Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ποιος χρειάζεται Botox όταν έχει μπανάνες;

Βλέπουμε τις μπανάνες με άλλο μάτι..

3 Ιουλίου 2019 11:18
Ποιος χρειάζεται Botox όταν έχει μπανάνες;

Το μυστικό για τέλειο δέρμα βρίσκεται πολύ κοντά σας και πιο συγκεκριμένα στην κουζίνα σας!

Φρούτο τροπικό ή σούπερ καλλυντικό; Το ήξερες ότι η μπανάνα έχει ενυδατικές, θρεπτικές, καταπραϋντικές, μαλακτικές και αντιρυτιδικές ιδιότητες;

Μάθε λοιπόν ότι το πιο σέξι φρούτο, έχει πολλά να προσφέρει στην επιδερμίδα σου αφού ο καρπός της μπανανιάς είναι πλούσιος σε βιταμίνες A, B, C, D. Μάθε πώς, αντί να τη φας τη μπανάνα σου, θα τη χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μοναδικές μάσκες προσώπου, μαλλιών αλλά και πίλινγκ σώματος! Εκτός όπως από το σώμα, οι μπανάνες μπορούν να μας χαρίσουν και λευκό χαμόγελο!

Σπιτικές συνταγές: χρησιμοποίησε φρέσκες μπανάνες και, φυσικά, χωρίς σημάδια ή χτυπήματα. Πολτοποιήστε τες μέχρι να γίνουν μια λεία αλοιφή.

Τιπ: οι μπανάνες από τη στιγμή που θα κοπούν ωριμάζουν πολύ γρήγορα. Μην ανησυχήσεις, γιατί ακόμη και ώριμες δεν χάνουν την αποτελεσματικότητά τους, όταν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις υπέροχες μάσκες!

Μπανανοσυνταγές για σούπερ μάσκες προσώπου


Για ξηρή επιδερμίδα

Θα χρειαστείς:

1 κουταλάκι πολτοποιημένη μπανάνα
1 κουταλάκι πολτό αβοκάντο

Για λιπαρή επιδερμίδα

Θα χρειαστείς:

1 κουταλάκι πολτοποιημένη μπανάνα
1 κουταλάκι φρέσκο γιαούρτι
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας μισό κουταλάκι άργιλο σε σκόνη

Για κανονική επιδερμίδα

Θα χρειαστείς:

1 κουταλάκι πολτοποιημένη μπανάνα
1 κουταλάκι μέλι

Αντιρυτιδική για πρόσωπο και λαιμό

Θα χρειαστείς:

1 κουταλάκι πολτοποιημένη μπανάνα
1 κουταλάκι κρέμα γάλακτος
10 σταγόνες χυμό πορτοκαλιού
Ανακάτεψε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Άπλωσε το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Άφησε το να δράσει για 20 λεπτά. Τέλος, δεν έχεις παρά να ξεπλύνεις με χλιαρό νεράκι!

Οι αρνητικές συνέπειες του ήλιου στο δέρμα μας!

Ο ήλιος όσο και να τον λατρεύουμε πάντα έκανε κακό στο δέρμα μας και αυτό έχει σημαντικές συνέπειες αν δεν προσέχουμε! Ποιες είναι όμως οι σημαντικότερες συνέπειες που μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα σας;

Το καλοκαίρι παρουσιάζονται με μεγαλύτερη συχνότητα ορισμένες δερματοπάθειες οι οποίες οφείλονται είτε στις ψηλές θερμοκρασίες, είτε στην υγρασία, είτε σε ορισμένες κοινές καλοκαιρινές συνήθειες.

Οι δερματοπάθειες του καλοκαιριού είναι πάρα πολλές. Σε αδρές γραμμές είναι οι εξής:

Λοιμώξεις από ιούς και μικρόβια – όπως οι «μυρμηγκιές» στα πόδια, ο απλός επιχείλιος έρπης, ο οποίος μπορεί να αναζωπυρωθεί το καλοκαίρι υπό την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας, και το μολυσματικό κηρίο(σταφυλόκοκκος).
* Μυκητιάσεις – όπως η ποικιλόχρους πιτυρίαση, αλλά και το «πόδι του αθλητή» που εκδηλώνεται ανάμεσα στα δάκτυλα στο 17% των ατόμων που συχνάζουν σε πισίνες.
* Παθήσεις που επιδεινώνονται στη διάρκεια του καλοκαιριού – όπως ο δισκοειδής ερυθηματώδης λύκος, το πολύμορφο εξάνθημα εκ φωτός και η ηλιακή κνίδωση.
* Δερματοπάθειες που εκδηλώνονται λόγω του ηλίου σε άτομα τα οποία παίρνουν φάρμακα που προκαλούν φωτοευαισθησία – όπως τα διουρητικά, τα ρετινοειδή και ορισμένα αγχολυτικά.
* Δερματοπάθειες που οφείλονται σε τσιμπήματα μέσα στη θάλασσα (λ.χ. τσούχτρες) ή έξω από αυτήν (λ.χ. έντομα).
* Φωτοδερματίτιδες, αλλεργικού ή τοξικού τύπου – οφείλονται σε ουσίες που βάζουμε στο δέρμα και υπάρχουν λ.χ. σε ορισμένα αρώματα και καλλυντικά.
* Μελαγχρώσεις – οι αλλαγές του χρώματος του δέρματος που ο κόσμος αποκαλεί «πανάδες από τον ήλιο».
* Ηλιακό ερύθημα (κοκκίνισμα) και ηλιακό έγκαυμα – αποτελούν τις συχνότερες καλοκαιρινές δερματοπάθειες απ’ όλες.

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να τις εκδηλώσουν;

Στις ομάδες υψηλού κινδύνου ασφαλώς συμπεριλαμβάνονται τα βρέφη και τα μικρά παιδιά που χρειάζονται συνεχή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου, καθώς και όσοι εκτίθενται παρατεταμένα στον ήλιο, στην ζέστη και στην υγρασία της εποχής (το να καθίσει κάποιος λ.χ. με το βρεγμένο μαγιό επί ώρα στην παραλία, μπορεί να τον καταστήσει ευάλωτο σε μυκητιάσεις).

Είναι αλήθεια ότι ο ήλιος κάνει καλό σε ορισμένες δερματοπάθειες;
Μπορεί να βελτιώσει ορισμένες παθήσεις όπως η ακμή, η ψωρίαση,έκζεμα και η ατοπική δερματίτιδα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

2 μπανάνες την ημέρα μπορούν να γιατρέψουν 18 αρρώστιες!

Κινδυνεύουν με εξαφάνιση οι μπανάνες!

Διαβάστε περισσότερα θέματα ομορφιάς και υγείας στο Αthensmagazine.gr

 
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share