Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτή την ασθένεια την έχει ένας στους 150 ανθρώπους!

Την ξέρετε;

4 Ιουλίου 2019 14:39
Αυτή την ασθένεια την έχει ένας στους 150 ανθρώπους!

Υπάρχουν ασθένειες και ασθένειες..αυτή όμως είναι πολύ σπάνια και πολύ ιδιαίτερη. Η ονομασία της είναι κοινή ποικίλη ανοσοανεπάρκεια ή κοινώς μια ανοσοεναπάρκεια. Μια ασθένεια που δεν είναι μεταδοτική!

Στο συγκεκριμένο τύπου ανοσοανεπάρκειας, ο οργανισμός ή μάλλον το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν μπορεί να παράγει αντισώματα.Το αποτέλεσμα είναι ότι ο παθών μπορεί να "κολλήσει" τα πάντα και μια απλή γρίπη αν δεν μεριμνήσει γρήγορα μπορεί να φτάσει ακόμα και στο θάνατο.

Εμείς στο Athensmagazine.gr κάναμε τη δική μας έρευνα πάνω στο θέμα και μαζέψαμε μαρτυρίες ανθρώπων του νοσούν.

Η ασθένεια αυτή είναι τόσο σπάνια που, αν θέλετε να μιλήσουμε με ποσοστά, μόνο 1 στους 150 ανθρώπους φέρει αυτή τη νόσο!

Άραγε πως είναι η ζωή κάποιου που έχει χαμηλά επίπεδα ανοσοσφαιρινών (αντισωμάτων) στον ορό του αίματος και αυξημένη ευαισθησία σε λοιμώξεις;

Όπως καταλαβαίνετε μια τέτοια ασθένεια θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δεν πρέπει να βρίσκονται σε κλειστούς χώρους με πολλά άτομα. Δηλαδή είναι επικίνδυνη ή μερικές φορές και απαγορευτική η χρήση των Μ.Μ.Μ ή χώροι διασκέδασης, όπου επικρατεί κοσμοσυρροή. Τα νοσοκομεία είναι απαγορευτικά. Μόνο με μάσκα και αυτό μόνο σε συγκεκριμένες πτέρυγες. Και φυσικά δεν γίνεται να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με κάποιον άρρωστο.

Το άτομα αυτά με το που αρρωστήσουν πρέπει να επικοινωνήσουν με τον γιατρό που τους κουράρει και η εισαγωγή στο νοσοκομείο ίσως είναι απαραίτητη.

Βέβαια για μην γινόμαστε καταστροφολόγοι, στις περιπτώσεις των ανθρώπων αυτών,δεν σημαίνει ότι ένα συνάχι θα οδηγήσει στον θάνατο αλλά θα περάσει πιο δύσκολα.Δηλαδή αν σε έναν "φυσιολογικό" άνθρωπο κάνει περάσει 3 μέρες, σε κάποιον που πάσχει μπορεί να πάρει ακόμη και 10 ημέρες.

Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης;

Γενικά η ασθένεια αυτή δεν έχει κάποιο σίγουρο αίτιο. Δηλαδή μπορεί να είναι αυτοάνοσο ή μπορεί να είναι επίκτικο. Η επιστήμη ακόμα ψάχνει...Ως τρόπο αντιμετώπισης ορίζει τη χορήγηση αντισωμάτων ενδοφλέβια. Για να φέρουμε ένα παράδειγμα, ο ασθενής που μίλησε στο Athensmagazine.gr ανέφερε πρέπει να "παίρνει" ενδοφλέβια αντισώματα μια φορά τον μήνα. Διαδικασία κουραστική (κρατάει τουλάχιστον 7 ώρες) και επίπονη καθώς για τις επόμενες 2 μέρες το άτομο μπορεί να είναι ζαλισμένο ή να έχει πονοκεφάλους ή να κάνει εμετούς.

"Όλο αυτό μου έμαθε να μην παίρνω τίποτα ως δεδομένο. Δεν θα είμαι, ούτε για πάντα νέος, ούτε για πάντα υγιής. Δεν πειράζει, τι να κάνουμε; Συνεχίζω να ονειρεύομαι και να ζω όσο μπορώ καλύτερα και πιο φυσιολογικά. Δεν το σκέφτομαι πια, το έχω εντάξει στην καθημερινότητα μου και έχει γίνει τρόπος ζωής μου". λέει στο Athensmagazine.gr.

Μάθημα ζωής για όλους μας που δεν πρέπει να παίρνουμε τίποτα σαν δεδομένο!

Στα πλαίσια των σπάνιων ασθενειών να σας θυμίσουμε την 50χρονη που της πέφτουν τα νύχια!

Συναγερμός έχει προκληθεί από άγνωστη ασθένεια!

Συναγερμός έχει προκληθεί από άγνωστη ασθένεια στην Βολιβία! Η χώρα ζητάει βοήθεια από ξένους γιατρούς γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της..

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για μια «ιογενή λοίμωξη», όμως οι εξετάσεις που έγιναν στον ασθενή που υπέκυψε, μία γιατρό και στους δύο ασθενείς που νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας επέτρεψαν να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ότι πρόκειται για τον ιό της γρίπης ή άλλο, όπως ο δάγγειος πυρετός, πρόσθεσε η υπουργός. Σαρώνουν οι ασθένειες σε όλον τον κόσμο!

Οι αρχές της Βολιβίας έχουν θέσει σε ισχύ υγειονομικά μέτρα και έχουν ζητήσει βοήθεια από ξένους γιατρούς προκειμένου να ταυτοποιήσουν μια άγνωστη ασθένεια, η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο ενός ανθρώπου και έχει προσβάλει τουλάχιστον δύο ακόμη, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η υπουργός Υγείας Γκαμπριέλα Μοντάνιο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα δύο κρούσματα αφορούν ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τους μολυσμένους ασθενείς, κάτι που δεν ισχύει για την περίπτωση του τρίτου ασθενή ο οποίος παρουσιάζει όμως «παρόμοια συμπτώματα». Τρεις γιατροί που ειδικεύονται στις λοιμώδεις ασθένειες έχουν πάει στη Βολιβία από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία προκειμένου να βοηθήσουν τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Συγκλονιστικό: Έφηβη πάσχει από σπάνια αμνησία!

Ο ιός Έμπολα χτύπησε πάνω από 1000 νεκρούς!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share