Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θες να χάσεις γρήγορα κιλά; Δες τι πρέπει να πίνεις πριν από το γεύμα!

Τρομερά αποτελέσματα!

12 Ιουλίου 2019 21:59
Θες να χάσεις γρήγορα κιλά; Δες τι πρέπει να πίνεις πριν από το γεύμα!

Ο θαυμαστός κόσμος της απώλειας κιλών. Αυτό το ανεξάντλητο πεδίο προσπάθειας των ανθρώπων να μικρύνουν τη σιλουέτα τους, αν γίνεται με το λιγότερο βαθμό προσπάθειας και κυρίως, πείνας.

Όσο πιο υγιεινά τόσο το καλύτερο, μια διαπίστωση που ευτυχώς οι περισσότεροι λαμβάνουν υπόψιν τους πια. Οι πρόσκαιρες λύσεις δεν οδηγούν σε κάποιο σταθερό αποτέλεσμα. Στόχος βασικός, η αναζήτηση υγιεινών τροφών που συμβάλλουν στον στόχο. Ανάμεσα σ' αυτές, παραδοσιακά είναι το μηλόξιδο.
Απολαμβάνει μια φήμη ως ελιξήριο λιποδιάλυσης, ενώ διάφοροι γκουρού της ολιστικής ιατρικής ορκίζονται στην αποτελεσματικότητά του.

Σαφώς και υπάρχει μια μεγάλη δόση υπερβολής, αφού καμιά υγιεινή τροφή δεν μπορεί να λιώσει το λίπος από μόνη της. Αυτά συμβαίνουν μόνο με ειδικά σκευάσματα, για τα οποία δεν είμαστε καθόλου αρμόδιοι να μιλήσουμε. Πώς ωφελεί λοιπόν το ταπεινό μηλόξυδο στην απώλεια βάρους;

Αυτό που κάνει ουσιαστικά είναι να επιβραδύνει την πέψη του αμύλου και άρα να μην πεινάς γρήγορα, αφού έχεις την αίσθηση του κορεσμού. Παράλληλα, βάζει τον οργανισμό σου σε διαδικασία να καίει το λίπος, ως ενέργεια, αντί να το αποθηκεύει, χάρη στο οξικό οξύ του.


Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Το μηλόξυδο μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων, το οποίο σημαίνει ότι προστατεύει και την καρδιά σου από "κακοτοπιές", ενώ βοηθάει και στην πέψη. Τέλος, ρυθμίζει και τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, ώστε να μην σε πιάνουν ακατανίκητες λιγούρες. Αυτό το τελευταίο έχει επισημανθεί αρκετές φορές μέσω σχετικών ερευνών. Δεν κάνει θαύματα, αλλά τα επιστημονικά ευρήματα επαρκούν ώστε να ισχυριστούμε πως πράγματι, συμβάλλει στην απώλεια λίπους και κυρίως στην ταχύτητα με την οποία γίνεται αυτό, στο πλαίσιο μιας προσεκτικής διατροφής. Το μηλόξιδο θα στηρίξει τίμια τις προσπάθειές σου.

Η κατανάλωση 2-3 κ.τ.σ. μηλόξυδου για 3 μήνες πριν το πρώτο γεύμα της ημέρας συμβάλλει στη μείωση του σωματικού βάρους και ειδικά του λίπους, αναφέρεται στην Επιθεώρηση Βιοεπιστήμης, Βιοτεχνολογίας και Βιοχημείας βάση έρευνας στην οποία συμμετείχαν 144 παχύσαρκα άτομα. Απαραίτητη προϋπόθεση- προφανώς- είναι να ακολουθείς ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής.

Στην ίδια λογική υπακούει και η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση των Λειτουργικών Τροφών, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 39 ατόμων. Από αυτούς, όσοι κατανάλωναν μια κουταλιά μηλόξιδο πριν το μεσημεριανό και το δείπνο, κόβοντας παράλληλα 250 θερμίδες από το καθημερινό διατροφολόγιο έχασαν 3.9 κιλά μέσα σε 12 εβδομάδες. Οι υπόλοιποι, που έκοψαν επίσης τον ίδιο αριθμό θερμίδων αλλά έτρωγαν χωρίς να έχουν πιει μηλόξιδο είδαν τη ζυγαριά να κατεβαίνει «μόλις» 2.2 κιλά μέσα στο ίδιο διάστημα.

