Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η διατροφή που πρέπει να ακολουθούμε όταν έχει καύσωνα!

Σας αφορά!

7 Ιουλίου 2019 18:17
Η διατροφή που πρέπει να ακολουθούμε όταν έχει καύσωνα!

Καλό το καλοκαιράκι, όχι απλά καλό, τέλειο, ήλιος, ζέστη, θάλασσα, ζέστη, μπάνια, ζέστη, κοκτέιλς, ζέστη, νησάκια, όχι τόσο ζέστη, πόλη, ζέστη. Κι όχι απλά ζέστη, καύσωνα. Κι επειδή ήδη οι πρώτοι μίνι-καύσωνες έχουν χτυπήσει την πόρτα, δες πώς να τους αντιμετωπίσεις διατροφικά. Κι έτσι ίσως σου φανούν λιγάκι πιο υποφερτοί. Ή τουλάχιστον θα μπορείς να είσαι λειτουργική και παραγωγική ακόμα και με τα 40αρια. Σαν την σημερινή μέρα που η θερμοκρασία θα χτυπήσει κόκκινο.

Κι επειδή η σωστή διατροφή είναι το Α και το Ω στα πάντα σχεδόν στη ζωή μας, παρακάτω θα δεις ποιες τροφές να προτιμάς σε περιόδους καύσωνα και ποιες να αποφεύγεις.

Πες ναι:

Στο καρπούζι. Δεν είναι τυχαία ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων. Και πριν σου εξηγήσω τους λόγους να κάνω μία παρένθεση και να σου πω ότι το κάθε φρούτο έχει λόγο που καταναλώνεται μία συγκεκριμένη εποχή. Γι' αυτό να επιλέγεις πάντα φρούτα και λαχανικά εποχής και σε καμία περίπτωση κατεψυγμένα. Το καρπούζι λοιπόν περιέχει λυκοπένιο. Και τι με νοιάζει εμένα θα μου πεις. Σε νοιάζει γιατί το λυκοπένιο είναι που σε προστατεύει από την έκθεση στον ήλιο. Αντίστοιχα πλούσιες σε λυκοπένιο είναι οι ντομάτες και η παπάγια. Επιπλέον έχουν πολύ αυξημένο ποσοστό νερού που την συγκεκριμένη εποχή το χρειάζεσαι από όλες τις πηγές.
Στα φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε νερό. Μαρούλι, αγγούρι, φράουλες, κολοκυθάκια, πεπόνι, μπρόκολο, ροδάκινο είναι μερικές μόνο από τις τροφές που είναι πλούσιες σε νερό. Πρόσθεσέ τες στο καθημερινό σου διαιτολόγιο...

Πες όχι:

Στο αλκοόλ. Δύσκολο ειδικά εάν βγαίνεις το βράδυ όμως σκέψου ότι το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση...

Το μυστικό νεότητας της αγέραστης 71χρονης Τουρκάλας!

Η Ajda Pekkan αποκάλυψε επιτέλους το μεγάλο μυστικό για το πώς ξεγελά τον χρόνο! Και δεν είναι κάτι αναμενόμενο…

Και είπε σε συνέντευξή της πώς πλάι στην καθημερινή γυμναστική, την πλαστική στήθους, τις αντιγηραντικές κούρες και την «υγιεινή διατροφή», υπάρχει και κάτι ακόμα στα μυστικά της διαχρονικής νεότητάς της.

Κι ενώ είπε πως «προσέχω πάντα και μάλιστα πολύ τι τρώω», παραδέχθηκε πως «δεν μπορώ να πω πως περιορίζω τις επιλογές μου στο φαγητό». Όπως το κεμπάπ, που το τιμά συχνά και του αναγνωρίζει μαγικές ιδιότητες!


Εξομολογείται πάντως πως «τα γονίδια και ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικά για να διατηρείς τη φόρμα σου».

Η 71χρονη σήμερα Pekkan είχε εκπροσωπήσει την Τουρκία στη Eurovision το 1980 και στην πλούσια μουσική της καριέρα έχει κυκλοφορήσει περισσότερους από 20 δίσκους, πουλώντας κάπου 42 εκατ. αντίτυπα στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Η διατροφή παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο! Αλλάζοντας κάτι στη διατροφή μας μπορούμε να κάνουμε θαύματα όπως μια γυναίκα που με κάτι πολύ απλό κατάφερε να χάσει 42 κιλά.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

9+1 τρόποι για να χάσουν βάρος οι τεμπέληδες! (Video)

Πως να χάσετε κιλά χωρίς δίαιτα!

Διαβάστε περισσότερα θέματα ομορφιάς και υγείας στο Αthensmagazine.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share