Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Αλλεργία στα κοσμήματα; Τι πρέπει να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση;

Σε όλους έχει συμβεί!

27 Ιουνίου 2019 17:59
Αλλεργία στα κοσμήματα; Τι πρέπει να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση;

Τι πρέπει να κάνετε αν σας πιάσει αλλεργία στα κοσμήματα; Πολλές φορές οι γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα και ειδικά όταν φοράνε "ψεύτικα" κοσμήματα! Βέβαια αλλεργίες μπορεί να έχουν κάποιες γυναίκες και στα ασημένια ή χρυσά κοσμήματα!

Όταν σας πιάνει αλλεργία καλό είναι να βγάζετε αυτό το κόσμημα και να μην φορέσετε κάτι για τις επόμενες ημέρες! Εκείνη την ώρα μπορείτε να βρέξετε το σημείο με νερό ώστε να καταπραύνετε λίγο τον κνησμό και ύστερα να πάρετε κάποιο αντισταμινικό χάπι!

Αν είναι πολύ έντονη η αλλεργία που σας έχει πιάσει καλό είναι να πάτε σε έναν γιατρό και να να το ελέγξετε με κάποιο αλλεργικό τεστ, αν όντως έχετε αλλεργία σε κάποιο τέτοιο υλικό. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, μια αλοιφή με κορτιζόνη είναι κατάλληλη για αυτήν την περίπτωση.

Αλλεργία κοσμήματα

Επίσης, τώρα το καλοκαίρι είναι πολύ συχνό φαινόμενο λόγω του ιδρώτα να μας πιάνουν αλλεργίες στα σημεία που φοράμε κοσμήματα και ακουμπάνε στο δέρμα μας!

Αλλεργία στα αντηλιακά; Τι πρέπει να προσέξετε;

Το καλοκαίρι έφτασε και οι αλλεργίες μαζί! Τι συμβαίνει όταν κάποιος αντιμετωπίζει αλλεργία στα αντηλιακά; Τι πρέπει να προσέξει;

Μήπως υποφέρεις από οίδημα, κνησμό ή ακόμα και «φουσκάλες» μετά από μια μέρα στον ήλιο;

Αλλεργία αντηλιακά

Αυτές οι αντιδράσεις είναι ένδειξη ότι μπορεί να είσαι αλλεργική στο αντηλιακό σου! Τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει αυξημένος κίνδυνος από τις ισχυρές ηλιακές ακτίνες και τις ακτίνες UV, που προκαλούν εγκαύματα ακόμα και καρκίνο του δέρματος.

Αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο πολύ σημαντικό να έχουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία, που συνεπάγεται την επιλογή ενός αντηλιακού αποτελεσματικού και ασφαλούς.

Μια αλλεργική αντίδραση σε αντηλιακά προϊόντα δεν είναι πάντα άμεσα εμφανής. Αυτές οι αντιδράσεις μπορεί να εκδηλωθούν αμέσως μετά τη χρήση του ή μπορεί να γίνουν εμφανείς μετά από χρόνια χρήση. Τα είδη των αντιδράσεων μπορεί να ποικίλουν και να προκύψουν από την άμεση επαφή με μία λοσιόν ή μέσω φωτοαλλεργίας, η οποία γίνεται, όταν το φως του ήλιου αντιδρά με τις χημικές ουσίες στα αντηλιακά.

Αν διαπιστώσεις ότι έχεις αλλεργία στο αντηλιακό σου, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φοράς καθόλου! Επίλεξε κάποιο άλλο ή ακόμα καλύτερα επίλεξε κάποιο φαρμακευτικό και προστάτευσε τον εαυτό σου από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία.

O καλύτερος τρόπος για να αποφευχθούν τυχόν αλλεργίες είναι η αποφυγή αντηλιακών που έχουν κάποιο κοινό συστατικό, στο οποίο έχεις μάλλον ευαισθησία.
Ο δερματολόγος μπορεί να σου δώσει περαιτέρω ειδικές συμβουλές, ειδικά αν είναι πολύ ευαίσθητη σε αντηλιακά προϊόντα.

Πηγή: youweekly.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share