Παρόμοια αποτελέσματα έρχονται και από μελέτη δημοσιευμένη στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Διατροφολογίας και Διαιτητικής σύμφωνα με την οποία τα άτομα που έπιναν μηλόξιδο πριν το γεύμα κατανάλωναν έως και 275 λιγότερες θερμίδες στις ώρες που ακολουθούσαν μέχρι να κοιμηθούν. Ο λόγος, όμως, δεν εξακριβώθηκε, καθώς οι ερευνητές δεν μπορούσαν να πουν με ακρίβεια αν το μηλόξιδο πράγματι έκοψε την όρεξη επειδή έχει την ιδιότητα να ελέγχει την πείνα ή απλά επειδή η ομολογουμένως ξινή του γεύση λειτουργεί αποτρεπτικά στο να φας αμέσως μετά. Όπως και να 'χει, το αποτέλεσμα λειτουργεί υπέρ του. Δύο κουτάλια την ημέρα, χωρισμένα πριν από δύο κυρίως γεύματα είναι υπέραρκετα.

Χάστε 5 κιλά γρήγορα και χωρίς κόπο!

Πρόκειται για μια πολύ καλά σχεδιασμένη δίαιτα, που έχει διάρκεια 4 εβδομάδων και υπόσχεται ελάττωση βάρους και λίπους έως και 5 κιλά.

Ενδεικτικό εβδομαδιαίο πρόγραμα

Δευτέρα

Πρωινό: ένα γιαούρτι (με χαμηλά λιπαρά) με 3 κουταλιές της σούπας δημητριακά

Δεκατιανό: 1 φρούτο

Μεσημεριανό: 1 μοσχαρίσια μπριζόλα, 1 μεγάλη πράσινη σαλάτα εποχής

Απογευματινό 1 φρούτο

Βραδινό 1 σαλάτα εποχής και 1 τοστ

Τρίτη

Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα με 3 κουταλιές της σούπας δημητριακά

Δεκατιανό: Λίγα αμύγδαλα

Μεσημεριανό: 1 μερίδα ψάρι ψητό και μια μερίδα βραστά λαχανικά

Απογευματινό: 1 μπάρα δημητριακών

Βραδινό: Μια σαλάτα εποχής με τόνο σε νερό

Τετάρτη

Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα (ή γιαούρτι) με 3 κουταλιές της σούπας δημητριακά

Δεκατιανό: 1 φρούτο

Μεσημεριανό: 1 μερίδα ψητό κοτόπουλο (ή γαλοπούλα) με μια μεγάλη σαλάτα εποχής

Απογευματινό: Λίγα ανάλατα αμύγδαλα

Βραδινό: 1 τοστ με γαλοπούλα ντομάτα

Πέμπτη:

Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα με 3 κουταλιές της σούπας δημητριακά
Δεκατιανό: 1 μπάρα δημητριακών

Μεσημεριανό: 1 μερίδα ψάρι ψητό και μια μερίδα βραστά λαχανικά

Απογευματινό: 1 φρούτο

Βραδινό: Μια σαλάτα εποχής με 1 αυγό βραστό και 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης

Παρασκευή

Πρωινό: 1 φρούτο

Δεκατιανό: 1 μπάρα δημητριακών

Μεσημεριανό: 1 μερίδα ζυμαρικά με μια κουταλιά της σούπας λάδι

Απογευματινό: 1 μικρό φρούτο

Βραδινό: 1 μερίδα ζυμαρικά με μια κουταλιά της σούπας λάδι

Σάββατο

Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα με 3 κουταλιές της σούπας δημητριακά

Δεκατιανό: 1 φρούτο

Μεσημεριανό: 1 μερίδα μπιφτέκια, μια μερίδα βραστά λαχανικά

Απογευματινό: 1 φρούτο

Βραδινό: Μια μεγάλη σαλάτα εποχής

Κυριακή

Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα με 3 κουταλιές της σούπας δημητριακά

Δεκατιανό: 1 φρούτο

Μεσημεριανό: 1 μερίδα κοτόπουλο, 1 μερίδα σαλάτα εποχής και 1 μερίδα τυρί φέτα

Απογευματινό: 1 φρούτο

Βραδινό: 1 τοστ με 1 φέτα γαλοπούλα και ντομάτα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share