Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

8 πρώιμα σημάδια, που δείχνουν πως η καρδιά σας, δεν λειτουργεί σωστά!

Δώστε προσοχή!

29 Ιουνίου 2019 16:20
8 πρώιμα σημάδια, που δείχνουν πως η καρδιά σας, δεν λειτουργεί σωστά!

Δείτε τα 8 πιο συνηθισμένα προειδοποιητικά σημάδια του καρδιακού που δεν θα πρέπει να αγνοήσετε. Πάντα πρέπει να δίνετε σημασία στα σημάδια για να προλαμβάνετε τα άσχημα αποτελέσματα..

Πόνος που εξαπλώνεται προς το χέρι

Πολλοί άντρες βιώνουν αυτό το σύμπτωμα στο αριστερό χέρι ενώ οι γυναίκες και στα δύο χέρια. Κάποιες γυναίκες βιώνουν και ασυνήθιστο πόνο στον αγκώνα πριν πάθουν καρδιακό.


Αυτό συμβαίνει γιατί ο πόνος από την καρδιά μεταφέρεται προς την σπονδυλική όπου συνδέονται πολλά νεύρα και ο εγκέφαλος μπερδεύεται με αποτέλεσμα να νομίζει πως πονάει το χέρι.

2. Βήχας που δεν σταματάει

Ο επίμονος βήχας που παράγει ένα ροζ υγρό που περιέχει αίμα είναι πολύ συχνό σύμπτωμα καρδιακού.

3. Πρησμένα πόδια

Όταν η καρδιά δεν λειτουργεί σωστά, υγρά από τα αγγεία διαρρέουν στους γύρω ιστούς και τα πόδια πρήζονται περισσότερο λόγω της βαρύτητας.

4. Έλλειψη όρεξης και αίσθημα ναυτίας

Ο λόγος είναι γιατί συσσωρεύονται υγρά γύρω από το συκώτι και τα έντερα με αποτέλεσμα να εμποδίζουν το πεπτικό σύστημα. Συνήθως αυτό το σύμπτωμα ακολουθείται από πόνο στην κοιλιά.

5. Ακραία επίπεδα άγχους

Έρευνες δείχνουν πως όσοι βιώνουν έντονο άγχος για πολλά χρόνια είναι πιο επιρρεπείς σε καρδιακά.

6. Λιποθυμία

Όταν η καρδιά δεν στέλνει αρκετό αίμα, είναι πιθανό να πάθετε δύσπνοια ή να λιποθυμήστε για λίγο.

7. Το δέρμα γίνεται πιο χλωμό ή μελανιάζει

Αυτό συμβαίνει λόγω της μειωμένης ροής αίματος και είναι σημάδι πως η καρδιά δεν λειτουργεί σωστά.

8. Εξανθήματα

Έρευνες δείχνουν πως τα εκζέματα και τα εξανθήματα δείχνουν υψηλό κίνδυνο για καρδιακό.

Δεν τρως πρωινό και δείπνο; Τι προκαλεί αυτό στην καρδιά σου;

Τελικά είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο να τρώμε πρωινό αλλά και βραδινό. Για κάποιον που έχει περάσει έμφραγμα, η παράλειψη αυτών των δυο γευμάτων μπορεί να είναι επικίνδυνη...

Σύμφωνα με νέα έρευνα διεξήχθη στη Βραζιλία, την πρώτη μάλιστα που μελέτησε αυτές τις διατροφικές συνήθειες σε ασθενείς που είχαν υποστεί έμφραγμα, όσοι τείνουν να παραλείπουν το πρωινό και να τρώνε βραδινό λίγο πριν κοιμηθούν, παρουσιάζουν χειρότερη πρόγνωση μετά από ένα έμφραγμα.

Η νέα μελέτη, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό προληπτικής καρδιολογίας «European Journal of Preventive Cardiology» της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, δείχνει ότι οι άνθρωποι που έχουν υποστεί καρδιακό επεισόδιο και υιοθετούν αυτές τις δύο διατροφικές συνήθειες, είναι 4 με 5 φορές πιθανότερο να πεθάνουν πρόωρα, να πάθουν και άλλο έμφραγμα ή να εμφανίσουν στηθάγχη (πόνο στο στήθος) μέσα στις επόμενες 30 μέρες από την έξοδό τους από το νοσοκομείο.

Στην έρευνα συμμετείχαν 113 ασθενείς με μέση ηλικία 60 ετών. Όλοι είχαν νοσηλευτεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας, διότι είχαν υποστεί σοβαρό οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ανάρρωση ήταν δυσκολότερη για όσους παρέλειπαν το πρωινό και έτρωγαν για βράδυ προτού κοιμηθούν.

Οι επιστήμονες προτείνουν αυτά τα άτομα να λαμβάνουν ένα πρωινό που περιλαμβάνει γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά, υδατάνθρακες από δημητριακά ολικής άλεσης και φρούτα, ενώ για το βραδινό είναι ανάγκη να έχουν μεσολαβήσει τουλάχιστον 2 ώρες μεταξύ της κατανάλωσής του και του ύπνου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share