Αυξάνει την ενυδάτωση: Μπορεί να επαναφέρει την υγρασία και την ενυδάτωση σε ξηρά και αφυδατωμένα δέρματα. Το νερό από τη μάσκα διεισδύει βαθιά στην επιδερμίδα του δέρματος, μαλακώνοντας το δέρμα και ενισχύοντας την ελαστικότητά του. Όταν το δέρμα είναι καλά ενυδατωμένο είναι πιο εύκολο να εφαρμόσεις το μακιγιάζ σου προσδίδοντας σου ένα πιο φρέσκο και νεανικό αποτέλεσμα.

Μειώνει τις λεπτές γραμμές: Η τακτική χρήση της μάσκας προσώπου μπορεί να μειώσει τα σημάδια της γήρανσης, όπως λεπτές γραμμές, ρυτίδες και καφέ κηλίδες. Επίσης, θα δώσει μια πιο ήπια και πιο λεία υφή στο δέρμα.

Διορθώνει τον τόνο του δέρματος: Οι μάσκες έχουν επίσης σχεδιαστεί για να μειώνουν την υπερ – μελάγχρωση, διορθώνοντας τον τόνο στο χρώμα του δέρματος και την υφή του. Προωθεί επίσης την έκκριση αδένων ιδρώτα, έτσι ώστε να αυξηθεί η περιεκτικότητα σε οξυγόνο του δέρματος.

Σύσφιξη του δέρματος: Η χαλάρωση του δέρματος σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερη από την ηλικία σου. Το πρόβλημα του χαλαρού δέρματος μπορεί να λυθεί εύκολα με τη τακτική χρήση της μάσκας προσώπου. Υπάρχουν ορισμένα είδη μασκών που βοηθούν στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και την καταπολέμηση της γήρανσης που θα σας οδηγήσουν σταδιακά στην σταθερή και πιο νεανική εμφάνιση του δέρματος.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share