Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ποιό είναι το φυσικό βιάγκρα για τον άνδρα;

Θα σας εκπλήξει η απάντηση!

17 Ιουλίου 2019 15:30
Ποιό είναι το φυσικό βιάγκρα για τον άνδρα;

Το βόριο, το ιχνοστοιχείο που είναι γνωστό πως αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης στους άνδρες, συναντάται σε μεγάλη ποσότητα σε ένα λαχανικό που πολλοί δεν έχουν "περί πολλού". Αυτό δεν είναι άλλο από το παντζάρι. Οι κόκκινοι βολβοί λοιπόν είναι το...βιάγκρα της φύσης!

Τα παντζάρια που λέτε, έχουν πολλά οφέλη για την υγεία: μειώνουν τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια, αποτρέπουν τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι και ο χυμός τους ενισχύει τις αντοχές του οργανισμού, ειδικά όταν γυμναζόμαστε. Πέρα όμως από αυτά, είναι και ένα τρόφιμο που μπορεί να ανεβάσει τη λίμπιντο με τον πλέον φυσικό τρόπο, κι αυτό δεν είναι νέα ανακάλυψη.

Σύμφωνα με την μυθολογία, τα παντζάρια ήταν αγαπημένη τροφή της θεάς του έρωτα, που έτρωγε πολλά παντζάρια για να διατηρεί τα κάλλη της. Επίσης, ο θρύλος λέει ότι αν ένας άνδρας και μια γυναίκα δαγκώσουν το ίδιο παντζάρι, ακολουθεί σφοδρός έρωτας! Κατά την ρωμαϊκή εποχή πάλι, τα παντζάρια χρησιμοποιήθηκαν ως αφροδισιακό.

Την ιδιότητα του παντζαριού να αυξάνει την ερωτική διάθεση, έρχεται να επιβεβαιώσει και η βραβευμένη διαιτολόγος και διατροφολόγος, Dr Carrie Ruxton. “Τα παντζάρια περιέχουν ένα μέταλλο που ονομάζεται βόριο και το οποίο επιτρέπει σε περισσότερες σεξουαλικές ορμόνες να κυκλοφορούν στο σώμα και να διατηρούνται σε υγιή επίπεδα” δηλώνει η Dr Ruxton, συμπληρώνοντας ότι “η περιεκτικότητα σε νιτρικά ιόντα θα μπορούσε επίσης να συμβάλει σε μεγαλύτερη παροχή αίματος προς τα γεννητικά όργανα, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση των στύσεων”.

Σύμφωνα με την διατροφολόγο λοιπόν, όποιος θέλει να έχει μεγαλύτερη όρεξη για σεξ, θα πρέπει να προσθέτει καθημερινά παντζάρια στη διατροφή του, λέγοντας ότι “πάντα ξέραμε ότι μας έκαναν καλό, αλλά ίσως τώρα να έχετε ένα πιο σέξι κίνητρο για να συμπληρώσετε τα πιάτα σας και να γίνετε πιο δημιουργικο”.

Ποιές πλαστικές προτιμούν οι άνδρες;

Όλο και περισσότεροι είναι οι άνδρες που επιλέγουν να υποβληθούν σε πλαστικές επεμβάσειςσύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Society of Plastic Surgeons.

Εξαιτίας αυτής της αυξητικής τάσης η πλαστική χειρουργική αποτελεί πια ένα κοινό αίτημα καθώς πολλοί άνδρες σκέφτονται ότι με μια χειρουργική βοήθεια μπορούν να απαλλαγούν π.χ. από το σωσίβιο και να γλιτώσουν από την «κοιλίτσα» για πάντα.

«Προφανώς οι άνδρες δεν αντιμετωπίζουν τις ίδιες σωματικές αλλαγές όπως αυτές που βιώνουν οι γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη και την μετέπειτα περίοδο, αλλά ο τρόπος ζωής τους αλλάζει και αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμφάνισή τους», δηλώνει ο Δρ. Alan Matarasso, πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών. «Τα μοτίβα διατροφής και άσκησης παρουσιάζουν διακυμάνσεις και συχνά δεν κοιμούνται επαρκώς. Οι περισσότεροι άνδρες παρατηρούν τις αλλαγές στο σώμα τους εξαιτίας της γήρανσης ή της πατρότητας. Το σώμα τους αρχίζει να αλλάζει στις δεκαετίες των 30 και των 40» συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών περισσότερες από 1.3 εκατομμύρια πλαστικές επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σε άνδρες την περασμένη χρονιά, αντιπροσωπεύοντας μια αύξηση κατά 29% από το 2000. Οι συχνότερες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής που προτίμησαν οι άνδρες το 2018 είναι:

-Ρινοπλαστική
-Βλεφαροπλαστική
-Λιποαναρρόφηση
-Επέμβαση μείωσης στήθους (για αντιμετώπιση γυναικομαστίας)
-Εμφύτευση μαλλιών

Ο Δρ. Matarasso δήλωσε πως όλο και περισσότεροι άνδρες επιδιώκουν την πλαστική χειρουργική για να τους βοηθήσει επαγγελματικά καθώς νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον εργασιακό τους χώρο μετά το χειρουργείο.

Όσον αφορά το botox, σχεδόν μισό εκατομμύριο θεραπείες botox πραγματοποιήθηκαν σε άνδρες τον περασμένο χρόνο και περισσότεροι από 100.000 άνδρες στις ΗΠΑ έκαναν τις ενέσεις για να μειώσουν τα σημάδια της γήρανσης.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share