Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρώμε αμύγδαλα καθημερινά!

Δείτε τι προσφέρουν!

28 Ιουνίου 2019 15:33
Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρώμε αμύγδαλα καθημερινά!

Οι ξηροί καρποί είναι υγιεινοί και θρεπτικοί και φυσικά όλοι οι διαιτολόγοι συστήνουν να τους προτιμούμε.

Όμως τα αμύγδαλα ξεπροβάλλουν ανάμεσά τους ως το superfood!

Τα αμύγδαλα προσφέρουν θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, μονοακόρεστα λιπαρά και 37% της ημερήσιας ανάγκης σε βιταμίνη Ε.

Κλινική μελέτη έδειξε πως ο συγκεκριμένος καρπός μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της “καλής” HDL χοληστερόλης. Στη μελέτη, οι συμμετέχοντες που είχαν ήδη παρουσιάσει στεφανιαία νόσο κατανάλωναν 10 γρ. αμύγδαλα τη μέρα (ποσότητα που αντιστοιχεί σε 12-15 αμύγδαλα).

Εκτός από τη βελτίωσης της χοληστερόλης, η μελέτη ανακάλυψε επίσης πως η συγκεκριμένη ποσότητα αμυγδάλων μπορεί να συμβάλει στη μείωση των τριγλυκεριδίων και της LDL χοληστερόλης. Τα αμύγδαλα βοήθησαν επίσης στον περιορισμό του δείκτη αθηρωμάτωσης, που σχετίζεται με χρόνια φλεγμονή και καρδιαγγειακά νοσήματα.

4 ακόμη λόγοι να τρώτε αμύγδαλα κάθε μέρα

Θα παίρνετε μια “γερή” δόση αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες γνωστό παράγοντα κινδύνου για καρκίνο, πρόωρη γήρανση και άλλα νοσήματα.

Η βιταμίνη Ε προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες από τις φθορές, θωρακίζοντας τον οργανισμό σας από το Αλτσχάιμερ, τις καρδιοπάθειες και διάφορες μορφές καρκίνου.

Αν έχετε διαβήτη, τα αμύγδαλα είναι μια πολύ καλή τροφή. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά ενώ έχουν μικρή ποσότητα υδατανθράκων.

Το μαγνήσιο στα αμύγδαλα συμβάλει επίσης στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και της υπέρτασης, μιας παθολογικής κατάστασης που σχετίζεται με εγκεφαλικό, νεφρική ανεπάρκεια και καρδιακές προσβολές.

6+1 λόγοι που κάνουν καλό όταν μουλιάζουμε τα αμύγδαλα!

Είναι γνωστό πως πολλοί ξηροί καρποί θεωρούνται διατροφικοί - θησαυροί και ειδικά τα αμύγδαλα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις πιο θρεπτικές τροφές, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ωμέγα 3 και άλλα λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε, ασβέστιο και πολλά άλλα πολύτιμα για τον οργανισμό στοιχεία. Και οι διατροφολόγοι τονίζουν πως ο καλύτερος τρόπος για να πάρεις τα μέγιστα από τα διαθέσιμα θρεπτικά συστατικά των αμυγδάλων, είναι να τα μουλιάζεις σε νερό.
Αυτό θα συμβεί στο σώμα σας εάν τρώτε 12 αμύγδαλα κάθε μέρα
Οι ειδικοί εξηγούν πως καλό είναι να μουλιάζουμε τα αμύγδαλα όπως κάνουμε και με τα φασόλια ή τους γίγαντες. Δηλαδή να βυθίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ με καθαρό νερό και να τα αφήνουμε να μουλιάσουν για ώρες πριν τα καταναλώσουμε (μπορείτε για παράδειγμα να τα βάλετε στο νερό το βράδυ για να τα φάτε την άλλη μέρα).

Δείτε μια λίστα η οποία παραθέτει τα οφέλη που έχουν τα αμύγδαλα που έχουν μουλιάσει σε νερό.

1 Είναι πιο εύπεπτα

Εάν αφήσεις τα αμύγδαλα σε νερό για όλη τη νύχτα, απελευθερώνουν ένα ένζυμο που περιέχεται στη φλούδα του. Αυτό το ένζυμο κάνει το αμύγδαλα πιο εύπεπτο ενώ τα θρεπτικά συστατικά του απελευθερώνονται και απορροφώνται ευκολότερα από τον οργανισμό. Τα αμύγδαλα περιέχουν τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες ίνες που είναι σημαντικές για την κινητικότητα του εντέρου.

2 Μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης

Τα αμύγδαλα είναι πολύ πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε. Και τα δύο αυτά στοιχεία είναι απαραίτητα για τη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) στο αίμα. Όταν τα αμύγδαλα είναι σε νερό, απελευθερώνουν τη βιταμίνη Ε και τα μονοακόρεστα λιπαρά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα διάφορα συστήματα του σώματος.

3 Διατηρούν την υγεία της καρδιάς

Εκτός από τη μείωση της κακής χοληστερόλης, τα αμύγδαλα στο νερό απελευθερώνουν επίσης θρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο και το μαγνήσιο, τα οποία είναι απαραίτητα για ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα. Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτική δράση, η οποία εμποδίζει πολλές καρδιακές παθήσεις που οφείλονται στο οξειδωτικό στρες. Τα υψηλά επίπεδα καλίου και τα χαμηλά επίπεδα νατρίου συμβάλλουν στην πρόληψη της υπέρτασης

4 Tονώνουν τον εγκέφαλο

Τα αμύγδαλα στο νερό απελευθερώνουν λιπαρά που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας, όπως η μνήμη. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η κατανάλωση 4-6 αμύγδαλα καθημερινά ενεργοποιεί τον εγκέφαλό σου.

5 Ρυθμίζουν τα επίπεδα γλυκόζης

Ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να αντιμετωπιστεί με αμύγδαλα στο νερό, επειδή ρυθμίζουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

6 Συμβάλλουν στην απώλεια βάρους

Τα υψηλά επίπεδα μονοακόρεστων λιπαρών σε διατηρούν πιο χορτάτο, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εμποδίζοντας έτσι την υπερκατανάλωση τροφής και την αύξηση βάρους.

7 Σου προσφέρουν υγιές δέρμα

Όλες οι θρεπτικές ουσίες που περιέχονται στα αμύγδαλα, προάγουν την παραγωγή νέων κυττάρων του δέρματος και βελτιώνουν την υφή του δέρματος. Ειδικότερα, η βιταμίνη Ε αποτρέπει την πρόωρη γήρανση του δέρματος, ενεργώντας ως αντιοξειδωτικό και απομακρύνοντας οποιεσδήποτε ελεύθερες ρίζες που θα προκαλέσουν βλάβη στο δέρμα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share